-
Bili smo kod pedijatra 17.02., zadnji post prije današnjeg je bio "izvješće"! Pregledao ga je, rekao da dijete izgleda skroz zdravo i normalno, čak je rekao i da je dosta “žilav“ za svoju dob i obzirom da nema naznaka da nešto nije u redu, nastavimo u istom ritmu s dojenjem i da opet dođemo na kontrolu težine za 2 tjedna i to ćemo ići u ponedjeljak. Kaže da mali prirast može biti zbog antibiotika i infuzija koje je primao jer sve ostalo je ok i raste (dobio je 2,5 cm dužine i 3 cm u opsegu glavice), a i težina se povećava, nr brzinom kojom bi trebalo, ali po njemu nije panična situacija. Nadam se da je to sada skok i da ćemo se početi malo brže debljati jer već mjesec dana jedino razmišljam o njegovim gramima i koliko je dobio! :( Koliko god se trudila, ne mogu potisnuti nervozu i brigu i bojim se da se to ne odrazi na mlijeko ili na bebača, pa bude još gore!
-
Joj sory, nisam to vidjela, čekala sam 'izvješće', ali mi je promaklo. Super za pedijatra da je ostao smiren.
Ne može nervoza u mlijeko, tvoju nervozu dijete jednostavno osjeti. Nemoj draga, ako si do sad tako uspješno odradila taj početak i manji prirast ostani i dalje u tom tonu. Ovo sve što ti se sad događa se također u većini svima događalo u tom periodu.
Nabavi si pripomoć baka za kuću i drugo dijete ako ikako možeš pa lezi sa djetetom dok ne prođe taj skok.
To je skok, to su periodi koje će dijete imati još sto puta, cendranje, večernje nervoze, skokovi, hoću cicu - neću cicu itd...jest jaako iscrpljujuće, ali vrijedi.
U to doba sa drugim djetetom sam sjedila u kuhinji pored nape i bez nje ne bih preživjela, eto, mali tip za najteže trenutke.
Dijete voli te zvukove i umire se te će ti se možda umiriti pa će i mirnije dojiti...
Glazba mi je bila pod obavezno u zamračenoj sobi...i tako, pokušajte naći svoj neki način...:heart:
-
Nasmijala si me s ovom napom... Hvala! Mi palimo usisivač i djeluje bar na kratko ;) Ma nemam baš pomoć, svi moji su daleko, a svekrvu sada želim što manje blizu jer mi njeni stavovi i "savjeti iz '65" samo još više dižu tlak tako da sam sama zapravo najmirnija... :-) A jel normalno da njega sada muči kakanje? Baš se napinje, sav se zacrveni, stenje, tiska... I onda se čuje prduckanje i kakanje! Količina je normalna, samo je boja drukčija! Ja pazim što jedem, čak sam mlijeko i mliječne proizvode svela na minimum minimuma (svaki drugi-treći dan stavim par kapi u kavu ako je pijem i možda jednom tjedno pojedem trokut Zdenka sira)! Ne jedem grahorice, mahunarke, kiselo, čokoladu... I ništa nisam mijenjala zadnjih par dana otkad primjećujem drukčiju kakicu i njegovo napinjanje, pa ne mogu skužiti što bi moglo biti! Da li bi mu pomoglo da popijem slatki čaj od kamilice?
-
Ovako, da si olakšaš radi ono što te umiruje.
1. Izbaci sve mliječne proizvode
2. Popij kamilicu i opusti se, uzimi dovoljno vode, ne previše
3. Pogledaj djetetu usta da nema bijele naslage soor - također je karakteristićno za nj eksplozivne stolice
4. Masiraj mu malo bušu i vodi brigu da se podrigne nakon dojenja
Svakakve stolice su normalne, ako je dojenje normalno i redovito.
Dok ćeš se ti fokusirati na gore navedeno, već će skok proći i bit će bolje.
Vi i dalje koristite šeširiće, jesi pokušala bez njih?
