Meni je kuma rekla pred vjenčanje da je njena dužnost kao kume pobrinut se za moj buket i ukras za sebe, mm-a i kuma, sad tek vidim da to nije inače običaj :mrgreen: Pitala me šta želim i pojavila se s tim kod mene doma :)
Printable View
Meni je kuma rekla pred vjenčanje da je njena dužnost kao kume pobrinut se za moj buket i ukras za sebe, mm-a i kuma, sad tek vidim da to nije inače običaj :mrgreen: Pitala me šta želim i pojavila se s tim kod mene doma :)
Uh cvijeće.. :drama:
Za naše svatove je koštalo 3oookn,prije 5 god.,i to mi je naglašeno da vrijedi barem tisuću više.
Bio je svibanj i htjela sam kale i one male zvončiće,neznam kak se točno zovu..u biti sam dala cvjećarki temu-oču bijelo,romantićno,nježno.
Do samog ulaska u salu nisam znala kaj me čeka,al onda mi je i više bilo svejedno,hahaha!
Moja cviječarka je tad hodala s muževim pajdojem,pa je bila i na svatima kao gost.
Lijepi,nježni aranžman za na auto,moja buketa,jedna manja buketa za bacanje(nisam dala svoju,eno je osušene na vitrini),baby kale aranžirane za revere mladencu,kumovima,starcima i sestrama,burazu..Po jedna "instalacija" s kalama na svaki stol od gostiju,naš stol i dekorirani okrugli stupovi u sali (platno i cvijeće).Sad se bome ne sjećam el je bilo kakvog cvijeća i doma za na stol..
Htjela sam i baby kale u kosi al je frizerka tvrdila da to nije izvedivo :roll:
Radila je i aranžman za u crkvu al to je bio poklon od prijateljice.
Bršljan smo nabrali u šumi,za dekoraciju ulaza u dvorište.
Kak veli apricot,ima ljudi koji nešto mogu sami, ima onih koji sve prepuste drugima.
Frendici sam pomagala pravit doma pozivnice,zahvalnice..majko mila da poludiš s zafrkancijom.
Neznam,da imam manje ljudi na svatima,ono do 50-tak,sama bi dekorirala.Danas zbilja ima svakojačkih ideja na netu za iskopati...al ako imaš veče svate (100+),to več poteže i više drugih obaveza,manje vremena imaš za razmišljanje i sprovođenje u djelo kak bi kam i kaj posložila,isl.
Samo da stavim slikicu vjenčanog buketa sa svadbe na kojoj sam bila prošli tjedan.
http://public.fotki.com/Beti3/vjenani-buket/
Meni je ovaj s Betine slike jako lijep, ali mi ova mreža rešetki ima neugodnu simboliku :mrgreen:
Cvijeće u zatvoru, a znamo da je i brak zatvor, i mrak, i sve tako to... :mrgreen:
A biseri - suze :lool:
Neću više, obećajem!
Netko je napisao da ruza kosta 10 kn, da, ali kakva? One koje su 15 kn su lijeps, vece i kvlitetnije. Nitko ne racuna rad i vrijeme za izradu takvog buketa. Nemora on kostat 500 kn ali ovisi kaj ko hoce,: moze on bit i 30 kn ali ako hoces posteni buket to se plati kolko cvijeca ide u njega+ nesto sitno za ruke. Ibmehanicaru se ruke posebno placaju, serviser ves masine naplacuje to kaj dode kvar procjenit i to je najnormalnije prihvaceno.
nivesa, ti si, garant, cvjećarica :mrgreen:
Slažem se, ja sam izabrala cvijeće, ali na majstoru od struke je bilo da taj buket i složi kako treba. U suprotnom, sama bih kupila cvijeće i složila si buket.
Ili uzela "običan".
Ili, neobičan, onaj jestivi, samo bih ja izabrala karfiol, bijelo mi je prikladnije za vjenčanje :lool:
apri, lol
(mogu i rezanci kao dekoracija, sutradan povrtna juha)
meni je presuper ovaj s gumbima
pregenijalan
pre
http://www.world-of-weddings.com/wp-...g-Bouquets.jpg
Sve je to meni lipo,al cviće je cviće :mrgreen:
Jep,meni je ovo povrće ono... :lol:
A mislim da bi moji uzvanici krepali pd smijeha dok bi se pojavila,pogotovo jer sam onda radila u vočarni 8-)
kak tek izgleda bacanje bukete s takvim sastavom...
nemojte robovati navikama
moj muž je imao crvene tenisice :-)
i odijelo, naravno
Samo on nije imao crvene tenesice :mrgreen:
]on[/URL] nije imao crvene tenesice :mrgreen:
Nije stvar navike,bar u mom slučaju. Ja sam odabrala ono šta se meni oduvjek sviđalo i za šta mislim da će mi i za 30-50god biti lijepo vidjeti. Botuni su mi savršeni,imam sličnu ogrlicu....crvene starke također,ali to za taj dan ne bih bila baš ja. A suncokreti i žute ruže za mene će uvijek ostati No.1 :mrgreen:
Sorry, shebalo mi se linkanje u prošlom postu :mrgreen:
A ne ide ni sad!
