Malo se ubacujem. :mrgreen:
Imam 2 m dugačak pamučni materijal pa bih željela napraviti sling.
Zna li netko gdje se mogu nabaviti ringovi za sling?
Može li se to negdje kupiti ili se mora dati napraviti?
Printable View
Malo se ubacujem. :mrgreen:
Imam 2 m dugačak pamučni materijal pa bih željela napraviti sling.
Zna li netko gdje se mogu nabaviti ringovi za sling?
Može li se to negdje kupiti ili se mora dati napraviti?
To se i ja pitam.. :?Quote:
Originally Posted by Ena
Jel zna itko kakav je materijal koristen za ellaroo marame? Jel to isto najobicniji pamuk? Meni je moja marama stvarno prevelika i predebela za ljeto. Cak sam razmisljala da je skratim. :/ Jucer sam probala stavit Jasenu u nekakav bocni polozaj. I sve super funkcionira. Osim sto: ili mi se ostatak marame doslovno vuce po podu, ili, ako je podvezem, imam toliko naslaga krpe na sebi da ne mogu disati.
prodaj dugacku i kupi kratku ili sling.
Meni se EllaRoo marame cine bas super, isto su dugacke, ali materijal je nekako skroz tanak. Tako da i kad je namotas oko sebe nisi tako ogroman i ne znojis se.
Kratke su mi super za vecu djecu, ne znam kakve su za bebe??? Iskreno receno, zao mi je ovu maramu i rezat i prodavat. Pa nije valjda da samo meni to smeta, od svih cura koje imaju dugacke marame? :?
Zorana, nisi jedina :/
I meni je moja marama za ovo vrijeme predebela i predugačka za bočni položaj, inaće do sada mi je super koristila i ne bi ju baš prodavala.
Zato sam se odlučila napraviti sling od tankog rastezljivog materijala, samo da još nađem ringove.
ringovi se mogu kupiti preko neta, i to cini mi se oni fini tanki aluminijski.
al mozda ima i kod nas u kakvoj bravariji. ja sam bas mislila pitati kakvog bravara.
Zorana, ova marama izgleda jako tanka:
http://www.pepperminteu.com/store/pr...ductid=6&cat=0
I nije ni skupa. Cca 44eura s postarinom (ovo naravno vrijedi za eu).
Marta, jesi vidila i EllaRoo na tom istom linku? Kakve ti se cine? Djuma s ovog foruma je ima i kaze da je super tanka.
gledala sam i ova moby mi se cini jos tanja.
evo al' preko bareQuote:
Originally Posted by mama_i_vjeko
www.slingrings.com
Meni je za maramu odličan đersej, elastičan je (samo treba paziti da nije preelastičan) i mekan, a ne treba ga niti porubljivati jer se ne "cufa" (jedina mana mu je da nije za jaako tešku djecu jer se od puno cupkanja pri hodanju rastegne pa maramu treba često zatezati). I za ljeto još jedna super opcija je krep pamuk lagan i prozračan a opet dovoljno elastičan. Oba se materijala mogu naći dosta povoljno ( ja sam đersej mako našla po 20 i nešto kn metar, a krep pamuk po 18 ) a od 140 - 150 cm širine, koja je uobičajena za te materijale ispadnu vam 2 marame. Ako kupite neku svijetliju boju ( kod jednobojnih marama) ovu drugu lako možete pofarbati bojama za tkaninu pa za 70-setak kuna dobijete 2 različite marame ( ja sam konkretno kupila svijetlo žuti đersej od kojeg sam jednu maramu pofarbala u maslinasto zeleno, a druga je još uvijek žuta mada mislim da ću ju prefarbati u crno).
A što se tiče izrade marame, ja maramu radim isključivo od jednog komada, bez spojeva, mada sam na netu našla uputstva da se materijal može spajati po dužini. Ne znam ja se ne usudim.
i meni se cini sigurnijom iz jednog komada.Quote:
Originally Posted by Ivana2604
Ja sam neki dan naisla na one kosulje sa havajanskim uzorkom. Mislim taj materijal mi je super (mislim da je rayon) e da jedino nije malo tanak za maramu?
Ivana, gdje si to našla tak jeftino?Quote:
Originally Posted by Ivana2604
U Vrbovcu, a mislim da takav dučan postoji i u Zagrebu na Čulinečkoj. Pretpostavljam da bi i cijene onda trebale biti iste. Dučkas se zove Bonoteks.
BONOTEKS, Zagreb, Čulinečka cesta 27
Tel.: 01/2862-385
Quote:
Originally Posted by Mejra's mommy
www.slingmarama.com
pa kliknite na ringove
Hvala Mjera's mummy, hvala brane :*
Zahvaljujući Mjera's maminom linku uspjela sam napraviti svoj prvi sling.
Ringove mi je MM napravio, doduše nisu kao originalni jer su od željeza a ne od aluminija pa mi se čine teški.
No jedino je sigurno da su dosta čvrsti i poslužit će svrsi dok ne nabavim originalne.