-
Gledam mu svaki dan usta, bijele naslage ima nakon dojenja 10-tak minuta, inače ih nema, pa mislim da nemamo soor! I da, nažalost, još smo sa šeširićima... Svaki dan pokušavamo bez njih, pred kraj podoja kad su mi bradavice već dosta navučene i kad više nije jako gladan ili kad se samo želi umiriti, ali nema šanse! Uspijem mu još nekako "uvaliti" lijevu, posisa par puta i onda se odmakne i počne divljati! Desnu mu ne uspijem ni uvaliti, ta bradavica se izravna čim maknem šeširić i on je pokuša uhvatiti! Legnem ga na jastuk u krilo i pokušavam mu s dvije ruke "utrpati" što više areole, ali on poživčani već drugi-treći pokušaj i dreči ko lud dok ne vratim šeširić i on onda samo mirno nastavi! :-/
Znam da njega šeširići dodatno umaraju i stvarno više ne znam kako ga namjestiti bez njih, a i meni daju neku sigurnost kad ga odmaknem i vidim mlijeko u njima-onda znam da vuče :-S Jer stalno čitam o osjetu "otpuštanja" mlijeka, a ja to ne osjetim... Osjetim nekakve "trnce" dok vuče, ali nikakve "navale" i neke ogromne količine koje same cure... A nakon podoja ručno uspijem i po 40 ml iz jedne izdojiti pa pretpostavljam da ipak ima dosta!
-
Evo naš update... Danas smo se vagali i potonule su mi sve lađe... Nakon svega, za dva tjedna je dobio samo 100 grama!Krećemo s AD-om, rekla sestra da sama vidim hoću li nakon podoja dodati bočicu koliko fali ili naizmjenično obroke prsa i AD! Mislim da je bolje da dajem nakon svakog podoja tako da i dalje češće sisa da mi se ne smanji produkcija! Sad sam mu nakon podoja dala i popio je 35 ml! Muž bi da mijenjam cijeli obrok jer se ovako napuni "tekućinom" i ne može pojesti dosta AD-a! Cijelo vrijeme sam se branila da nema lošeg mlijeka, ali sad sam ostala bez argumenata! :'(
6 i pol tjedana "nemilosrdnog" dojenja i cjelodnevnog nacicavanja, količinski ga ima dosta jer mi često i curi, a dobio je 190 grama!!! Postoji li negdje mogućnost analize kaloričnosti mlijeka ili tako nešto?!
Sad mi je glupo forsirati i vraćati se eventualno isključivom dojenju, ako njemu ono stvarno nije dovoljno i nema prirasta! Jer ako je svako mlijeko dobro, onda mi dijete ne napreduje iz nekog razloga koji može biti samo zdravstveni! A onda bih rađe da mi mlijeko ne valja... :-/
Danas sam u komi, za 10 dana idemo na kontrolu, ne bude li opet velikog pomaka, tražit ću analizu stolice i krvi! Ne znam što drugo više... :'(
-
Joj bakkar pratim tvoju temu i bas sam se nadala da ce biti pomaka. Nama je gastroenterologica rekla da majcino i adaptirano mlijeko imaju isto kalorija (oko 70kcal na 100 ml), ali da je ad teze probavljiv, pa su djeca "sitija". Ne postoji kalorijska analiza mlijeka jer nije jednako kaloricno prednje i zadnje mlijeko.
Mi smo isto imali slab prirast (doduse tek od 2-4mj, ne tako rano kao vi), ja sam isto imala dovoljno mllijeka, ali je malena premalo jela (u boljim danima jedva 400 ml u 24 sata), a dohranu mojim ili ad mlijekom je odbijala. Nadam se da ce joj s AD-om krenuti kilaza, ali ako ne krene, postoji i mlijeko namjenjeno dojencadi koja slabo napreduju i koje sadrzi 100kcal u 100ml. Nama je s tim upalilo jer je bilo potrebno u ovu malu kolicinu sto pojede ugurati sto vise kalorija. Sada 80 posto dojimo, a 20 posto nadohranjujemo, ali i dalje uz teske muke i trikove, ali tezina je napokon krenula pa je teret laksi. Ovo ti pisem jer te zelim utjesiti da to ne mora biti kraj dojenju :)
Sa savjetnicama ponovno provjeri sve korake s dojenjem, ja ti samo pruzam podrsku jer znam kako ti je :hug:
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
Bakar :love:
Znam da ti je teško, ali shvati samo jedno, tvoje dijete je ipak dobilo, nije stagniralo i nije izgubilo!
