Zauvijek :) . Čitala sam da je obrnuti smjer vožnje sigurniji za dijete.
Printable View
Zauvijek :) . Čitala sam da je obrnuti smjer vožnje sigurniji za dijete.
Znam Gabi moj ima već oba uvijeta zadovoljena tj. samostalno se ustaje i ima preko 9 kg i k tome još je i prerastao onu manju sjedalicu glava mu je do vrha sjedalice...uglavnom jel se može bilo koja sjedalica okrenuti o obrnuti smjer vožnje ili ne, gdje to piše?
U specifikacijama svake stolice trebalo bi pisati na koji se način montira. Koliko je mm istražio, samo Maxi Cosi ima tu opciju, kako je Gabi već napisala, s njihovim isofixom.
i šta onda napraviti kupiti Maxi cosi ili da vozim u ovom premalom jajetu dijete?
Šta ste vi napravili phiphy jeste prešli u skupinu 1?
U premalom jajetu ne voziti, u svakom slučaju kupiti odgovarajuću sjedalicu. E sad, da li M. Cosi ili neku od gore spominjanih, morat ćete sami vidjeti i odlučiti. Ne mogu se sjetiti zašto je nama M.C. otpala kao opcija, vjerojatno jer bi to značilo da moramo kupiti još jednu isofix bazu, a već imamo njihovu za jaje koja nije iskoristiva za tu novu stolicu koja može u oba smjera.
Mi smo kupiti Juno 2-fix, spremna je, ali još stane u jaje pa dok ide...
Nisam uspjela skuziti... Juno 2-fix ide u oba smjera vožnje? Koja je cijena?
Juno 2-fix ne ide, MC Pearl 2way ide.
Juno 2-fix košta oko 200 jurića, mi smo ga na skontu kupili za 175.
Evo linkovi na crash testove vezane za autosjedalice sa jastukom i prevrtanja auta. Navodno ADAC radi testiranja samo u slučaju frontalnih i bočnih sudara- meni je apsurdno da se apsolutno najboljom sjedalicom po njihovom izboru proglasi ona iz koje dijete prilikom prevrtanja može ispasti:-o
https://www.youtube.com/watch?v=D9OiDkoUUm4
https://www.youtube.com/watch?v=wDBA2lzyTKk
Iskreno, meni video koji pokazuje kolosalni nedostatak AS proglašenih za najsigurnije ikad od strane relevantnih autoriteta, a ima svega 1600 pregleda u gotovo 2, odnosno 300 pregleda u gotovo 1 godini na Youtubeu ne djeluje pretjerano pouzdan :-/. (Btw. u prvom videu se sjedalica sa jastukom skroz otkači i leti po zadnjoj klupi auta-čime li je ta pričvršćena!? Moja je pričvršćena duplim isofixom.)
Činjenica je da su AS sa sigurnosnim jastukom proglašene za najsigurnije ikad u grupi 1.
Ovo sam pronašla na službenim stranicama Kiddy-ja o opasnosti prilikom prevrtanja http://www.kiddy.de/blog/uk/2013/03/...hich-is-safer/.
Kiddy phoenixfix pro 2 i Cybex juno 2 fix imaju istu sveukupnu ocjenu i sigurnosnu ocjenu po ADAC-u, a + više ima Juno za kategoriju Izrade, što god im to značilo.
sad me to malo zabrinulo mislim šta ako dijete stvarno može ispasti prilikom prevrtanja auta, ovo je istina što kaže Gabi, Adac radi test samo na frontalne i bočne sudare a šta je s prevratnjem?
Ima li tko link možda na još kakve filmiće koji bi nas razuvjerili ja ne mogu naći?
kombinirane sjedalice su uvijek kompromisno rješenje i zato rjeđe dobro prolaze na testovima.
mislim da nema sjedalice od 9 do 36 kg koja može ići u oba smjera vožnje.
ISOFIX ne služi da poveća sigurnost već da pojednostavi montažu.
Već neko vrijeme je preporuka starost godinu dana i samostalno hodanje. Ovi uvjeti koje si navela su minimum minimuma.
Da, što duže u obrnutom smjeru to bolje. I nove regulative idu u tom smjeru.
Naravno, ako je dijete visinom (ili nekim drugim parametrom) preraslo sjedalicu, potrebno je alternativno rješenje.
znači samo se taj Maxi cosi 2 way pearl može okrenuti u obrnutom smjeru vožnje?
I be safe izi combi ide u obrnuti smjer do 18 kg i ima romer jedan model al je malo prostora za noge u ibrnutom smjeru
I naša beba od 8 mj. je prerasla jaje (i visinom i težinom), pa smo morali nabaviti drugu AS. Mi smo se odlučili za Maxi cosi Milofix 0-18 kg. Inače Maxi cosi ima tri modela sjedalica od 0-18 kg koje se montiraju u oba smjera: Pearl two way (potrebna je iso fix baza), Milofix (ima na sebi isofix i remen kojim se pričvršćuje) i Opal (montira se pomoću pojasa od automobila).
