Ja sam čula da je Ljubljana lijepa. a nije daleko iz Zg..
Printable View
Ja sam čula da je Ljubljana lijepa. a nije daleko iz Zg..
Ma Trina je tip za Sarajevo :mrgreen:
Ja bila s muzem prije zadnje trudnoce i stvarno nam je super bilo :yes:
Muz i ja isto planiramo putovanje pocetkom 12. mjeseca
Al mi idemo s malom cicoljupkom, nista jos bez nje...
Općenito pitam za Ljubljanu, je l netko bio turistički..pitam zbog svoje guz..:mrgreen:
a ja sam se samo došla prisjetiti produženog vikenda s mužem u Firenci. prekrasno, stvarno prekrasno. ono što me oduševilo su ti njihovi maleni "hoteli" u starim stambenim zgradama, ono jedan kat zgrade jedan hotel, drugi kat ili čak drugi dio stubišta, drugi hotel. soba i kupaona, hodnik, recepcija i zajednička prostorija za doručak, kroasani... kad se sjetim, jakooo mi se putuje. i taj smještaj, to je za neke sitne, stvarno sitne novce - u samom centru tog prekrasnog grada, povijesnoj jezgri, to mislim da ne možeš u drugim turističkim središtima, ili barem ne za takve novce (više nas je došao "smještaj" za auto, nego naš trošak po osobi u tom hotelu, zaboravila sam točne iznose, bilo je to prije 4 godine). baš mi se putuje...(a s gipsom na nozi jedino gdje zadnjih 4 tjedna idem je do doktora na kontrolu, meni je i odlazak u dućan postalo čežnja, ludilo od provoda...). zavidim, zavidim, dobar provod gdje god otišli!
Kolektivna kupovina mi stvarno nije pala napamet, a vidim da ima svega živoga. Italija..aaa, Sicilija..e da mi je to. Ali premalo para imam, o tome mogu samo maštati. Sarajevo mi zvuči baš dobro, nagovarat ću MM-a za tamo.
Na ponudi dana imaš baš puno ponuda za Sarajevo..
I te kako je, par godina sam u njoj živjela.
Hvala, bubice.
Lani je bila takva poplava da je odvojila južnu od sjeverne Italije, taman kad smo se vraćali iz Rima. Zahvaljujući tome, obišli smo cijelu središnju Italiju, tražeći put do Jadrana :) Predivan doživljaj na kraju.
U Ljubljani sam bila za 1.5. ove godine. Krasan grad. Imam brdo slika. :)
RE: poplave u Italiji, ove godine je skoro pa posvuda gadno.
Nadajmo se da ce se smiriti, navodno bi ovaj tjedan trebao biti suh.
Eh Trina.. sad si nam samo bubu u uho stavila..sad i ja počea gledati gdje bi mogli pobjeći za vikend 8-)
Adventska putovanja:
- Salzburg i austrijska jezera
- Beč i Bratislava
- Verona, Venecija (može i Milano)
- Budimpešta
- Ljubljana
Ljubljana je predivna! Bila sam u svibnju kad su vec cvale lipe. Prekrasan grad. Mali restorancici u centru, setnica i kafici uz rijeku... Zanimljivi muzeji. Grad bas po mom gustu: nenametljiv, uredan, miran.
Ajde nas prosvijetli, ako ti se da.
Ja puno koristim te kupone i nikad nisam imala nikakvo neugodno iskustvo a kamoli lažno povoljnu cijenu.
Uvijek provjerim "prave"cijene prije, čak se često događalo da smo u hotelu s gostima, oni plaćaju za isti termin puno veću cijenu jer nisu preko ovih popusta.
ja sam samo jednom koristila kupon za smještaj - i tada je bilo lažno - otada više uopće ne gledam te ponude
Poslala sam upite za suradnju u nekoliko tih Grupnih kupovina i odgovoreno mi je da oni uzimaju pola od cijene koju formiram.
Onda sam išla istraživati i zvala neke hotele, frizerske salone i sl. I ispalo je da je cijena direktno kod njih ista pa i niža od ove s Kolektive, Ponude dana...
mi jedan vikend u godini, a već godinama, odjedamo u istom hotelu - i jedne godine - hop, evo ti ponude na nekoj kolektivnoj kupnji . Uglavnom, učinila mi se cijena niža, nisam provjeravala ali niti čitala sitna slova. Bilo je bez ručka, tako da je cijena s ručkom bila ista kao da smo išli direkt u hotel.
otada više ne gledam te kupnje.
a i jednom sam uzela neko čišćenje - na kraju sam tražila povrat love
hmm...za grupne ne znam to nisam probala, a love frizerske i kozmetičke jesam puno puta i cijene su bile itekako niže i povoljnije od onih pravih u cjeniku tih istih salona. Možda sam imala sreće ...
Jedino što znaju reći odamh preko telefona da direktno platim kod njih pa im onda kolektiva i sl. ne uzimaju proviziju.
Ma da, tak je bila ponuda za frizuru s pramenovima za 100 kn i ispalo da je jedan, pazi, jedan pramen uključen, a sve ostale treba doplatiti 10 kn/kom.
Aaaaa bubice :lool:
vidim da liliin hotel ima zvučnu izolaciju, pa vredi isprobati.
I Trina, sto ste odlucili?
Ništa još, osim što mi je duša zaplakala kad sam vidila da mi se budžet smanjio za pola, znači 1500 kn imam na raspolaganju, ne pitajte kako i zašto. A znate li, koje su to terme u Bosni? ne znam ništa, ni koji dio Bosne, ni blizina nekog većeg grada..znam samo da tamo postoje nekakve terme koje su jako povoljne a jako dobre?
mislim da se radi o termama Reumal, Fojnica (cca 70tak km zapadno od Sarajeva).
mama od kolegice ide tamo svake godine, ali kolko znam, ona na odlasku odmah napravi rezervaciju za sljedeću godinu jer je velika navala.
