Drago mi je čuti da sam dobro pogodio temu! :-)
Mislim da je bolje o njoj raspravljati sada nego u zadnji čas, sad se stigne još u miru odvagati, informirati, servirati klincima važne informacije ....
KAj se tiče učenja, da, mislim da su mnogi od naših klinaca prebrodili osnovnu bez pravog učenja (toliko bar ja mogu reći za Vedrana) ... što mi je i jasno, jer sam tako radio i ja. I prva dva razreda srednje (u moje je doba bila Šuvarica, dakle izbor po općini stanovanja), koja sam proveo u Trgovačkoj školi, su mi bila ekstra laganini (ali nepoticajna iz mnogo razloga) i tek su me daljnja dva razreda MIOC-a natjerala da tu i tamo zagrijem stolicu (prije svega zbog engleskoga) i na kraju sam prošao sa 4,5 prosjekom i uz spoznaju da se puno toga može naučiti pažljivim praćenjem profesora, ali da se ponekad zaista mora i zagrijati stolica. :mrgreen:
Pretpostavljam da će tako biti i vedranu i vjerujem da bi mu Prelog bio dobar korak dalje.
(imamo primjer prijatelja iz kvarta koji ide u ekološkotehničarski razred i vrlo je zadovoljan!)
Predlažem da se i dalje raspitujemo uokolo i "serviramo" ovdje naša saznanja pa će nam svima biti lakše prolaziti sa klincima proces odabira škole i upisa!
Ivarice, kako su izgledali upisi lani? Jel bial to neka gnjavaža, čekanja itd, ili se sve odvijalo brzo i neproblematično?