38 tj. i tako jos 13 dana svaki drugi dan kad smo dosli na 40tj.koma
Printable View
38 tj. i tako jos 13 dana svaki drugi dan kad smo dosli na 40tj.koma
meni se Kosec cini malo grubom na pregledu...
Da, i mene zaboli pri pregledu, ali je žena simpatična, a i nisam imala posljedica nakon pregleda.
Cure, mene sve zanima o dr. Košec, jer sam dobila preporuku za nju od jedne njezine kolegice doktorice. Pa sad ne znam jel to solidarnost il je žena zaista super. U kojem je smislu gruba? Žuri se, ili što?
I koliko ima godina, otprilike? Vidim da nju dosta hvalite, ali i dr. Kunu. On je mlađi?
Ja trebam skoro odlučiti gdje ću roditi, jer u bolnicu gdje spadam nikako ne idem. Zato ispitujem...
Ja nisam primjetila da je gruba, onak je srednjih godina, jako simpaticna i draga. Bila sam kod nje 2x.
Ja sam prvi puta bila privatno kod nje u pol. eljuga i bila je jako simpatična i objasnila mi je sve što sam je pitala, drugi puta sam bila pred dva dana u vinogradskoj i isto je bila ok, jedino mi se činilo da se malo žurila, jer nas je bilo puno. Nisam stigla sve pitati što sam mislila, ali to sam sama kriva jer inače baš nisam najnapasnija osoba. Zabolilo me je malo na obadva pregleda, ali mi je na prvome rekla da mi je dolje jako čvrsto i dal sam se bavila kakvim sportom (nisam), pa je možda zato bolilo.Inače, sad mi je cervix omekšan i malo otvoren.
Dr.Kuna zakon,i rodila sam u Vinogradskoji i zadovoljna sam bila sa ekipom na porodu,jedino kaj sestre na odjelu nisu bas nekaj al dobro prezivjela sam tih tri dana
evo ja sam se vratila sa svog prvog pregleda kod dr. kune i nisam bas odusevljena.
ok. mozda je covjek imao los dan, osim toga se bas bio vratio s neke interevncije na porodu ali pregled je bio prilicno grub. sestra stvarno jest zakon ali sve skupa ide ko na traci. kad zavrsis pitas se da li ti je taj pregled uopce bio potreban.
ceka se jako, jako dugo, od toga sam dobar dio stajala jer su sve stolice bile zauzete.
jedino sto sam uspjela pitati dr. kunu jest da li da radje dodjem kod njega privatno (iz iskustva: svi pregledi obavljeni privatno su uglavnom super, a svi bolnicki bole ko vrag...) ali mi cak ni na to nije odgovorio nego je nesto smuljao sebi u bradu u stilu, da dodjem ipak tu za tri tjedna, pa cemo se onda dogovoriti...
moram priznati da mi se bas ne ide ponovo tamo pa molim da me malo ohrabrite - jel dr. kuna stvarno dobar inace? moze malo detalja?
inace imam i super socijalnu ginekologicu koja mi je do sada vodila trudnocu, a i jednog odlicnog privatnika koji mi je preko puta ali htjela sam ici kod kune i u bolnicu cisto da se upoznam sa situacijom prije poroda (trebam roditi u vinogradskoj za dva mjeseca).
sad zapravo ne znam sto da napravim...
ja ti preporucam da vodis trudnocu di si vodila i do sad a da u bolnicu krenes sa 38 tjednom tako sam i ja i sve je bilo ok,mislim da nema potrebe ici u bolnicu ako imas ovak doca,i ovak ces se pred kraj nahodat da ce ti biti muka
sto se tice dr .Kune ja sam imala sam pozitivna iskustva s njim moze biti da je imao los dan il nesto,stvarno ne znam
Ja sam isla u bolnicu na zadnja dva pregleda (38 i 39 tjedan) isto u Vinogradsku. I isto sam poludila od guzve i cekanja. . . . Po meni ti uopce nije bitno kod koga ides na te pregleda jer osim ako nemas od doktora broj mobitela da ga zoves u bilo koje doba nema bas neke koristi.
