Zar su stvarno u manje od mjesec dana dobile jedna 2 kg, a druga 3?
To mi zvuči nemoguće.
Printable View
Zar su stvarno u manje od mjesec dana dobile jedna 2 kg, a druga 3?
To mi zvuči nemoguće.
Zasto ? Tak vaga pokazuje? Drasticno smo povecali kalorijsku vrijednost i kolicinu hrane + dodaci prehrani enteralni dodaci od 500 kcl na dan. Citala sam da bi 1 kg tjedno bilo zdravo debljanje. Iako ja na njima ne vidim te kg jos uvijek.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Vjerujem ja tebi, ali meni stvarno zvuči nemoguće. Ne mogu zamisliti što bi moje dijete moralo pojesti da dobije 2 kg u 20 dana.
mislila sam da ne jedu hrenovke pisala si da to nije hrana za gerb i kiselinu, pa zakaj onda to dobe.
Zašto ne skuhati neku juhu, meso ( ne prerađevinu) povrće s malinovim uljem , krumpir ili rižu ili tjesto?
Dobe i to kaj si navela , samo sada jedu sve. I zdravo i nezdravo. I slatkise. Sve.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Mene muči taj dio - kako udebljati na zdrav način dijete?
Realno mojem bi vrlo dobro došla barem 1 kg više, ali ne vidim način kako tu kilu nabaciti.
Dakle, zanima me koja bi bila kaloričnija zdrava hrana prikladna za predškolca?
Ne jede salame, paštete i slične mesne prerađevine, to je potpuno izbačeno.
mozes sa zdravom. moje jedu zdravo za moj pojam. ali bez dodatka kalorijskog od 500 kcl na dan nisu isle kile gore. dakle dorucak klipic domaci pola, i kakao od punomasnog mlijeka, palacinke, musffin domaci, kuglice zitne , vafli, u skoli jedu oko 10, u 13 rucak, normalan, meso pohano, snicli na naglo, bolonjez, krumpir, cuspajz svaki dan i tak. uvela sam meduobrok od 2 dc mlijeka punomasnog, 1 banana i jabuka il kruska, jagode smrznute zlica meda pa frape smiksam, il radim sok od voca s medom iz sokovnika, vecera kuhana, bolonjez, il tjesto sa pelatom, lazanje, americke palacinek, cesto pecem kiflice, krafne, slance, palacinke sa sirom, griz, hrenovke 1 x mjesecno,kuglof,u sve stavim med il pekmez, zobene klice integrqalno brasno , sama pecem kruh al njega ni ne jedu skoro nikad i tak. njima je to velika razlika jer su dorucak jedva takle , nije bilo meduobroka frapea a vecere isto skoro nikad, il su promrljale zitne kuglice nekad. no bez kalorijskog dodatka enteralne prehrane kojismo dobili od gastrologa i onog koji sam sama jos pride kupila nisu se kile micale. dakle kalorijski dodatak + prehrana pojacana drasticno.
slatkise im ne ogranicavam, no to znaci 1 smoki tjedno, dve cokolade tjedno i keksi recimo, to je za obje tjedna kolicina. tak da smatram da jedu zdravo. do tada nisu jelu gotovo uopce slatkise nisu jelu jer sam ogranicavala .
ni moje ne jedu salame, pastete, i sl. puno toga ne vole jesti, sirnenamaze, i sl. to nis ne zele. s kruhom nista.salamu samo na pizzi al jako rijetko. one imaju problem da recimo ne vole istu vrstu hrane jesti cesto. npr ak im dam pomfri koji obozavaju, on prolazi samo 1 x mjesecno, isto i s pizzom il bilo cim drugim.sve prolazi 1x mj.
citalasam da za debljanje moras dici 500 kcl na dan , a to ja hranom nisam nikako mogla. tek kad sam im dala ovo od gastricke + ono sto sam sama kupila slicno , mogu ti na pp detalje jer se krsi kod, kile su krenule. iako ovoj manjoj ne vidim osim na vagi te kile.
Moj definitivno nije za medicinski dodatak prehrani, ali za "podebljati" je, samo i dalje ne znam čime.
probaj uvesti frape s punomasnim mlijekom, medom bananom jabukom, zobene il keks unutra, to ti je oko 400 kcl sigurno. al nama je bilo nedovoljno. mozes i zlicu maslaca od kikirikija il nutele , to sam nasla u recptima za debljanje. moje to nisu htjele, ni nutelu ni kikiriki maslac, a mozes i zaprsku uvest u cuspajze ak ne stavljas inace kao ja , ja miksam povrce za zgusnut. tesko je jako nabit ak dijete ne voli jesti kao moje.
