:love: za malu zmajicu !
Printable View
:love: za malu zmajicu !
:love: ozdravilica
brzo ozdravljenje želimo! :love:
hvala cure.
popila je antibiotik (uz histeričnu scenu :/ ) i sad spava.
nadam se da će joj spustiti temperaturu, jer nemam snage za davanje panadola usred noći, uz njeno histerično vrištanje jer mora popiti lijek.
reci joj da ćeš jesti Mađaricu :lol: ako ona neće popiti ljek
pusa ZARI :love:
Kak je?
Pusa :heart:
kako je prošla noć?
pusa Zari! :love:
Jeste li bolje danas pusa :heart:
Puse ozdravilice Zari!!!!
:love:
vi ste stvarno rijetke biljčice u današnje doba - prvi antibiotik s gotovo 3g. :love:
kako je danas? kako je prošla noć?
kako je zara danas?
ako ce te ovo ikako utjesit, meni je najdraze spavat kad iman temperaturu, doduse sada sebi to ne mogu prisutit :P ali kao mala san cilo vrime spavala
ajde micek ozdravi što prije, čekamo te na toboganu :*
:lol:Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
u jutro je vrištala da ju boli trbuh, skoro smo išli doktoru jer sam pomislila na uroinfekt, ali onda se pokakala - skroz tekuće.
jel moguće da je to od antibiotika?
sad opet spava.
temperaturu ima, ali ne znam koliku jer me molila da ne mjerimo. valjda joj se ne pije panadol. uglavnom, moja procjena na osnovu "ljubi čelo i opipaj tijelo" je oko 37,5 :mrgreen: ne čini mi se prevruća, pa nisam ni inzistirala na toplomjeru.
vrlo lako moguće da joj je antibiotik uzrokovao bolove i proljev
(pogotovo ako ga je uzela na prazan želudac)
pa da, em ništa ne jede (osim cice), em ga je pila u 5 ujutro
super da je bolje :)
je, proljev je moguć od antibiotika.
Nadam se da je Zara bolje.
Na žalost, danas praktički nema djeteta koje nije primilo antibiotik, jer u svakom cjepivu ima antibiotika. I to se primi kroz kožu, bez uobičajenih barijera upravo kože i probave.
Ali definitivno je izuzetak bar u HR da 3-godišnje dijete nije oralno dobilo antibiotik, good for Zara.
Antibiotici unište crijevnu floru i zato vrlo često naruše probavu, pa nije čudo ako ima proljev.
Oboružajte se laktobacilima, ja ti preporučam toplo Acidosalus.
Ima u bio-bio, vrlo je jak, jede se kao jogurt.
Svejedno, obrati pažnju ako je bude i dalje jako bolilo i nek ti pokaže točno gdje, jer su antibiotici teški za jetru.
I normalno je da se bolesnom organizmu spava i ne jede, to je prirodni mehanizam izliječenja-post i puno odmora.
Ali kad uzima antibiotik, onda nije dobro da ništa ne jede, ali hrana bi trebala biti lagana da ne optereti dodatno bubrege i jetru.
Povrtne juhe su alkalne i pomažu izbalansirati bolesni organizam koji je kiseo.
Puse :heart:
i mi smo ponosni :DCitiraj:
Ali definitivno je izuzetak bar u HR da 3-godišnje dijete nije oralno dobilo antibiotik, good for Zara.
kupila sam joj prolife pastile, to hoće cuclati.
nema šanse sa sad proguta jogurt ili nešto slično.
ali sisa cijelo vrijeme, nije to kruta hrana, ali ipak joj želudac nije prazan, nadam se?
normalno piški, a meni su cice skroz nabujale, tako da vjerujem da popije puno mlijeka.
Mi smo isto svi odradili tu virozu. Luki se vratila temperatura (dežurstvo na Uskrs :mrgreen: ) pa je dobio antibiotik (klavocin) i takav proljev da sam mu stavljala pelene. Odmah je prošlo od Linexa (prah iz kapsule istreseš na žličicu sa malo šećera, to im je prihvatljivo, inače je kao talk, sitno i ljepljivo).
super :love:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Zari želje da što prije ozdravi :heart: .
Amoxil se u principu dobro podnosi, a dobro ga je uzeti nakon jela, lakše padne. Bilo bi dobro nešto kruto, ali je mamino mlijeko super kada ništa drugo ne jede. Probaj joj ponuditi ono što jako voli, makar to bila čokolada, neki slatkiš, znači ne baš zdravo, ali bolje išta nego ništa.