Tvoje mlijeko JEST najbolje za bebu i nije problem u njemu. Tvoje dijete ili je takvo dijete da manje dobiva ili mu oni antibiotici stvarno ne idu u prilog.
Nastavi dojiti i koristi AD nakon dojenja kako ti savjest nalaže, 35ml je lijepa količina nakon dojenja i nadam se da će biti pomaka na kilaži nakon deset dana.
Znaj jednu stvar, nakon ovih početničkih muka kad tad se možete vratiti isključivom dojenju, samo vi lijepo nastavite dojiti + Ad kako je rekao doktor.
Cica nije samo mlijeko, ona je maženje i puuuno više, kako dijete raste puno će ti značiti kad će biti bolesno i neće željeti jesti ništa drugo osim cice i tak... zato nemoj odustati, nije kraj svega, čuvajte se, dojite, mazite i tko zna što će iz svega proizaći.
Sad je glavno da se popravi prirast, a dalje ćeš mic po mic kako će biti moguće.
Nadam se da će se javiti savjetnice da kaže svoje stručno mišljenje.
-
Hvala vam na podršci! <3 Jučer sam baš bila u komi, danas je već bolje i spremni smo za nove bitke ;) Sad vas još trebam savjet kako da dodajem AD? Ne želim preskakati niti jedan obrok na prsima da zadržim proizvodnju, pa makar sisao samo 5 minuta! Jučer je dva puta prvo bio na prsima i onda sam mu dala AD, popio je prvi put 35 ml, drugi 20! Noćas je jedan podoj bio samo prsa, drugi prsa i 25 ml dohrane! Muž šizi jer kaže da je to malo AD-a, a da se napuni "tekućine" (mog mlijeka, op.a.) i ne može više pojesti "konkretnijeg" mlijeka! Onda sam jutros probala tako-prvo 60 ml AD, onda ga stavim na prsa da sisa koliko hoće i onda sam izdojila što je ostalo (samo iz te jedne koju je jeo) i nakon 15-tak minuta mu dala i to (40-60 ml izdojeno, skoro sve je u popio). Da li bi to bio dobar način bar do te kontrole za 10 dana, dok napokon ne krene veći prirast, a onda opet okrenuti prvo prsa i nakon toga AD-a koliko fali? Stolice su od jutros opet žute i od noćas do sada je imao već 4!
-
Ono što bih ja napravila, po noći isključivo dojila, ako stalno doji + eventualno izdojeno.
Po danu dojila, nakon toga dala izdojeno i tek nakon toga ad koliko ide da ide.
Ali ovo uzmi s rezervom, nisam na ti sa AD-om, radije bih da te savjetnice savjetuju što se toga tiče.
Meni se čini da može biti kod vas problem da ne dobiva dovoljno radi šeširića, ne mogu tvrditi niti znati, ali si stavljam kao moguću opciju?
-
-
A ide nekako... :-/ Uveli smo dohranu, ali i dalje se trudim max forsirati prsa! Svakih 3-4 sata napravim mu 60 ml AD, to obično pojede sve i onda dam prsa da nastavi koliko hoće! Između isto nudim cicu, nekad baš sisa, nekad se samo s njom umiruje i uspavljuje! Ako ne posisa baš previše, izdojim se i to dam sljedeći put umjesto AD-a! Navečer oko 10-11 dajem zadnji AD i noć samo sisa i tako do 7-8 ujutro i to i dalje pazim da nije dulje od 2, max 3 sata! Dnevno ima 5-7 dodavanja AD-a i izdojenog, ovisi o danu! U četvrtak idemo na vaganje pa ćemo vidjeti ima li pomaka!
Ono što me sada muči i s čim se borimo su ojedine na guzi otkad smo uveli AD koje su jučer baš bile najgore, skoro do krvi! Mijenjam ga svaka 2-3 sata ili kraće ako osjetim da je pokakan (i dalje kaka često i prije kakanja se i dalje dosta muči, napinje i plače), operem guzu fiziološkom, pustim da se osuši na zraku i namažem kremom! Jučer i danas sam špricala Octeniseptom prije Sudocrema(inače ga ne koristim osim sada jer mu je baš jako zajedeno oko guze i ispod kesice) jer me bilo strah da se ne inficira! Malo je danas bolje, ne bude li do sutra većeg poboljšanja-idemo pedijatru!