Moji isto nisu za medicinski dodatak prehrani, ali su u fazi izrazito brzog rasta, pa se snalazimo kako znamo.
Donijela mi je kolegica jučer bočicu domaće masti koju je sama otopila od špeka iz poznatog izvora. Moji dečki su se raspametili. Integralni kruh i mast, raspašoj! Stariji voli i kajmak (Veronikin, s placa), mlađi punomasno mlijeko i sl. Kad pečem složenac od povrća i riže, radim u 2 posude - jedna je za mm i mene (s jogurtom) a druga za dečke, s jajcima i masnim vrhnjem.
Njima poham meso (teletina, svinjetina) recimo 1x u 2 tjedna, u juhu stavljam gris knedle koje obožavaju (a mm i ja ih izbjegavamo - on ima povišene masnoće, ja lagani višak kila).
Vole i spomenuti frape u koji znam zafrljiti piškote ili integralne kekse, kaj se već nađe.
Pečem im kolače koje vole - smazali su cijeli pleh čupavaca prošli vikend, mm je pojeo jednog ili dva, ja ni probala, a klinci su si dali vjetra... Da sad još napišem što sve jedu, čovjek bi se zapitao kak to da su mršavi... Nisu premršavi, ali bi im dobro došla još koja kila, a jedu ko freze - sve. Tako da mi je jasno koliko je teško ako djeca ne vole jesti. Ja im podilazim (čupavci su na tom tragu) jer mi je jasno da im treba drugačija prehrana nego nama odraslima.
Osim redovne hrane (doručak-ručak-večera, mliječni obrok u školi) jedu voće za međuobroke, jedu sve moguće stvari od tijesta s germom (kruh, klipiće, orehnjače, makovnjače i druge kombinacije, jučer za večeru pizza s mojim domaćim paradajzom, nekim bezveznim sirom, šunkom i špekom), jedu medenjake (to je lako ispeći u većoj količini), jedu vanili kifle, jedu sendviče, čak ponekad jedu lisnato tijesto iz pekare ili hot dog (kad popodne imaju aktivnosti pa ne stignu pojesti međuobrok), od slatkiša jedu crnu čokoladu iz Lidla, jedu cvebe u čokoladi, mlađi jede enormne količine suhog voća (cvebe, brusnice, suhe šljive) ali dok brzo rastu, teško ih je udebljati.
Moj jede na redovnoj bazi od ovih kaloričnijih stvari: vrhnje (ne voli jogurt), punomasno mlijeko, špek, piletinu, tijesto, bananu (svaki dan), jaja, maslac, pire krumpir (u koji uvalim maslac i punomasno mlijeko), svaki dan pojede komad čokolade, jede mafine, ili neki drugi doma pečen kolač,... gaudu,...
Znači nabrojala sam samo kaloričnije stvari, uz to normalno jede svaki dan zdjelicu salate, jabuke, mandarine, neka variva,...
Frape ili tako nešto ne voli, ali ako pojede voće, pojede mlijeko, ne vidim ni potrebu za tim.
Jede i često veliku porciju žganca s sirom (nekoliko puta tjedno).
da to smo sve mi uveli al nije nam nikako bilo dosta. na takvoj pojacanoj prehrani su bile 8 i 9 mj i nista na kazaljci. sve dok nismo uveli uz takvu prehranu i enteralne dodatke . tek tada uz takvu prehranu idu gore. al moje su izuzetno pothranjene i izuzetno malo su jele i uz to nekaloricnu hranu tako da je ovo nama velika promjena nacina ishrane pa onda i kile idu gore, plus nisu tipovi od sjedenja pred tvom i kompom ( to smiju samo vikendom ) vec pokreta.
moje mrze jesti al pit mogu na silu, pa zato frape . cesto ga dobe i za dorucak jer ne vole zvakat i jest :roll:a popit mogu sve. da sam bar ja takva. :lol:
da, dobro ti jede anemona, i kaloricno i dovoljno, a zasto ga futras , kaj je isto pothranjen il bolezljiv. ja moje ne bi futrala da nisu bolezljive.
baš se pitam zašto futrat dijete ako je vaše osobno mišljenje da mu fali "kila ili dvije"? Ne kužim...
jel postoji negdje kalkulator bmi za djecu?
sin mi jest premrsav ali sam se sad, potaknuta vama koje ovdje izracunavate SMRZLA kad sam vidjela da je njegov tek nesto oko 15 (a min je 18)
onda sam srecom posla na stranice hzjz u krivulje rasta pa vidjela da je tezinom samo malo ispod 50 percentile
Evo to je za moju , samo pobrisi podatke i upisi svoje
ivka, meni je cijeli zivot bilo ispod 18 i uvijek mi je pokazivalo da sam pothranjena, pa i onda kad sam bila 10kg u plusu :mrgreen:
idem bas izracunati za stariju, cim pretvorm cm u ince :D
Samo klikni cm sa strane na linku, biras oces ince il cm.
nakon sto sam se izhebala s razlomcima, otkrila sam i cm :facepalm:
ovo sto mi govori je...glupost.