Ja nisam na svom porodu vidjela ni jednog doktora, sve su odradili specijalizanti i babica, a druga stvar tko ti garantira da ces "uletiti" bas u njegovu smjenu?
ma znam ali ja bas s tim imam losa iskustva. prosli put sam prvi put dosla u bolnicu kad sam rodila. a i moja ginekolgica me poslala upravo zato da malo izvidim situaciju prije poroda. glupo mi je krenuti na bolnicke preglede tek u 38 tjednu, kad sam prosli put vec rodila u 38. tjednu.
ali u pravu ste, mislim da cu nastaviti voditi trudnocu kod ovog jednog privatnika koji mi je preko puta jer mi je to najmanje stresno, a za ostalo cu se vec nekako snaci.
Prvu trudnoću sam pred kraj vodila kod dr Košec i bila sam jako zadovoljna. Drugu kod Kune sam bila i nisam bila nešto posebno oduševljena. Bilo mi je žao što opet nisam išla kod Košecke. Najvažnije je da imate za vezu neku babicu ili sestru sa odjela. One ipak najviše mogu učiniti za rodilju jer su one ipak tu u blizini. Mene je babica drugi put porodila dok je jedna mlada liječnica samo gledala iz daleka što se događa. Sestre u dječjoj sobi su izvrsne, definitivno!
pozdrav.
danas sam bila na pregledu u trudnickoj kod dr.Košec i jako sam zadovoljna
samim pristupom a i pregledom-žena ja stvarno njezna.
sve pohvale
:D DOKTORI IZ VINOGRADSKE SU NAJBOLJI NEMA BOLJIH POGOTOVI ONI NA ODJELU GDJE JE RAĐAONA I PREDERAĐAONA.
LuCy Lu svaka čast na tako velikom optimizmu... Evo da se onda i ja priključim....
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :preskaceuze: jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
kako volim vidjeti ovaj optimizam, super...
sitno brojim.... još OSAM dana do termina.... i upravo idem tim, kako ti kažeš, super doktorima....
hvala ti, ovo je jedna pozitivna inekcija.....!!! :heart:
trebam se javiti u Vinogradsku u četvrtak kod dr. Hermana - ima neko iskustva - pretpostavljam da preporuka za rani dolazak do 7 ujutro isto vrijedi za sve dane za trudničku ambulantu... idem 1. put tamo u 23. tjednu privatno vodim trudnoću i šalje me doc na dodatni pregled radi eventualne serklaže jer mi se skratio cerviks
Treba doći što ranije definitivno!
Za dr. Hermana sam čula da je jako dobar.
Sretno!
hvala dumma
ja sam ih prošla sve u vinogradskoj
i košec mi je bila najgora i bezobrazna pri porodu
daleko najbolji od svih njih mi je Herman
sve ti objasni i možeš mu uvijek pokucat na vrata
pa normalno da mu možes pokucati na vrata i pitati kad je on GLAVNI za odjel i sve ostalo.
ali ja mogu reci da je stricek Herman SUPER, MRAK meni je bio samo u vizitama ali je bio stvarno O.K.-pitas kaj hoces sve ti kaze cak se i nasali s tobom.
pusa
cure, da li netko zna da li je dr. Kuna još petkom u trudničkoj ambulanti? i do kada primaju knjižice? do 11?
hvala.....
stix, evo mi dvije zimnice sjede u ambulanti - danas je Kuna tamo, a iako mu je raspored petkom, nikad ne znaš hoće li zaista biti tamo. Nažalost, ne znam do kad primaju . Da nazoveš?
Drage cure, moram se ponovo javiti ovdje da vam prenesem moje iskustvo iz Vinogradske. Ja sam došla u rodilište večer uoči Badnjaka i u prijemu naletjela na specijalizante s kojima sam već u prvom trenutku bila prezadovoljna (dečki su mlađi od mene, sve su odradili profesionalno i s puno smisla za humor što je meni u tom času jako pasalo).
Rado mislim na moj porod (OK, neću bajati da nije boljelo, al to je bol koju sam mogla izdržati, ništa spektakularno ili loše), nemam nikakvih trauma iako su mi kao trofej ostala 3 šava (i šivanje smo obavili uz smijeh, da, da - i to je moguće kad je ekipa dobra).
Da mogu birati ponovo bih išla rađati kad je dežuran dr. Jandrić. Ako naletite na njega, budite sigurne da ste u dobrim rukama !
