Prošlo je 2mj otkako sam otvorila ovu temu. Da li ima pomaka?........noup! :gaah:
Još uvijek mali spava 3x30min, ali to nije sada ovdje tema.
Pitanje je bilo kako bebu uspavati.
Do njegovih negdje 4mj. smo ga uspavljivali u kolicima, nakon toga ni to više nije palilo i onda sam primijenila nunanje sa bočicom čaja što je odlično prihvatio.
Inače mali nikada nije volio dudu, a ne siše, već je na AD-u i vidi se da mu to dudanje bilo dude ili sise nedostaje. Zato mu uvijek pri uspavljivanju dajem čaja. I tako nunajući uspije zaspati za 5min.
Međutim.......naravno priči nije tu kraj! :cekam:
Sada ima 7mj i u zadnje vrijeme nam sve duže traju ta uspavljivanja uz bočicu. Prije je bilo da čim bi osjetio bočicu u ustima odmah bi zaspao dudajući.
Sada počinje da se izvija u mojem naručju kada shvati da ga planiram ići uspavati.....a umoran je da umorniji ne može biti. Trlja oči toliko da imam osjećaj da će ih iščupati...također strasno trlja i uho i zijeva. Znači ima sve simptome pospanosti, ali on se neda uspavati......a zbog umora počinje biti jaaaaaako cendrav. I tako se vrtimo u krug. Ne ubija me to sve fizički koliko psihički. Frustrirana sam.....ali opet frustracija izvire iz toga što spava kratko.
Pokušala sam da legne pored mene i da zaspe uz mene......ali to je mission impossible! :cupakosu:
On je toliko aktivna beba, kao da je na speedu. Bacaka se nogama rukama,okreće se....ma nema mira. I kada ga pokušavam samo milovati da ga smirim ne uspijevam. Nakon nekoliko minuta počinje cendrati, a nakon toga i plakati jer mu se više neda biti na krevetu ležati, iako je umoran. On bi da ga ja nosim (ne uspavljujem).....tada je OK.
Dnevno se zabavi sam možda 2h.....ako!
I eto sada u ove sate (iako još nije kasno) umjesto da idem spavati i odmorim se, ja pokušavam pronaći neke odgovore i načine uspavljivanaja na internetu,
jer bivam polako dojma da dijete što će biti starije teže će se samo uspavljivati. Bojim se da ću ga naučiti na ruke i da će tijekom vremena to uspavljivanje jako dugo trajati.
Recite mi kakvu pametnu!:cry: