moja na porodu je bila na treningu za Stasi. sto posto. strašno :evil:
Printable View
moja na porodu je bila na treningu za Stasi. sto posto. strašno :evil:
Bolje bi im bilo da su otišle u kiropraktičarke :? Da se ne bojim komplikacija, rodila bih doma :oops:Citiraj:
thalia prvotno napisa
War je jedan od dva testa na sifilis. Ak ne pucaš na kadu, rade ti na početku trudnoće samo jedan test (nemam pojma kak se zove), a u Ri za kadu traže oba. Moj ginić u Zg je na to okretal očima, ali nije on taj koji u kadi roni s trudnicom. Pih! Osim toga za kadu znam da traže hiv, klamidiju i sve one nalaze krvi koje smo radile na početku trudnoće. Osobno ne idem u kadu, ali mi je to sestra u Ri izdiktirala jer smo se krivo skužile; ja naime brijem na stolček, a za to ne treba ništa osim standardnih nalaza.
Hm, mene ginić još nije slao na nikakve pretrage, osim krvne grupe. Moram ga pitati šta čeka. Zašto si odabrala stolček, a ne kadu? Ja se dvoumim, ali voljela bih nešto od toga.Citiraj:
mstark prvotno napisa
Hm, mene ginić još nije slao na nikakve pretrage, osim krvne grupe. Moram ga pitati šta čeka. Zašto si odabrala stolček, a ne kadu? Ja se dvoumim, ali voljela bih nešto od toga.[/quote]
Za stolček te ni ne mora slati, samo dođi s trudničkom, ultrazvučnom i svime što imaš. Ja sam ziheraš pa ću se zaletiti do Ri na jedan pregled kod ginića, tek toliko da se vidimo i da im pokažem sve nalaze. Iako mi je sestra rekla da ne moram dolaziti ranije, nego da se pojavim oko termina.
Za stolček sam se odlučila zbog anatomske logike stvari. Pusti silu težu da ti pomogne. Zamisli da moraš napraviti "veliku nuždu" ležeći... hm. Kada mi nije nešto privlačna jer se navodno smežuraš unutra nakon nekog vremena, pa se i voda zaprlja, a ako ne rodiš u nekom roku (ne sjećam se koliko je to vremena) onda te izvuku iz kade itd. Ne znam da li ju onda očiste pa te vrate, to mi je sve izmaglilo, ali nazovi ri rodilište i pitaj ih, vjerujem da će ti objasniti proceduru. Za kadu ti svakako trebaju te dodatne pretrage. HIV, WAR, bris na klamidiju i ne znam da li još nešto. Ali to će ti isto sve tamo reći. Uglavnom, informiraj se o tome kako to teče na porodu s bilo kojim rekvizitom, pa što ti se učini najprivlačnije, odi na to. Ipak ćeš ti rađati pa je bitno da ti bude ugodno. A na kraju se uvijek možeš predomisliti na licu mjesta. To nije problem (provjereno kod dr. koja je radila na porodima u Ri).
pošto mi je ovo prva trudnoća i porod, razmišljam kako iz Zg doći do Ri... da li tamo ići ranije ili? Imamo kuću u Istri (1 sat od Ri) pa razmišljamo da se preselimo tamo u zadnjoj fazi - ipak nema autoputa i brze ceste kroz Gorski Kotar, koja mi je i inače stres svoje vrste (ti voziš, a odjednom te neki manijak sa zatamnjenim staklima pretiče s DESNA po zaustavnoj traci!!!)...
Ali vidim da čak ni iz Zg-a ne bi bio problem krenuti s obzirom na to koliko se rađa (10-20 sati).
Ne bih htjela u trudovima još biti i u panici od putovanja... :/
I ako ostanem u Zg do kraja, koji je pravi čas da se krene prema Ri? Kaj ak pukne vodenjak, koliko vremena imam i slična pitanja...
Može neki savjet ili opis situacije od mama koje su to prošle?
HVALA!!!!
i mene ti muče slična pitanja....Pula je blizu Rijeke, ali imamo dobrih sat i po vožnje po brzoj cesti...planiramo ići par dana prije termina u RI pa biti tamo, a u slučaju da nas beba iznenadi, ići ćemo čim krenu trudovi/pukne vodenjak...
kod prvortki prva faza (faza otvaranja) traje 10-12 sati
koliko su mene učili na tečaju
a gdje ćete se smjestiti u Ri? ja sam gledala neke hotele i zaključila da mi je too much platiti te silne novce da bismo bili u hotelu. MM neće u neke rentane stanove pa smo mislili u Istru (tam oko Buja). Ni sama nisam pametna kak to organizirati. Jer nikad se ne zna kad će to krenuti. Termin je, kao što znamo, samo okvirni datum...