:*
potpisujem u potpunostiCitiraj:
Leta prvotno napisa
I mene je porodio dr.Jandrić i stvarno sve najbolje mogu reci sto se tice njega
Rency, jel i tebi pričao o vezenju? :lol:
Meni je goblen tak dobro napravljen da sam već danas (rodila 23. 12) ko.... zmaj !
Ma doktor je zakon,mene je sivao i cijelo vrijeme je pricao kako ce sav biti odlican,i stvarno je,kasnije je gledao i divio se :mrgreen:
Ista stvar !
Zna mali šta radi :)
Meni sve 5, iznenadila sam se kak to druge boli, a ja :D
Baš mu fala što ima živaca (a i voli se kasnije diviti obavljenom poslu) :lol:
Ima li itko iskustva sa dr.Galkowskim? Znam da dezura tamo, ali ne znam tocno gdje...
mene porodio Dr Bolanča i imam sve pohvale....osim hrabrenja, cijelo vrijeme se zezao i pričao mi o svojoj trudnoj ženi ......posao obavio odlično :mrgreen:
iako sam na preglede išla ponedjeljkom kod dr Košec od 3 odlaska nijedanput nije ona bila,....
za Galkowskiprvi put čujem...pitat ću mamu, možda ona zna štogod al ja se od svih njih ne sjećam takvog prezimena.
Jandrić je super doktor...dolazio mi na svaku vizitu.... :)
mislim da ste najveci dio posla ipak obavili ti i beba, a doktor je samo pripomogao ;)Citiraj:
(maša) prvotno napisa
Možete mi reći malo više o dr. Kuni?
Može li se ikako s doktorima dogovoriti da te oni porode ili je to nemoguća misija?
Zanima me je li koga dr. Kuna porodio i kakav je bio na porodu?
Citiraj:
N31 prvotno napisa
Meni je dr Kuna privatno vodio trudnoću, a pred kraj trudnoće me par puta naručio petkom u ambulantu u Vinogradskoj, slućajno ili ne on je prvih par sati bio prisutan, inducirao mi je porod koji je dugo trajao, morao je otići,ali sam na sreću dobila predivnog dr. Grbavca, sve pohvale za njega. To je bilo u 2007., nedugo sam tu negdje pročitala da dr. Kune više nema u trudničkoj ambulanti, inače je bio petkom. Najbolje provjeri.
Evo i mene s pohvalama!
Moja se beba konačno 26. 12. odlučila izaći van. Uzevši u obzir da sam na sam Božić stigla u rodilište tamo se blagdanski duh nerada nije osjetio. Primila me dr. Tomić, predala u ruke sestri kojoj na žalost ne znam ime. Bila sam u rađaoni cijelu noć i svi doktori, sestre i babice bili su i više nego ljubazni i obzirni.
Izdvojila bih anesteziologinju koja mi je dala epiduralnu bezbolno i bez ikakvih posljedica kasnije, babicu Irinu, babicu Korneliju koja me je spasila, dr. Bolanču, a posebno dr. Grbavca i babicu Maricu koji su me porodili.
S obzirom na to da sam rađala prvi puta svi navedeni ljudi pomogli su da mi to ne bude traumatično iskustvo i na tome sam im zahvalna.
I na odjelu babinjača su sestre bile vrlo ljubazne, a posebno me oduševila pomoć oko dojenja.
Haydi, od :heart: čestitam! Morala sam se javiti jer sam u tvom potpisu vidjela da je tvoj anđelak TOČNO 30 godina mlađi od mene!
P.S. Znam jednu Haydi s jednog drugog foruma, možda si to ti?
Da, upravo ta Haydi.
Ja ti se šaltam iz foruma na forum, ovisno o trenutnoj situaciji. S obzirom na to da sam iducih godinu dana na pordiljnom ovo je forum na kojem ću pratiti aktualnosti i usavršavati se. Kasnije ću se ponovno morati prebaciti na onaj jer imam osjećaj da ću biti u veeeelikom zaostatku.