Jako sam zadovoljna sa slingom.
ajmo fotke,pliz!
zar sam ja jedina pozerica ovdje? :lol:
Pokazat ću fotke ćim se dokopam fotića, MM ga je uzeo na posao. ;)
Razmišljam kako bih sama napravila maramu da isprobam kako bi to išlo.
E sad iskusnije recite mi da li dugu ili kratku maramu?
Ako sam dobro shvatila treba mi dijagonalno rastezljiv materijal širine 70cm i s obzirom na moju visinu dug 4,60(ja imam 1,73cm)!
Tomo je sad star 8 i pol mj i jako se voli nositi okrenut od mene tako da može gledati okolo.Da li postoji takav način vezanja u marami?
napravi si dugu...
pa ju lako poslije skratis ako ti ne pase...
moze i obicno tkanje (takav sam ja uzela)...Quote:
Originally Posted by Barbara1
dijagonalno je bolje...dakel,dijagonalno TKAN a ne dijegonalno rastezljiv (iako moze uz to biti i blago rastezljiv)
a o vezanju marama imas masu linkova na ovom podforumu pa prosurfaj malo...
Sling je zakon!!!!Quote:
Originally Posted by Ena
Nosamo se u slingu na veliko, jako je praktičan, čak smo uspjeli i sikiti u njemu!
Trenutno smo na ljetovanju te vam šaljemo prve morske fotkice sa slingom ;)
http://public.fotki.com/ena-m/slig_i_marame/sling/
prekrasno!! :D
kako samo slatko spava u slingu!
ena, sling ti je super :)
a kako mali samo blazenospava u njemu :angel:
Ena, sling ti stvarno izgleda super. Svaka čast :D
Ena, sling je divan a Lana premedena!
Hvala vam :love:
Uuuh, sad ste me skroz zapalile! Ena.. stvarno je predivan sling!
Ja imam josien zeleni i hoppedizovu narancasto-zuto-crvenu maramu i fali mi sad nekakva plava. I bas sam si pomislila kako bi bilo genijalno da si sama sasijem (tj. dam na sivanje) svoje dodatne... plave.. mozda i crnu, bijelu za ljeto.... tako da ona uvijek bude adekvatan modni detalj.
Jer, ustvari sto je marama? Materijal 70x470 (hoppediz) koji je ukoso odrezan i porubljen. Jedino sto je taj materijal stvarno poseban.. debeo, cvrst, a mekan i prozracan.
Cure, molim vas pomoć - kako znate da je materijal dijagonalno tkan?
Ja sam debos za te stvari, a dala bi mami da mi porubi, samo što ne znam to sama otkriti :oops:
Jel da pitam tete u dućanu ili ima neki materijal koji je uvijek dijagonalno tkan? I koji preporučate? Vidjela sam da je džersej u preporuci. Što još?
Hvala svima :*
Gdje kupiti ringove? Ima li koji link?
ima kod Sandre www.slingmarama.comQuote:
Originally Posted by drndalica
VIDIS da je tkan dijagonalno! :) A mozes i pitati tete, ali samo ce te blijedo gledati. Uglavnom, ja sam nasla jedan odlican materijal koji je dijagonalno tkan i mekan, ali je ruzan prestrasno! Ali vidim da koriste svasta za marame... i doista se moze od bilo cega napraviti, samo naravno da razlika ipak postoji.Quote:
Originally Posted by thalia
uh...iskreno, sumnjam da ću vidjet...Quote:
Originally Posted by Anita-AZ
Anita, šta ti preporučaš? Daaaaj :mrgreen:
Ja jos nisam nasla u nasim ducanima nesto sto bi si kupila za maramu, a trazila sam i trazim jos uvijek jer bi zeljela imati je u raznim bojama!
Meni je omjer cijene/kvalitete najbolji kod marama hoppediz. Iste su kao didymos po kvaliteti, a jeftinije! www.hoppediz.de
A materijale.. ne znam... ako nadjem, javim!
Evo, odnedavno sam i ja u potrazi za adekvatnim materijalom za novu maramu, jer imati samo jednu maramu stvarno nije fora ;)
Najbolje što sam našla je svijetloljubičasti đersej, ali ja bih nešto šareno, prugasto pa ako netko negdje nađe nešto lijepo - vičite da znamo!
Inače, naša je marama po sredini sastavljana (dakle materijal prerezan po sredini i "doštiklan") i dosad nije bilo ni najmanjih problema s tim, a Sara je sada oko devet kila.
i ja sam sila maramu sebi, ali i mojoj prijateljici.
Po meni kako se pokazalo nakon tri sasivene marame, najbolje je pamucno platno koje moze biti i malo rastegljivo a ne mora.
Jaaako sam zadovoljna maramom, a treba uskoro i da dobijem sling tako da cemo isprobati nosanje i u njemu
I ja bih se pozabavila šivanjem marame, pa me zanima da li je ona običnog pravokutnog oblika, ima li neka pojačanja na porubima ili čisto jednostavno?
Kome treba DVD s uputama za korištenje Mayawrap slinga nek' se javi. Imam.