I nama su rekli da to otvaranje traje satima, ali mene je mama "izbacila" za 2 sata, a starijeg buraza za 4. Ne bih htjela rađati na brzoj cesti u Gorskom Kotaru s medvjedom umjesto babice i zecom ko doktorom. Brrrrrrr... :/
mi ćemo biti kod prijateljice, a imamo puno prijatelja i rođaka u RI...tako da nam to nije problem.
Da, kažu da prva faza traje dugo kod prvorotkinja, ali ima puno priča koje su izuzeci od tog pravila... :/
nama je moja dr. objasnila što da radimo ako rodim u autu :) i nije od toga radila neku paniku....
(nije da želim baš TOLIKO prirodni porod :lol: )
pročitaj si par priča s poroda, ima baš par gdje su cure iz ZG išle roditi u RI, možda ti pomognu pri odluci :)
I ja sam u istoj situaciji, ali imamo prijatelja u RI kod kojeg možemo biti. Ako se ništa ne desi prije roka, mislim krenuti tjedan dana prije termina. Ako me zgrabi prije, ne znam šta ću. I mene je frka od pucanja vodenjaka u autu jer znam da bez vode bebi prijeti gušenje od umatanja pupčane vrpce oko vrata. Termin mi je 19.06. a to znači za vrijeme turističke sezone - vrućine, gužve na cestama, tunelima...Mislim da je rizično krenuti u zadnji čas. Možda najam stana i nije loša ideja, ali da bi nešto našla na daljinu trebaš imati puno sreće. Možda bi riječke Rode mogle kako pomoći? Recimo da uzmu jedan stan u najam, opreme ga loptama, strunjačama i ostalim rekvizitima, a onda bi žene mogle doći, platiti neku cifru i ostati koliko treba. Možda se nekome svidi ova ideja. Moglo bi se možda sakupiti i nešto love za udrugu, rodilište i sl. Ili imam prebujnu maštu?Citiraj:
mstark prvotno napisa
mislim da nije TOLIKA frka ako pukne vodenjak. baš sam se malo raspitivala... treba u roku 2-3 sata doći u rodilište i ne se previše kretati (radi moguće infekcije), samo lijepo staviti gazu među noge i krenuti put rodilišta
2-3 sata ne zvuči tako loše, vjerujem da ćemo svi stići na vrijeme! Ali još ću malo prosurfati glede toga pa se javim sa svježim informacijama.Citiraj:
kailash prvotno napisa
odluka je pala...idemo u četvrtak u RI i vraćam se doma kad rodim! :)
Ti si stvarno odlučila ranije roditi. Šta se guraš preko reda :mrgreen: ?Citiraj:
kailash prvotno napisa
Wow koliko vas čitam imam osjećaj da sam ludo sretna što sam iz Ri - super rodilište i bila sam na tečaju, sve primalje, doktori, sestre, svi su super ljubazni i sve su nam lijepo objasnili! A sad, jedno je teorija, jedno praksa, pa ćemo vidjeti što će biti :) Malo me muči ako se ne otvorim da ću morat na drip i onda odustat od stolčića :?
ja sam primila drip jer je voda bila zelena (da ne riskiramo) i rodila na stolčiću ;)
Dakle, može se? Jupiiii! :D :D :D :D :DCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
No ipak ću supruga animirati da malo potpomogne otvaranju :love:
hvala Sad sam sretna
šta ćeš...uvijek sam bila nestrpljiva :mrgreen:Citiraj:
betty boop prvotno napisa
(a i da ti bude kada slobodna 9.3.!)
:*Citiraj:
kailash prvotno napisa
javi kako će proći pregled u četvrtak, ja se spremam sljedeći tjedan pa da znam kako to izgleda.
javim!
(osim ako ne ostanem u rodilištu...onda javim kad izađemo :mrgreen: )
Kailash sretno! :love:
Ma kailash je sigurna da ce njena beba zuriti van jer ju ona vec mjesec dana (a mozda i vise) nastoji namamiti van najljepsim mogucim pelenicama.
hvala...a pelenice stižu sve ljepše što je porod bliže... :lol:Citiraj:
inga prvotno napisa
Citiraj:
kailash prvotno napisa
Kailash, može neki link za pelenice?
za naručiti ili da vidiš moje?
zapravo, vidjela si moje...
šaljem ti na pp niz mojih omiljenih linkova :)
Dobila sam linkove, thanks! Ja sam gledala Kamarisove, isto ima lijepih. Ali na internetu sigurno ima brdo toga. Joj, hvata me panika kad se sjetim da imam samo kinderbet!Citiraj:
kailash prvotno napisa
Drage kailash i Elinor,
dva puta sam rodila u riječkom rodilištu i mogu reći da sam zadovoljna. Ne bih iznosila neke detalje, jer bi bilo subjektivno :roll: ...