Znam da san off topic. Sorry :/
pa jesmo al ipak mi je puno značilo prijateljsko lice i pristup doktora :)Citiraj:
Felix prvotno napisa
netko je pitao za dr. Kunu, pa ne mogu a da ne prokomentiram... da slučajno tog čovjeka sretnem negdje na cesti majkemi bi ga fizički napala.
prošle godine u 37 tj dolazim u trudničku ambulantu, sa trbuhom na koji su svi ostajali :shock: kad bi ga vidjeli. PLAKALA sam na pregledu koliko je taj besćutni i bezobzirni čovjek bio grub i kad sam ga MOLILA da me prestane pregledavati jer da me nesnosno boli i da mislim da nešto nije u redu rekao mi je da kaj je meni i da ako ovo boli kako ću roditi. Bol je bila naizdrživa, sve sam bježala po stolu. Kad je napokon to mučenje završilo i kad sam se digla krv je šiknula iz mene tako jako da mi je NAPUNILA CIPELU!!!
tresla sam se od boli, plača i straha a on mrtav hladan mi rekao da nek idem ležat na odjel. kad sam izašla iz ambulante i kad je mm vidio u kakvu sam stanju, htio je on njega ići "pregledati". Ni jedan put kasnije nije došao vidjeti me, ispričati se ili nešto slično. srećom, sve je ipak dobro završilo. Ni jedan pregled prije ni kasnije me nije bolio, a nakon njega sam išla Hermanu :heart: .
Grbavac je prisustvovao porodu i bio mi je ok.
nedavno je prijateljica imala vrlo neugodno iskustvo također s dr Kunom, prvenstveno što se tiče patronizirajućeg, bahatog, bešćutnog, potpuno neadekvatnog odnosa na liniji liječnik - pacijent.
nagovaram je da skupi snage i da ga prijavi, trebale biste sve vi cure koje ste imale takva iskustva to učiniti, pomogle bi i drugima i olakšale si dušu...
meni je iskustvo s dr. kunom jedno od najugodnijih iskustava u odnosu liječnik pacijent. više puta sam bila kod njega na uzv, bez ikakve veze (tempirala sam njegov dan), uvijek je bio beskrajno simpatičan i duhovit, a nikad od njega nisam otišla s nekakvom nedoumicom, preispitivanjem onog što je rekao ili potrebom da odem po drugo mišljenje (a vrlo sam zahtjevna kao pacijent i često tražim drugo, treće mišljenje)
Citiraj:
bodycreator prvotno napisa
Potpisujem sve što si napisala.
Kod dr. Košec sam bila privatno u Eljugi (inače sam išla kod dr. Eljuge koji je super, ali se potrefilo da ga nema...), dakle platila sam pregled. Žena je bila gruba, nestrpljiva. Da ne kažem bezobrazna. Pitala sam je zašto moram piti nekakve tablete (bijaše to početak moje treće trudnoće i prvi put da imam neki problem) i kako nastaje hematom (što mi je mrtvo hladno priopćila), a ona će na to nervozno tipkajući po kompjuteru: pa sad sam Vam rekla i zašuti. No kako se o mome zdravlju radi pitala sam još jednom onako s povišenim glasom. A ona mi na to odgovorila doslovno tri riječi. Suznih očiju sam napravila incidentnu situaciju, ali sam otvorenih vrata na izlazu iz ordinacije rekla da me čudi da radi gdje radi i što se mene tiče da me vidi zadnji put, jer joj za ovakvu neljubaznost ja ne mislim davati novce. Požalila sam se na idućem pregledu i doktoru Eljugi, a on će na to, ali ona je stručnjak... To ju ne opravdava da ne može pokazati malo suosjećanja. Znam da moj slučaj i nije neka dijagnoza. Ja nisam studirala medicinu i u onom trenutku je meni to bilo strašno. Ona se ponijela ko robot, totalno nehumano.
Sad nešto pozitivno.
Dr. Herman me porodio prvi put i nemam dovoljno mijesta za sve pohvale koje bi napisala. Porod je bio brz )makar se meni u boksu ništa ne čini brzo). On je dolazio par puta, na porodu se cijelo vrijeme šalio sa mnom i suprugom i stvarno mogu reći da mi je ostao i najljepšoj uspomeni. Skoro mi je termin za treći porod pa se nadam da ću na njega naletiti i ovj put. Znam, znam male du šanse, jer je sad ravnatelj ali ja se svejedno nadam