Biti ce zanimljivo vidjeti i kakav razred ima prosjecan stan u Hr (ili nekom gradu) :) ako je vecina C, onda tvoj s istim razredom je samo jedan od. No, ako je vecina F, onda ovi sa C ce zaista imati puno prednosti.
Printable View
Biti ce zanimljivo vidjeti i kakav razred ima prosjecan stan u Hr (ili nekom gradu) :) ako je vecina C, onda tvoj s istim razredom je samo jedan od. No, ako je vecina F, onda ovi sa C ce zaista imati puno prednosti.
Nas je D, i to u novogradnji jer su fusali i izolacija je koma, trebali bi sve ponovo izolirat (o svom trosku naravno)....
I mi prezadovoljni gospodinom koji je nama napravio certifikat.
Imamo B razred (zgrada stara 9 godina).
Pa se o tome da smo u relativno staroj zgradi na odličnoj lokaciji, koja je uglavnom E i D, pa je ovo za nas uspjeh
Hop!
Imate li koga konkretno preporučiti, da nije financijska katastrofa i da ne traje predugo. Širi centar Zagreba.
Moja mama je radila kod Realitas EnCert. Sve je bilo u redu.
Nisam htjela reklamirati javno, ali kad je larmama već napisala ime firme, i ja se priključujem preporuci :)
za što u prodaji treba certifikat i u kojem trenu treba imati, kod razgledavanja stana, kod dogovora ili kod bilježnika. certifikat se daje osobi koja kupuje stan ili ?
ja sam ga dala izraditi nakon kaparenja stana + potpisivanja ugovora kod javnog biljeznika. bio je gotov do isplate cijene stana/preuzimanja stana, dala sam ga kupcu.
Si navela t a razred u ugovoru
nisam, nisam znala koji je tad.
Do prije par mjeseci navodno se uopće nije smjelo oglasiti stan bez certifikata. Da li se što u međuvremenu promjenilo po pitanju zakonodavstva ne znam , ali lako moguće.
Naravno, i meni kao kupcu bi bilo bitno da znam koji energetski razred kupujem prije kupnje, a ne tek prilikom ili nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.
na koga treba glasiti energetski certifikat na starog vlasnika ili može i na eventualnog novog vlasnika?
veli kolega da može i na jednog pa i na drugog
Firma Www.ritehprojekt.hr vrlo brzo izlaze na teren, detaljno pregledaju, izmjere i naprave nacrte, daju dosta korisnih savjeta. Osim energetskih certifikata rade i procjene vrijednosti nekretnina.