Ja se često pitam imam li uopće što mlijeka, što to Vanja vuče, ali kada je uhvati viroza, pa samo sisa, vidim da je pelena uredno puna (zadnja viroza je bila dok je još piškila u pelenu) očito ne piški i kaka od zraka.
Samo treba paziti ako se proljev bude pogoršavao da se javite pedijatru.
A off tpic, ali da se pohvalimo da Vanja još nije pila antibiotik, mada to sa strahom govorim da ne ureknem.
Ali na jesen kreće u vrtić tako da se bojim da je vrijeme bez antibiotika iza nas.
što da vam kažem, večeras smo bili u McDonalds Drive In-u jer je ona htjela pomfri i sok od naranče, ali samo ako ih tamo kupimo i samo ako idemo autom svi skupa :roll:Citiraj:
Probaj joj ponuditi ono što jako voli, makar to bila čokolada, neki slatkiš, znači ne baš zdravo, ali bolje išta nego ništa.
ali je i pojela i popila.
proljev je imala samo jednom, ujutro nakon što se probudila i to je bilo to.
I nas je jutros u 4 probudila temperatura 39,5. Uspjeli smo ju skinuti sa Lupocetom i oblozima na 38,2 i sada tako stoji. Malo je omamljen i maloprije je opet zaspao, a ovih dana mu izbijaju zubići (tri četvorke a i očnjaci se nadziru). Popodne svakako idemo do doktorice. Jel moguće da je samo od zubića tolika temperatura?
Pusa Zari :*
pojavile su joj se crvene fleke iza ušiju :?
kakav joj je jezik?
ima li još negdje flekice?
jezik je bijel - međutim već 4 dana samo doji (pojede par zalogaja nečeg i popije do 1 deci neke druge tekućine), pa može biti od mlijeka ili je lagano dehidrirana.
svijetle svijetle roza flekice ima straga po vratu, toliko svijetle da ne znam da li mi se samo čine ili su stvarno tu.
na licu ima jedan kao prištić, i par sitnih prištića ima po prsima,isto ne znam ima li ih i inače, ili su od danas :/
hm, možda je ipak trodnevna u kombinaciji s bakterijskom upalom ?
a da se javiš pedijatrici, pa da barem registrira promjene ?!
šaljemo joj naše želje za brzo ozdravljenje.
ps. sika i ples :lol: zara k'o zara...
baš tako zvuči...i mi imali isto prije 2 tjedna i prošlo je samo od sebe, bez antibiotika, samo smo skidali temperaturuCitiraj:
Angel prvotno napisa
isto je potpuno izgubio apetit te mu se vratio nakon skoro 10 dana, ali je zato pio cijeli dan i noć
prošli put kad je za istu stvar dobio antibiotik ništa mu prrije nije prošlo nego ovaj put bez...
ma da, ići ćemo kasnije popodne dokici da pogleda te flekice.
ja sam samo sad sva ljuta zbog tog amoxila koji pije :x
po nalazu krvi, tj. crp bi trebala znati jel za antibiotik ili nije..
mislim..ne vjerujem da bi joj dala antibiotik ako krva slika nije to pokazala, pogotovo što zna vaš stav
ili ne zna ? :?
ne želim te plašiti, ali ako je bakterijska upala, a ima flekice i sl. mogli bi posumnjati i na šarlah
ja se nadam da je trodnevna ili obična upala i da će sve bit o.k.
kiss
ali ona je danas skroz super, nema temperaturu, na dvorištu se loptala i igrala lovice, totalno je hiperaktivna - valjda nadoknađuje ove zadnje dane ;)
ne kašlje, ne kiše, nos joj ne curi, ništa ju ne boli...
viroza...
Na baš.Citiraj:
maslacak1 prvotno napisa
Na = NECitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
e da, izgleda da je ipak bila trodnevna groznica s osipom.
i dokici je kao jako žao sto nas je zahebala s antibiotikom :/
A zašto vam je uopće dala antibiotik? Zbog crvenog grla ili je nalaz krvne slike bio sumnjiv?
krvna slika.
granuloza ili nešto slično je bilo 80 :?
rekla je da je bez toga riječ o virozi, ali da joj je to ukazalo na bakterijsku infekciju.
o ljubi našu malu curu. evo je bembo ljubi :love:
Nama je pak dokica rekla da nikako slatkiše kad je bolestan i pije antibiotik jer sam antibiotik uništi crijevnu floru i onda slatkiši još više nadraže probavni trakt.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Inače, i ja sam paralelno s mališom pila antibiotike i primijetila sam da imam popriličnih probavnih problema ako bih uzela i mrvicu čokolade - imala sam bolne grčeve u želucu!