Hej imas pp.
Printable View
I mi pokusavamo 1,5 god i ne ide ! MM spermiogram dobar a ja pcos i anovulatorni ciklusi! U pon. smo naruceni kod dr. T. !
Je li ide koja od vas gore u srijedu ujutro?
Jedno pitanje ili dva, ovako pošto nismo iz Zagreba i pošto mene muž mora voziti u Zagreb a njemu je malo teže dobiti slobodni dan, mogu li ja kad prikupim svoje sve nalaze otići samo sa svojim nalazima profesoru K. jer bi tek taj dan moj muž išao na spermiogram? Znači pitanje je bi li me mogli primiti samo sa mojim nalazima makar ja još ne imala nalaze od muža?
I taj nalaz DHEA-s ste morale vaditi?
Kad je najboljepiti klomifen? Obje tablete odjednom u koje doba dana? Prije sam pila dvijenavečer, a sada doktor nije precizirao.
Jel znate, cure, ide li brevactid na recept?
to mi je bilo drugo pitanje.... :) mislila sam koliko dugo se čeka na fm? na vv su od 7.30 do najkasnije 9, kasnije su punkcije transferi, a onda konzultacije itd. da li je isti princip?
Meni je sestra dala termin u srijedu, 11.12. no ne može garantirati da će dr.G biti gore. No čujem da su i ostali doktori super tak da bi mi trebalo biti svejedno... Jedino kaj svakome opet sve ispočetka, al ok. Nije to tak strašno ;)
Donna imaš pravo, brevactid ne ide na recept. Kupujem Ovitrelle. Pitala sam doktora kako piti klomifen i rekao je isto dvije t odmah po mogućnosti svaka 24 sata.
Evo i mi od pon. Idemo u vinogradsku na konzultacije kod dr. T.! MM sve u redu ja pcos bez ovulacija:no::no:
Sretno Viki :)
Viki88 dobrodošla i još prije otišla s trbuščićem :-)
Doanna iz tvojih usta u Bozje usi :-)
Cure da vas pitam, mi smo sad prikupili nalaze i treamo se sad sa tim nalazima javiti u Vinogradsku, zaboravila sam pitat treba li mi uputnica i koja je šifra?
Jel znate dali u VG rade hsg ako ne gdje se moze obaviti u Zg na uputnicu?
Viki na uputnicu se radi ultrazvučni hsg, a ja koliko su mi rekli doktori oni samo za pravilan nalaz priznaju rtg hsg,ja sam ga radila privatno(nema po bolnicama),dođe 1.500,00 kn
Kola šifra je vama pisala na uputnici kad ste išle na AIH? Ja jučer svoju uzela i šifra ista N97, sterilitet?
Evo samo da javim - u 4.mj idemo na stimulirani ivf/icsi.
Dr T je rekao da ipak nema smisla do tad pokušati s prirodnim. Svi nalazi hormona su ok.
Sad čekamo...
Iva nek vam je sa srećom. Jeste imali koji aih kod dr. T?
Ja bi bila najsretnija da mi kaže ajmo na ivf. Ove inseminacije su samo gubljenje vremena. Samo zato što nemam neku dijagnozu, osim smanjenog amh dr smatra da je sve to u redu.
Klomifen popila, imam cistu i tri folikula koji se jako razlikuju u veličini. Kad štopericu izgleda da ni on ne zna što bi. Najveći folikul 18.7mm i on je spreman za Ovitrelle, a malci ostali nisu.
Hvala ti krtice!
Nismo imali niti jedan postupak do sada, s obzir na dijagnozu odmah su rekli da inseminacija nije opcija.
Dr T sam danas prvi puta vidjela, čula sam samo naj o njemu.
Ne znam što su ti drugi dr rekli, npr. nama je na konzultacijama receno da, kad skupimo nalaze, odmah idemo u prirodni ivf ( kao da ne gubimo vrijeme do stimuliranog) a danas Dr T je rekao da to nema smisla - šanse su minimalne i velika je vjerojatnost da ćemo baciti postupak u vjetar. No ipak,ako mi inzistiramo na tome, možemo u 2 mj. I to mi je super, dao je svoje misljenje ali ipak nama prepušta odluku.
Jesi ga pitala za ivf? Ili bar do kad misli pokušavati s inseminacijom?
Cure stigao je nalaz spermiograma mm.Dijagnoza asthenoteratozoospermija.Nalaz sam poslala dr.Radoncicu koji mi je odgovorio citiram: "ufff,to jest za nekakvu pomoc naravno izvantjelesnu." Pa kakav je to odgovor?!U vinogradsku idem tek 19.12 a do tad cu poludit.Sva sam jadna i koma mi je jer sam se nadala da ako vec mene prate problemi da ce barem s njegove strane biti sve ok.I sad ne znam kako dalje...kaj nas ceka?Koja metoda mpo?Molim da mi se javi netko sa iskustvom sa tom dijagnozom,a i ostali savjeti su dobro dosli.Oprostite na dugom postu.
snelly,
dijagnoza tvog muža vjerojatno znači da ćete neplodnost liječiti metodom intracitoplazmatske injekcije spermija (ICSI)-što znači da će embriolog iz uzorka tvog muža birati jedan spermij i inicirati ga u jajnu stanicu. ICSI metoda vrlo je rasprostranjen način oplodnje u mpo-u.
inače, kod oko 20% neplodnih parova nalaze se zajedno i muška i ženska dijagnoza neplodnosti.
kakva je dijagnoza kod tebe?
Snelly, prepisi brojke iz nalaza na temu o spermiogramima, sama dijagnoza ne znaci puno bez konkretnih brojki, iako obzirom na terato dio pretpostavljam da cete biti kandidati za IVF-ICSI.
dazler, tko ti je preporučio privatnika za hsg?
U dubrovačkoj bolnici, doduše prošlo je vremena od tada ali svaka bolnica koja ima rtg mora to raditi, na uputnicu. I da, i mene zanima odgovor na Ineszino pitanje
nema više toga u bolnicama,ja sam radila prošle godine,
u Zagrebu to više bolnice ne rade,radi bolnica u Stubičkim toplicama,ali ako uračunam put,kavu,možda ručkić,trošak skoro isti
Preporučili su mi u VG,ja sam se raspitala okolo i rekli su samo privatno ili u stubake
rade po bolnicama na uputnicu samo ultrazvučni hsg,meni je trebao rengenski
i ja sam išla privatno na hsg rengenski jer je tako mpo dr. inzistirao odnosno rekao je ako dođem s nalazom ultrazvučnog hsg da ga neće uzeti u obzir odnosno da nije sigurna pretraga, a u to vrijeme, dakle prije godinu dana kad sam ja to radila mislim da se moglo u Stubakama i u Sisačkoj bolnici na uputnicu