Jelena prvotno napisa
Mislim na to da se ljudi zapletu. Ja bih se zaplela. Ako se ne možeš sam disciplinirati i ušparati unaprijed štedjevši isti iznos koji će ti skidati u dućanu, onda je mala vjerojatnost da ćeš se na duge staze uspjeti disciplinirati da ne kupuješ paralelno dvije stvari na rate.
Uvijek te nešto iznenadi da crkne i eto baš moraš kupiti novo. Ako ja koja živim brojeve u glavi teško mogu pratiti paralelna opterećenja, pretpostavljam da je veliki dio ljudi još gori u tome od mene (tj. znam da je velik dio ljudi gori po tom pitanju od mene). Kod drugog iznenađenja se najčešće uđe u minus i ako imaš paralelno dvije stvari koje ti se skidaju, a plaću od 4000 kn, djeca idu u školu i imaš stan od 60 kvadrata, odeš na bolovanje - plaća padne na 2800 kn, teško ćeš se izvući bez ozbiljnih promjena.
Netko je spomenuo suđericu. Ako pregori TV, suđerica, računalo koji nije sredstvo za privređivanje, i sl. držim totalno neodogovornim kupovanje na rate. Ono što si ne mogu priuštiti, ne kupujem. Kad mogu - kupim. Iznimke su mi vešmašina, frižider, kuhalo, nova WC školjka i sl.