...malo podizem...ja sad imam griznju savjesti sto na skorasnji put ne vodimo i curu sa sobom....(a jos nije kasno da i njoj kartu uzmemo)
sve se mislimo,premala je da sa 3,5god dozivi grad i putovanje u stranu zemlju a morali bi joj znacajno prilagoditi plan i tempo...
Lilli,vidim vi vodite djecu,to jer nemate kamo s njima ili..?.:mrgreen:
MM i ja smo setaci i sa svakog se putovanja vracamo premoreni jer doslovno samo spavamo u hotelu/apt,nabijemo si žestoki tempo...
i sad naravno sebicno zelimo ici sami da sto vise vidimo... a kad se sjetim prošlo ljeto kad sam u Bruggesu vidila par sa troje male djece posramim se...:oops:
vodili smo ju na vikend trekking u susjednu CG kad je imala 8mj ali to je bilo lako,naizmjenično smo ju nosali u mei-taiju ,tko bi ju sad mogao nosit kad se umori...
s koliko ih je godina OK vodit u Gardaland,Disneyland,da bas dožive sve, ne prije 5?
Jel idete ti i muz na putovanje koje ste bas planirali da bude samo za vas dvoje?
I nemoj si nabijati krivicu sto ne vodite svaki put curu. Vrijeme za vas kao par je isto vrijedno, a klinka ce uzivati kod bake (ili tko je vec cuva).
A obitelj koju si vidjela na cesti i posramila se: to je samo u tvojoj glavi, tvoja projekcija. Ne znas nista o njima, mozda su iz obliznjeg grada i lako im je odvest klince u brugge na izlet.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mi idemo u Disneyland ove godine, cure ce imati skoro 6 i skoro 3g. Buduci da malena u svemu kopira stariju, pa tako i u crticima, nemam brige da nece dozivjeti caroliju, dapace: za stariju mi se cini kao mozda i zadnji vlak da dozivi taj Fantasy land kao bajku :)
Mi i inace putujemo s curama, ali to zahtjeva i potpuno drugaciju organizaciju, drugaciji smjestaj, opcenito manje ambiciozne planove, i sadrzaje za koje znam da ce ih zanimati. Pogotovo otkad su dvije! S tim da i nama u zadnje vrijeme bas pase takvo opustenije putovanje.
Ali isto tako ne bih imala niti najmanju griznju savjesti da odem na vikend samo s MM, cak to konacno i planiramo ovog ljeta nakon dugo godina.
Procijeni sama, ako destinacija i vas raspored nisu friendly za djecu, ako bi za dijete to bilo samo razvlacenje, bolje ce joj biti s bakom i dedom. A vi cete napuniti baterije :)
lulu, taj par s djecom u Bruggesu su bili Ameri....:mrgreen: vodili smo ju samo 1x ko bebu, i dobro išla je jednom u Zg kod rodbine,za sva druga putovanja bi ju ostavili kod nonića...
mi smo planirali samo da nam guza vidi puta i radi direkt leta odlučili se za Madrid...
plan i raspored je u izradi i kako sad tražim info svaki me put štrecne kad vidim: besplatno za djecu do 4g....:unsure:
unajmili apartmančić u kojem ima mjesta za nju,morali bi manje sati dnevno hodat, flamenco večer bi otpala...definitivno bi Zoo ubacili u program (inače ne bi išla)....
valjda bi mi izdržala uru-dvije u Pradu...a kad bi ja barem znala vozit biciklo,unajmili bi jednog sa sjedalicom i riješen problem umora/hodanja...
da idem u grad u kojem sam već bila, ne bi dvojila ni sekunde da li da ju vodim, ali ovo nam je 1vi put i zato prvenstveno imam poriv napravit nam žestok raspored... ah...
sve mi se čini da ćemo je tješit da dogodine ide u Disneyland...
Zasad skulirana
emoj se gristi.
Iskreno mi idemo s djecom jer zelimo zajedno uzivat i jednostavno nije nam palo na pamet da ih ne vodimo .Tempo naj je ostao zesci ali svejedno ipak prilagodjen djeci i naravno npr voznja Praterom, posjet prirodosl.muzej i sl.
nasi su naviknuti na duge setnje ako je bas zatrebalo sjeli bi u metro al definitivno smo i muz i ja usjeli vidjet sto nas zanima.
moj maleni je bio upravo te dobi u Becu i jako ga se dojmio kao i Dubrov nik s 3 god pa jos uvijek prica o tome :-)
I ako zaboravi nema veze meni je drago da imaju od malih nogu priliku prilagodjavati se putovanjima i zavolit ih bez obzira na zahtjevnosti istoga u nekim trenucima.:-)
sto se tice cuvanja 2 male djece na nekoliko dana nije da imam dobrovoljce u redu he he
Da nastavim s druge strane jako je lijepo biti nasamo s muzem.
Svatko zna najbolje za sebe.
Ja vidim da tebe to kopka, jel ti zelis da jdete sami ili vise tvoj muz na tome inzistira?
Mislim jednom kad covjek dobije dijete naravno da mu se zivot mijenja i sukladno tome sve prilagodjava.
opet to ne znaci da vi ne trebate imati vrijeme za sebe.
Obiteljski put samo treba unaprijed dobro isplanirat on ne treba biti iskljucivo orijentiran na djeteto e lotrebe jer i vi imate svoje:-)
A
To je lijepa uzbudljiva avantura koja ostaje krasna uspomena svim clnovima obitelji