MBee mala ima pureću kožu ili baš prišteve na nadlakticama?
Printable View
MBee mala ima pureću kožu ili baš prišteve na nadlakticama?
a zašto bi se cure morala ili trebale brijati a dečki ne, jedni i drugi su u pubertetu?
pa ne mora se brijati nitko, a može se brijati svatko.
Znam to ali me mući zakaj onda to radite samo curkama, kod mene se muž češće brije nek ja
Pa zato jer je, trenutno, neobicnije vidjeti zenski pazuh/noge s dlakama, nego muski
Moj se "sredi" trimerom. Djecak je pa ne mora bas imati besprijekorno glatke pazuhe, ali radi miomirisa trimerom predje bar jednom u dvije sedmice. Ne zguli kozu i kaze da ga ne bockaju podsisane dlacice.
Ima Eveline Cosmetics Ultra Mild Depilatory Cream - u dm-u kosta 16,90 Kn, bas danas sam kupila - ova
Curka ju ne koristi jako cesto cesto (otprilike to bude svakih 6 tjedana, i na vrlo maloj povrsini koze - i nisam primijetila da dlacice rastu brze, jace, da su se rasirile vise nego prosle godine otkako je pocela s depilacijom.
Nikad nije imala nikakvu reakciju.
Pa zbog drustvenog standarda, ne trazim to ja, ionako ce mojoj curki u tim godinama biti bitnije sta joj kaze drustvo u svlacionici pred cas fizickog, nego ja. Ja uglavnom nisam besprijekorno izbrijana, niti smatram da trebam biti. Ali matora sam i tudje me misljenje dotice mnoooogo manje nego kad sam bila u tim njeznim godinama.
kaj se tiče časa fizičkog, ako može jedna crtica koju sam ja čula od tate jedne 11-godišnjakinje
cura trenira rukomet u svojoj generaciji ali u isto vrijem su i treninzi cura koje su i starije i mlađe od ove, i sad veli tata, kak mu mala veli da su cure ( velike) pune dlaka i slično, mala nije mogla dugo doći k sebi nakon tog izgleda, očito da svi ne brinu o društvenom standardu, koji mislim da i nije bitan, bitno je zdravlje
druga crtica.
moja klinka tada 8 godina bila s jednom grupom na moru, i bilo je i cura kojae su punoo veće od nje, cure joj nadrobile kak se mora mala depilirat, a ni s 10 nema više od 10 dlaka, niisu li nekima ipak dopusteni standardi koji su primjenjiviji curama od 20,25 godina
i još jedna:
( za tu sam crticu se malo posvađala s Elly)
idemo mi na natjecanje nastupaju cure od 5.5 do 18 godina,one s oko 7-9 najviše našminkane ( s iscrtavanjem i obrva, usnica, komplet), ne postoji kodeks da se mora šminkati, da se mora gelirati, zatezati i slično, ali te male prednjače, nije li to ipak malo suviše na njihovim licima, cure od 16-18 nisu bile našminkane
Sto se dlaka tice, rekla bih da dijelim tvoje misljenje, pazuhe sam pocela brijati u 15. godini, medju zadnjim u generaciji, ali ako moja curka bude htjela to raditi ranije i svakodnevno, necu se petljati. Njene dlake, njena stvar. Necu svakako odobriti ni platiti nikakve trajne metode epilacije bar do punoljetstva, ali plavusa je, mislim da za tim nece ni imati potrebe.
Gle sad, prvo: nisam bila na doticnom natjecanju da bih mogla usporedjivati pa se s tobom "svadjati", kako ti kazes.
Drugo, ne znam niti o kakvom natjecanju pricas, jer:
a) natjecanja klasicnog baleta nema nikakve sminke, samo uredna baletna pundja ako je tema natjecanja akademska - ali ako je varijacija ili repertoire, onda je to predstavljanje odredjene uloge i sminka ide prema ulozi koju se plese.
b) ako se plese nekakva uloga - onda se sminkaju i prema ulozi.
Zaista, ne znam jer nisam bila, ne znam zbog cega starije cure nisu "prednjacile" - mozda to njihova uloga nije zahtijevala?
Mozda male imaju nastavnicu koja pretjeruje a starije ne? A mozda su u sumi... :mrgreen:
Znam samo da je E. za predzadnju ulogu imala diskretnu sminku, a za zadnju je morala napraviti sminku "pticjih ociju", a za natjecanje ne treba nista.
Ne radi se o samom sminjkanju kao takvom - radi se o baletnoj, tj. kazalisnoj sminci, kuzis? Za uloge.
I onda to ovisi od uloge do uloge, od profesora do profesora, od skole do skole.
I naravno da negdje ima pretjerivanja, a negdje nema.
moja ima pureću kožu
na nadlakticama
nešto i na bedrima, malo
sad je brada puna mitisera i akni
i čelo
poremećaj keratina - hiperkeratinizacija
dermatologica mi je preporučila za pureću kožu eucerin losion s ureom da malo omekša taj keratin
(nema ti tu izlječenja, i ja to imam, sad, pod stare dane je dobro, kad sam bila mala/mlada sva sam bila hrapava po nadlakticama, ali možda bi ovaj losion i pomogao, barem ublažio, da ne stoji na polici :roll:)
s tim da je tu važan piling, da se skida keratin
dermatologica mi je rekla uzeti magičnu krpu
(naravno čistu, samo za tu namjeru, tražim bijelu da je mogu kuhati s bijelim vešom, pa nikako naći)
i s njom napraviti piling
namazati losionom s ureom (ne mora biti eucerin, sebamed je 3x jeftiniji)
i naravno, ne napraviti to 1x u 3 mjeseca :roll:, već svaki dan
Mene je spasila kolecija čajevac od Mala od lavande https://www.malaodlavande.com/ciscen...a-cajevac.html
Sve preporuke.
Može preporuka za neki šampon za dječaka od 10 godina?
Do sad je koristio sve one neke 2u1 gel i šampon, Balea, Schauma i sl.
Ali njemu drugi dan nakon pranja kosa opet smrdi, to je užas
rješenja je skratiti kosu tako da ju lagano može oprati
probaj Afroditine šampone (1 litra)
Ma ima ful kratku kosu, ono centimetar dva. Ne možemo baš na vojnički brijati
Te Afrodita smo mi dugo koristili pa mi postali lošiji
Zapravo dvoumim se jel već u tim godinama prerano da krene sa tim normalnim šamponima za odrasle
Ma naravno da može obični šampon. Neki fini miris izaberite.
Da, baš u tim godinama su i moji počeli koristiti tatin šampon/gel za tuširanje. To ih čini odraslima, hehehe... Uvijek imamo najmanje dva, da se može birati miris. Obožavaju Lidlov Cien gel za tuširanje i pranje kose (naranča i limun/limeta), a jako im se sviđa i ovaj: Old Spice ovaj: https://www.dm.hr/old-spice-whitewat...090542922.html