Mi imamo za starije dijete Pearl sa bazom, ali ne ovu two way verziju i jako smo zadovoljni. Milofix je tek od neki dan u upotrebi pa još nemam nekih dojmova. E da i mi smo svoju kupili u Slo u BC , jer kod nas je nije bilo (čak ni za naručiti). Što se tiče druga dva modela (two way i Opal, njih sam vidjela na Danima beba, djece i trudnica u WG, ali ne znam kod kojeg izlagača :mrgreen: ).
I Cybex ima sjedalicu za oba smjera
Sirona ili tako nešto se zove i ima dobre ocjene na testovima.
2Way pearl i Romerica još nisu prošle ADAC-ova testiranja
Mislim da nema sjedalice koja se montira u dva smjera do 18 kg ispod 3.000 kn.
ima :)
upravo je na sniženju u Baby centru Cybexica po 2600 KN (inače je 3400).
Mi smo se upravo zaletili bili po nju
Sve, baza i AS su jedno, ne može se odvojiti. Lijepo se da okrenuti za 90 da se dijete lakše stavi unutra. Sad sam ju cijelu isklikala, odlična je.
http://www.lorelli.eu/en-bg/br-lorel...o-1007063.html ovu ja razmatram za sebe. Ako sam dobro zapamtila ima kod nas kupiti. Cijena cca500kn. Ali provjeri. Neznam koliko sam pomogla
A jesi možda gledala kakve ima ocijene na testovima?
Da li zelis da se sve do 18 kg vozi u obrnutom smjeru voznje?
Ova gore linkana to ne moze, nego kad dijete napuni odredenu kilazu (9 ili 10kg ne znam tocno za ovu), sjedalica se MORA okrenuti u smjer voznje i koristiti kao kategorija I.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
E to me zanimalo. Znači mora se okrenuti? Pitala sam u dućanu sjedalicu od 9-18 i da može u oba smjera. Prodavačica mi je ponudila ovo i slično. Bilo je preidealno da bi bilo istinito? E sad mene zanima zašto nakon 9-10kg se mora okrenuti,zašto nemože i dalje ostati obrnuto?
Ostajemo u jaju do daljnjeg :mrgreen:
Ja bi kat I da je u obrnutom smjeru. Ima takvih?
Ima npr besafe izi combi 0-18kg. Ima ih jos, prepoznat ces ih po cijeni :)
Lulu mama i carmina, koliko su vam trenutno sada bebe stare i teske?
Moje mrsavo dijete je po duzini preraslo jaje, a ovim tempom nece doci do 9 kg bar jos 6 mjeseci, u ovoj as negoduje, da li moramo cekati kilazu za novu as? Seka ce biti po kilazi za novu, obje stoje, da li je hodanje uvjet?
Ne stignem citati sve postove, procitala sam post od daddy a, na koja alternativna rjesenja misliš? Dakle da sazmem, cure ce sad godinu dana, jedna je prerasla jaje visinom, a druga tezinom, jos ne hodaju, a putujemo na more za par dana
Moraju moci hodati prdrzavajuci se nor za namjestaj ili kauc, vjerujem da to mogu.
Ova mrsavkica, jesi li joj probala malo vise nastrmiti sjedalicu (0+), da bude sto vise kutu od 90, nego 45 stupnjeva. Na taj nacin malo bolje upadne u sjedalicu pa se dobije koji cm. Prerasla ju je visinom ako ima manje od 2cm od tjemena do ruba autosjedalice. Ne znam koju imas tocno, da li si izvadila umetak ukoliko se on vadi? Mi smo bili u slicnoj situaciji, malac sa 15mj nije imao 9 kg a visinom smo bili na knap, a podosta je dugacak.
Ukoliko je stvarno prerasla visinom jaje, mozes kupiti kombiniranu as. Ne mora biti ona najskuplja koja ide u obrnutom smjeru do 18kg, nego ona koja moze u obrnutom smjeru do 13 kg, a onda se okrece u smjer voznje do 18kg.
Oo prepoznavanje po cijeni...To je ono šta me češka :mrgreen:
10mj-cca8,5-9kg. Možemo mi još u jaje ;-)
Meni je kriterij kupnje jaja za novu bebusku bio da ima dug naslon, pa sam u ducanu fino mjerila, jer sam ocekivala opet neko mrsavo i duguljasto dijete. Cini mi se da ce moci u jaju do druge godine :)
Može li i nakon god. dana u 0-13kg? Može još po visini,duboka je dosta. Hvala S2000
Naravno da moze. Tim bolje sto se duze zadrzi u nizoj kategoriji, jer svaka sljedeca kategorija (prelazak u smjer voznje, pa kasnije i u buster) donosi smanjivanje sigurnosti.
Oodlično. Jaje mi je najdraže. Od kada preporučaš buster. Imam curu 4god-20kg 110cm još je u as. Mislila sam uzeti buster za drugo auto ili da prenašam as?
U kojoj je AS? Djeca se vezu u autosjedalici s pojasevima sjedalice samo do 18 kg. Nakon 18 kg moraju u buster s naslonom.