Morgan F. u Last Vegasu!
Da ja sam cvjecar-aranzer. Svatko ko se zeli igrati sa cvijecem-povrcem ili bilo cim drugim kao dekoracijom za taj dan zasto ne? Ali ako zelis ono nesto posebno onda trebas nekoga tko to zna slozit kako treba. Zato kazem, ni ja si ne zna popravit mobitel pa ga nosim u servis. Ali cjenim svakoga tko se odvazi sam nesto napravit, zasto ne? I ja sebi kolace pecem za Bozic i pecem torte za rodendane ali isto mi ne ispadne kao u slasticarnici.
Ima buketa i za 700 kn.. no velim ima i za 70...ko kaj voli i hoce...ja nisam htjela nikakav ali mi ga je kuma ipak napravila i donjela (i ona je cvjecarka) i bas mi je bio lijepi..
mi smo se vjenčali prije 6 god. u zimim nije bilo prevelikog izbora cvijeća. Ne sjećam se koliko smo sve skupa platili al znam da je vjenčani buket tzv. biedermajer koštao 400kn
gledaj da ti cvijeće kod kuće, auto, crkvi i sali bude tematski povezano.
baci pogled možda dobiješ inspiraciju:)
https://www.facebook.com/pages/Cvjet...=photos_stream
Ne brine me tolko buket, hocu bijele ruže i zelene detalje, neki list , onak travu da visi ili tako nesto.. Svjeze i romanticno a jednostavno.. To sam dakle odlucila..
Muči me aranžman za svadbeni stol. Isto bi nesto bijelo sa zelenim.. Valjda...Sviđa mi se ideja od apricot da prvo bude na autu pa onda na naš stol, samo ne znam s kakvim se magnetom to pricvrsti za auto i bojim se da se ne raspadne..
to nije TVOJA briga
pa to svi rade, nije neka inovacija
podrazumijeva se da aranžman s auta ide na stol
vraga će se raspasti
stručnjaci brinu o tome
joj, ti fakat pojma nemaš :-P
Apsu ni buket ni aranzman niti bilo sta drugo od cvijeca se nece i ne smije raspasti ako ti ga slozi osoba koja se time bavi. A aranzman za auto-stol dolazi u obzir naravno,ali isto tak moras misliti o tome koji datum ti je svadba,i kolike ce biti temperature,jer ako je vani 35 stupnjeva ,niti jedno cvijece ne moze podnjeti te temperature pogotovo ne na haubi od auta koja i sama po sebi zbog motora grije u voznji,jos kad sunce opali odozgora.
Kaj nije moja briga? Cija je? :lol:
Ma ne znam nista da, dobro da sam sve do sad i uspjela sredit, ja sam valjda jedina žena koja ne voli vjencanja i izgleda si smijesno u vjencanici i uopce joj se to sve ne da.. Al kaj je tu je, kad vec radim pa da imam cvijece kak spada, dobro da sam se sjetila uopce da mi cvijece treba :lol:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
evo, ovako je izgledao moj buket...
Inače, moja prva ideja je bila da imam samo gipsofiliju posvuda u ogromnim količinama, ali bi mi za taj doživljaj koji sam ja zamislila trebalo puno previše gipsofilije pa me računica pokolebala :)
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
umjesto jastučića za prstenje...
okreće mi se i glava oko svoje osi u svim smjerovima
ko Mariolinu (iako si vjerojatno premlada da bi znala tko je Mariolino)
da
cvjećarka napravi aranžman
i stavi magnet
i sve što treba
ti samo pošalješ šofera auta u kojem će se voziti da to podigne kod cvjećarke
i zaboraviš na to
ti trebaš misliti samo na to da budeš lijepa
niš više
sve ostalo - delegiraj!
Ne sjecam se tocne cijene, ali ono sto nam je ustedilo brdo para je bila cinjenica da, s obzirom da nista nije islo na auto, vec samo meni u ruke, nekoliko komada na stol i mislim muzu u zapucak, jednostavno nisam narucila buket(e) za vjencanje, nego sam trazila da mi sloze ... nesto. Pa su slozili, vjerojatno za puno, puno manje novaca.
(Radila neka teta na Kvatricu; bas je bilo lijepo.)
Odes u cvjecarnicu i kazes da hoces aranzman za auto,sad vise koristi vakum jer je vecina auta puna plastike ps magnet ne drzi. Ili uzmes nekoliko metara tila,svezes od sredine haube( tam di se hauba zatvara)do svakog retrovizora i svezes dvije masne na retrovizore i na tu sredinu haube. A aramzman stavis odmah na stol.
umrla bih da mi netko tilom cvijeće za auto prikači
ali, nivesa, apsu se udala prije dva tjedna :-D
zakasila si!
:)
Bio je vakum, predivan aranžman (da sam ga sama slagala nebi ga bolje, a nisam pojma imala što ce me dočekat na autu pa potom na stolu :lol: , blaženi kumovi! )