Based on the height and weight entered, the BMI is 13.2 , placing the BMI-for-age at the 2nd percentile for girls aged 7 years 6 months. This child is underweight and should be seen by a healthcare provider for further assessment to determine possible causes of underweight.
Koliko ima kg/cm?
22-23kg i 129cm
136 cm, 24 kg
sad vidim da je BDM 12,8 i da je underweight
a meni izgleda skroz normalno :-o
žene dajte se prestanite opterećivati tablicama. ljudi nisu za tablice. meni sin izgleda mršavije nego mala, a njegov BMI je po ovome 16, dok je njen samo 14. Oboje su normalna zdrava djeca koja idu maloo u visinu pa malo s težinom
zabrijale ste jako moram vam reć... :D i tu isključujem autoricu topika i nekolicinu koja ima problema zdravstvenih zbog hrane
cure ako su vam djeca zdrava ne zamarajte se. meni moje izgledaju savrsene i ne premrsave. ali su bolezljive, imaju astmu i sve se lijepi na njih. no ni to mi nije bio signal koji bi povezala sa debljinom. no nakon upute gastroenterologa sam odlucila poslusat i krenut u debljanje.
Ako ti moje iskustvo što znači - s mojim mlađim isto je bilo tako. Problemi s astmom sve dok nije počeo jesti kako treba (prije 2 godine,kad je prošao 10, od tada nije trebao ventolin niti smo bili na hitnoj). Ove godine je stariji jako jako narastao i on ima smetnje (bronhitis), daklem moram i njega dobro hraniti.
Moj najstariji je i dan danas po izgledu pothranjeno djete.Znači ovako .Ima skoro 12 godina i jedva 25 kg .Svaka kost mu strši van i to je očajno za vidjeti.Neću ni pisati koliko suza je proliveno i koliko doktora smo obišli.Koliko se hrane pripremalo na 101 način i da on pojede količinu veću nego mu brat i sestra zajedno.Mlijeka pije oko 1l na dan ,o voću i povrću da ne pišem.Ali ipak kad je došao na testiranje za školu imao je malo ispod 16 kg i nisu ga htjeli priiti.Do godine kad je već imao 7 i pol godina i morao ići u školu i dalje je imao 16 kg .danas je 5 razred ,veseo dječak koji nikad ne ide doktoru i nikad nije prehlađen.Za usporedbu najmlađi sin ima 8 god i 30 kg a jede manje nego stariji.Nisu izbirljivi u hrani i s tim nemam problema.
koliko si ti visoka, koliko je otac visok i kako ste gradjeni
neces pothranjenost rijesiti gnojeci ih nezdravom hranom (masno, majoneza pastete, kruh, przeno)
moj je 150 cm i 32 kg. apetit mu se popravio uz sport. radije mu uvalim 3 jabuke nego snitu kruha sa nekim smecem. vikendom ili kad je na praznicima obavezno trazi za dorucak svjeze krastavce i vodu. tek nakon toga krece dalje jesti
tovljenje djece nezdravom hranom je put u dijabetes, karcinome i bolesti krvnih zila i srca. koje ces to zdravlje dobiti od case "punomasnog mlijeka"? zivotinje sopane hormonima i antibioticima, ne vide sunca i plus prepune stresa jer su im maknuli te telce. onda mlijeko vrste koja ni po cemu ne podsjeca na ljude kemiski preurede do neprepoznatljivosti, strpaju u otrovno-kancerogenu ambalazu i da li jos uvijek ntko ima ideju da je to zdravo za bilo koga? pa ja svojeg klinca volim, ne pada mi na pamet usuti takvo smece u njega. sisao je dok mu se dalo jedino mlijeko koje je priroda namjenila ljudskoj djeci.
svi vi koji se mucite sa bronhitisima i astmma (vjerovatno su vam i ekcemi pratnja) zagooglajte o povezanosti konzumiranja kravljeg mlijeka, astme i bronhitisa
zbog cega svi intenzivno dajete kuhano sa idejom da ce to nabiti djeci kile?