-
Ej, vidim da ste se javili, ajde samo da bude bolje sa težinom i glavno da prije daješ dojiti ili izdojeno, u svakom slučaju svaka kap mu dobro rođe.
A kako ste sa ovim crvenilom, nekako nisam sigurna da je octenisept dobro rješenje za to, nekako mi je to brrr... radije melem i možda da si kupiš pokoju pamučnu pelenu za takve slučajeve i što više luftanja.
-
Nadam se da je danas pregled prosao ok :)
-
Heeeeej, drage moje! Dobili smo 850 grama u 10 dana i sada ima 4100!!!! A moje srce 4100000! :-D :-D :-D Nastavljamo istim tempom dok pohvatamo zaostatke, a onda ćemo se pokušati vratiti samo na dojenje! Ali o tom-potom.... Idemo koračić po koračić, a ovo nam je bio korak i pol! ;-) Sad se napokon mogu malo opustiti i početi misliti i o nečem drugom osim o njegovoj kilaži!
Osip je riješio Sudocrem, Octenisept sam špricnula samo ta dva puta kad je bilo i krvi, ali nakon toga samo fiziološka, luftanje i Sudocrem i prošlo je! Sad se i to stabilizira, vjerojatno je reagirao na "kemiju" koju je počeo piti!
-
Bravo! Sad pravac na sunce!
Ja sam u prvi mjesec dana izasla svega 2-3 puta, ako i toliko. Sad nadoknadujem prva cetri mjeseca :)
-
Najnoviji update: ima 4600 gr i 56 cm! :-) Ono što me sada muči je da počinje borba s dojenjem! :-( Jučer se baš nije dao, čim ga stavim na sisu, počeo bi plakati ko lud, odmicati glavu... Jedva sam ga uspjela staviti i to bez šeširića jer s njima nije htio ni primiti! E sad, radujem se što odbija šeširić, ali nisam sigurna da se dobro namjestimo bez jer ne mogu baš primjetiti da li guta i nekako brzo "cucla" i onda kao proguta, ali nisam sigurna dal išta vuče! Donja usna je u dobrom položaju, ali kad mu uvalim bradavicu i areolu imam osjećaj da mu "isklizne" iz usta i da zapravo drži samo bradavicu i mali dio areole! I uopće je ne uhvati čvrsto, čim se malo pomaknemo ili on ili ja-isklizne mu! A zna biti i bolno, onda ga maknem i idemo ispočetka! Ali nakon 3-4 takva pokušaja on pošizi i nema šanse da je opet primi! Vidim tragove mlijeka po njemu i sebi, ali nisam sigurna koliko on zapravo uopće pojede! Bojim se da ću ostati bez mlijeka zbog nepravilnog sisanja! Da li bi mi SNS sustav pomogao? Čitala sam da se njima prsa stimuliraju kao i s dojenjem, pa se održava produkcija... Nisam više pametna, sad već svi oko mene govore "a eto, probala si, ne ide... Daj bocu i ne mučite se!", a ja nisam još spremna odustati i pustiti... Toliko uživam u tim samo našim trenutcima ma koliko god mi oni bili stresni! A sad još i više iz inata svima želim nastaviti :@
-
Koliko dugo traje ovo novo odbijanje?
Kakve su mu pelene (mokre)? Kako siše tijekom noći?
-
Jučer je počeo, noćas smo se cijelu noć borili, uspjela sam ga nekoliko puta "prevariti" i u polusnu mu uvaliti po par minuta, nešto je posisao, ali ne kao inače! Nisam mu davala bočicu do jutra! Danas ista stvar, bili smo na cijepljenju, valjda ga je malo omamilo jer spava cijeli dan pa sam mu u polusnu opet uspjela dati dva puta, ali nije to to! Uz to je pojeo još i 120 ml AD-a (2x60)!
Pelene su ok, mijenjam ga svaka 2-3 sata i sve su poprilično popišane! Kakao nije od prekjučer, ali s tim se mučimo otkad je krenula dohrana, baš ga to dosta muči, dajem mu i Bio gaia kapi, kaže danas pedijatar da nije čudno i da očito ima lijena crijeva pa malo duže probavlja!