Prije nego što se bacim na kalkulacije, samo još da odvalim na tipfeler u nazivu topica :lol:
Prije nego što se bacim na kalkulacije, samo još da odvalim na tipfeler u nazivu topica :lol:
Ma koji su to ljigavci! OK, prednost samoočitanja je da plaćaš samo ono što si potrošio, ali prikazivati to kao da ti daju nešto besplatno je baš jadno. Do sad sam se dvoumila da li da pređem kod njih (kao, naši su), ali sad definitivno prelazim kod drugih.
ljudi moji,
ovako ili onako deru nas gdje stignu
pitanje je dokad?
Ja sam htjela RWE, ali mm želi kao i većina ostat vjeran HEP-u pa smo tako potpisali Hepi na tri godine, popust 5,5% i navodno nema poskupljenja tijekom inicijalno ugovorenog trajanja ugovora...
Zalaufala sam se :) . Znači, na starom HEP računu imamo kwh za višu i nižu tarifu po jediničnoj cijeni 0,91 kn (skupa) i 0,45 kn (jeftina) plus PDV, a u slučaju prelaska kod drugog opskrbljivača dio te ukupne cijene i dalje naplaćuje HEP kao mrežarinu (0,35 kn i 0,17 kn/kwh), a ostatak novi opskrbljivač i zapravo se samo na tom dijelu može ostvariti ušteda. Jesam dobro shvatila? I još jedno pitanje: na temelju čega ti gen-i (kameni :lol: ) izdaje mjesečni račun, na temelju HEP-ove procijenjene potrošnje za taj mjesec, tj. i dalje se plaća po akontaciji?
e dobro si sve polovila, u svakom računu imaš stavku potrošnje kWh + svašta nešto dodatno, to dodatno ostaje isto , a sami kWh mogu biti nešto jeftiniji
geni-i (meni lijenoj) mjesečni račun izdaje po osnovi hepovih akontacija. to ustvari nije procjena potrošnje nego točno potrošnja iz istog razdoblja prošle godine
(znači ne zadnje obročunsko razdoblje , nego ono prije njega) . uredno na svakom računu pišu da je obračun po osnovi lanjske potrošnje, i da ako želim mogu njima ili hepu javiti stanje brojila
i oni će prilagoditi mjesečni račun. ako ne javljam ništa ide po staroj potrošnji.
sad sam se i ja malo zalaufala i očitala brojilo - potrošnja mi je dosta manja ( mijenjala sam neke veće potrošače za energetski učinkovitije) , dojavila sam hepu internetom, sad ću i gen-iju ( od jučer imaju i oni mogućnost internet dostave podataka) , očekujem manji sljedeći račun od gen-i, a nisam sigurna hoće li utjecati na račun hepa, nekako mislim da mi oni neće poslati nove uplatnice, nego ću gomilati pretplatu.
:) Hvala! Da, nikad ustvari nisam išla za tim da se radi o potrošnji od lani u istom periodu. Palo mi je napamet još nešto...dakle, plaćamo po akontaciji, neminovno je da nećeš potrošiti u lipu isto. Što bi se dogodilo da u ovom trenutku odlučiš preći kod nekog drugog opskrbljivača? Znaš li? Da li bi obavezno bilo očitanje brojila da GEN-i zna što si zapravo njima dužna, a i novi opskrbljivač od kojeg stanja kreće?
Morat ćemo se pozabaviti time, kažu da onaj tko ostane na HEP-ODS, umjesto da npr. prijeđe na HEP-ovu Opskrbu plaća više? Ima li netko saznanja o tome?
Ne plaća više nego sad, ali plaća najviše jer je HEP-ODS najskuplji.
Zahvaljujući ovoj temi, mrdnula sam dupe i upravo poslala upit za promjenu opskrbljivača. Sad čekam da me zovu, pošalju ugovor i ostalo redom. kudri, :pivo:!
i jel su se račini kaj bitnije izmjenili??
kao što su i rekli cca oko 10 posto
s tim da računajte da to nije na cijeli iznos
nego samo na dio struje bez mrežarine
znači na račun oko 900 kn
mrežarina je oko 350,i ostatak manji za 10 posto
pozrav svima, razmišljam o promjeni opskrbljivača i GEN-I mi nekako izgleda najprivlačniji jer nude prvi mjesec besplatno ... ali čula sam i nekakave informacije da to na kraju i nije tako, da GEN-I samo pauzira prvi mjesec kad se pređe kod njih, a da u slijedećem mjesecu izdaju račun za potrošenu energiju u prošlom mjesecu (taj prvi u kojem su pauzirali) ...
ako ima netko tko je prešao kod GEN-i može li provjeriti na računu za koji se mjesec odnosi i dali se na kraju dobije taj prvi mjesec besplatno?
Je li itko potpisao ugovor s HR Telekomom kao opskrbljivačem el. energije?
Kakva su vam iskustva?
nekakve usporedbe različitih opskrbljivača sam našla na www.moja-struja.net
Još sam uvijek korisnik HEP usluga
meni u izracunima ispada da je debelo najveca usteda kod t-coma ali mi je to nekako sumnjivo. ima li tko da je presao kod njih?
Mi razmišljamo o prelasku na pro-energy, upravo računamo i proučavamo ugovor. Prepustila sam taj ugodni posao mm-u pa ne znam detalje, ali sigurna sam da ćemo prijeći. čisto da nešto promijenimo.
mi u kuci nismo, ali MM pokusava preci od 5. mjeseca kod njih (radi se o vikendici). cak su ga zvali s pitanjem sto bi on, jer oni ne mogu procitati ugovor koji je popunjavala njihova djelatinica. HEP je vec odradio svoj dio posla, ali MM jos uvijek nije na T-comovoj struji. sad kad pogledam kalendar radi se o pol godine LOOL
t-drek zaobilazim u širokom luku pa makar bio i najpovoljniji
mi smo prešli na gen-i
za sad je ušteda vidljiva
nije puno, al čovjeka veseli :mrgreen:
Mi smo na GEN-iju, i razlika u prvih 8 mjeseci je vise nego vidljiva. U prosjeku su rcn manji za 120-180kn. Uracunala sam i naknadu koja se i dalje placa HEPu, a ona pak ovisi o potrosnji. Mi smo zadovoljni. Jos kad bih i telefon mogla rijesiti bilo bi odlicno.
Ima li netko da je vec x vremena na RWE ili drugoj alternativi? Zadovoljni?
PS Zasto u kalkulatoru nema HEPa?