Prvi put 2003., porod je bio "klasični", jer za porod u vodi mi je nedostajao još jedan pregled na klinici (zakazan za 4. 11., a princeza se rodila već 30. 10.!). Bilo je malo dripića (pri samom kraju!) i malo epi :x (doktor mi kaže: "ne žalostite se mama, nisam vas puno rezao, samo 2-3 puntića!"). Sve u svemu sam pozitivac, pa sam sve doživjela u najboljem svjetlu (da se izrazim tako). Drugi porod, 2006. je ipak, puuuno drukčiji, jer je bio na čarobnom stolčiću i u suradnji s dragom primaljom S. (koja mi je bila i na prvom porodu! hvala joj!). Cijela ekipa je bila ok i stažisti su bili vrlo pažljivi! Moj mali princ je vrlo brzo "stigao" u moje naručje. Suprug i ja smo bili zajedno u oba puta i to su nam jako, jako lijepi trenuci koje pamtimo s puuuno emocija :love: . Btw. Imamo i fotke. Planiram napisati svoje priče s poroda, baš u namjeri da s vama podijelim svoja pozitivna iskustva. Iz svoje perspektive, drage moje majčice koje iščekujete svoje bebe, preporučujem vam stolčić! :heart:
Marna hvala ti na lijepim riječima, nadam se da će ovaj tjedan stolčić bit slobodan u "mom" trenutku. Jer inače... neće biti lijepo :P
tog sam se i ja bojala, ali su me uvjerili da ne brigam. za stolčić im treba 10ak minuta pripreme! samo think pink! :love:Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
A da? Dakle, šanse su stvarno minimalne da dvije rodilje imaju izgon (koji žele da budena stolčiću) u isti tren :D Ako im treba tako malo vremena... :oops:Citiraj:
thalia prvotno napisa
ja rezerviram stolčić za 12.8. i dane oko toga :mrgreen:
thalia :heart:
pobjeglo mi...i marna :heart:
Mamuška, nisam pratila, ti isto u Ri stižeš?
Hvala ti, Marna, svako pozitivno iskustvo me hrabri i daje nadu da će mi porod biti onakav o kakvom maštam. Ipak su to najvažniji trenuci u životu i sanjam o tome kako ću i ja jednog dana hrabriti i tješiti preplašene majčice na temelju svog pozitivnog iskustva!
Mamuška, ja ću već biti davno gotova 12.08., pa nema straha da ti "uletim" u kombinaciju!
Serpentina, ti si još uvijek u "jednom komadu"??? Ti i Kailash ste sad prve na redu, ako sam dobro shvatila?
Meni je termin za 6 dana! :)
Marna hvala ti :love:
Meni je termin za 25 dana ali dr. predviđa da će možda i dva tjedna prije. a i po mom proračunu bi trebalo biti barem 10 dana prije....
preksutra idem u rodilište na pregled pa ću možda znati preciznije...
ja ovaj put želim kadu a idući stolac :mrgreen:
joj, ja sam znala da idem u rijeku i prije nego sam zatrudnila!!! tak da sam svoja pitanja odavno postavila, a sad se još samo malo usvršavam!!!Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
želim vam cure da vam porod bude baš onakav kakav ste željele, ili bar približno takav...puno pusa i samo hrabro!!! :heart:
i hoćemo povratne informacije...
Haha, naravno, sada upravo braljavim po planu proda, danas ćemo pitati dr. dal se slaže, tj. dal je sve ok. A pričica naravno da će isto biti! :) Jedva čekam da krene ovo čekanje malo ubija :( a i panika me hvata da ne prenesem... :evil: ma sve će bit ok!Citiraj:
mamuška prvotno napisa
Kad god vidim Lokacija: Zagreb sa željama i odlukama da se rodi u Ri, ohrabrim se 100/h!! Naša okolina mene i MM-a gleda s "laganom" nevjericom kad kažemo da idemo u Ri. A sad pitanja... ja sam zvala rodilište u Ri i već sam prije mjesec dana htjela otići na pregled, kao da me dr. pregleda i da se upoznamo. Sestra mi je rekla da nema potrebe da dolazim za stolček, već da dođem oko termina pa ćemo onda i pregled obaviti. Ovako puno raniji pregled se prakticira samo za kadu. Vi koje planirate /ste išle na stolček, da li ste išle na raniji pregled / upoznavanje (to možda nije loš trenutak da se izrecitiraju želje s plana poroda...) ili ste banule u trudovima i dobile stolček?
Načelno, mogla bih nazvati i rodilište i pitati ih, ali zanimaju me vaša iskustva, jer bi mi sestra mogla opet reći da ne dolazim, a ja brinem da mi ne urani porod, a onda će biti sve na ho-ruk!
Uf. :?