Tablete za bolove su meni davali u rodilistu i to ketonal...uglavnom su sestre svaki put pitale da li trebam
Printable View
Tablete za bolove su meni davali u rodilistu i to ketonal...uglavnom su sestre svaki put pitale da li trebam
Meni je frendica donijela Lupocet 1000, šumeće. 500mg mi nisu bile enough :aparatic:
Meni su bili gori bolovi u maternici i krizima dok sam dojila nego sam porod.
I pnda sestre nude za bolove...al nekad ih nikako docekat.:)
meni su znale ostavljati i po dvije tabletice a ja kad su nudile nisam odbijala iako nisam uvijek sve popila, al mi je dobro doslo za kasnije bas doma
Iskreno, nije mi jasno za šta ste dobivale tablete za bolove i zašto ih nosite sad u torbi?
Jel to inače normalna procedura ili?
Ja, Bogu hvala, nisam imala nekih bolova osim tih par šavova šta sam imala, ali ni blizu za tablete
Sad me malo trta jer mi je ova trudnoća donijela sve one tegobe koje u prvoj nisam imala
Na šta se to trebam pripremit? kakvi bolovi? zašto točno?
Ja sam imala straaaasne bolove u maternici dok bi dojila.jer kad se doji maternica se steze i vraca se.tako su mi rekli i to pamtim kao uzasne bolove.lakse sam rodila nego to na pocetku kad se vraca.
Nisam inače protiv medicine, farmacije, ili takvo što, ali mi ne pada na pamet uzimati tablete. Ući će u organizam i u mlijeko bez obzira što ovi na kutiji pisali da je sigurno. Sve trpim stoički, kao i migrene kada su me znale hvatati.
Nakon trećeg poroda kada sam dojila imala sam osjećaj da imam trudove. Eto toliko me boljelo.
Na sv.duhu vas pitaju i daju vam paracetamol, ali napomenu da se uzimaju dvije.
Kažu da od jedne nema koristi.
nisam to pojma imala
kad sam rodila, bili smo ispred boxa cca 2sata, mazili se i dojili
primalja je stvaeno često dolazila pitati jesam li dobro, jel sve ok
pogledala bi jel maleni doji
kad sam osjetila ta neka stezanja i vrućinu između nnogu, pretpostavila sam da krvarim al nisam znala da je to normalno
rekla sam primalji da mislim da krvarim i pitala je šta je to
ona je rekla da kod dojenja se otpušta 'hormon sreće' i pritom sad dolazi do stezanja maternice i ona odbacuje višak krvi koji još ima
rekla je da je to normalno
mene to nije bolilo srećom. samo stezalo al nije bilo ništa za intervenciju
u svakom slučaju, drago mi je znati da vaša iskustva
ovaj put možda bude drugačije, stvarno ne znam
Mene nakon oba poroda pri dojenju bolilo kao trudovi, ali nisam pila ništa protiv bolova za to.
Ne znam niti bi li tablete pomogle :zbunj:, pošto se bol javljala par puta tijekom podoja, a (osim tog maratonskog nacicavanja drugu noć kod oba) nisam dojila stalno.
Inače, ibuprofen je prvi izbor analgetika uz dojenje. On se ne izlučuje u mlijeko dok paracetamol da.
kad je moja beba imala dva mjeseca, ja sam dobila upalu pluća i vrlo visoku temperaturu koju sam non stop morala skidati. Pila sam paracetamol i brinulo me što ga toliko pijem i kako će to utjecati na moju bebu, pa sam malo googlala i našla članak doktora Grgurića, vjerojatno najvećeg našeg stručnjaka za dojenje, gdje je pisalo da je količina paracetamola koja se izluči u mlijeko iz moje, odrasle, doze višestruko manja od doze paracetamola koja je za tu bebu ako njoj za nešto treba.
Tako da, razumijem da ti nije lagodno, ali ne moraš trpiti strašne bolove radi bebe, a nekad će ona puno više dobiti ako si ti u stanju npr nosit je i tješit.
A kakve ste torbe nosile? One ko putne? Kofer? Što se pokazalo najprakticnije?
ja ketonal inekcije i kasnije tablete......cure su uzimale cepice voltarena.....
zadarmam....sa mnom je u rod ilistu bila jedna mama....nije imala bradavice, pa su joj donijeli sesirice, mucila se i na kraju bacila sesirice, odbacila sve savjete od babica i nasla neki svoj sistem za dojenje bez sesirica i icega...ali svakome pase nesto drugacije... joj meni je mlijeko doslo tek 4.dan...do tada cicanje i natezanje prazne cice..ajme
ma kakav kofer, ja obicni ruksak .. sa higijenskim potrepstinama i bocom vode. svaki dan mi je netko dolazio i ja bi javila ako mi sta trebma. drugo su cure koje su u bolnici po mjesec dana prije poroda, a ono sta ostajemo 2-3dana...stvarno nista ne treba. spavacicu dobijes, trebaju ti samo mrezaste gacice i ulosci.....i carape..
kod nas treba i spavaćica i neseser i ručnik jer te odmah nakon poroda odvedu prvo na tuširanje dok pedijatar ptegleda dijjete
Mislim da je stvarno puno zahvalnije raspitat se na temi u rodilištu u koje ideš, butterfly, probaj je naći u tražilici, jer uvjeti se znaju dosta razlikovat
ali, da, ja sam isto nosila u ruksaku, a mužu javljala šta mi još treba za donijet.
Kod nas trebaju i pelene za bebaca ,pola male putne torbe mi je zauzeto pelenama pola uloscima drugo mi ne stane :) jedva sam nagurala ogrtac i papuce i wc papir i neseser! Al ajd bar mi ne treba spavacica ,daju njihove
Tangerina je u pravu,sve je to razlicito od bolnice do bolnice. Meni je sogorica rodila prije 15-tak dana pa znam sta mi treba.
Arlena, ne moras nositi cijeli paket pelena i uloske za 3 dana. Neka ti muz donosi po potrebi.
Hoćete li vi nositi japanke ili baš klompe za rodilište? Gledam ima nekih u Intersparu klompi, al su mi tako gadne, gumene. Ježim se od toga. Htjela bih uzeti neke japanke, ali ne znam je li to uobičajeno. Da ne bih jedina tamo gacala u tome.
hahahhaha, sori, ali baš si me nasmijala, koliko znam nema propisano neko pravilo o klompama
ja sam nosila japanke koje sam inače nosila to ljeto, ništa posebno
ne sjećam se šta su druge žene nosile
evo ja sam sad 2x bila u bolnici jedan period jer sam na strogom mirovanju
uvijek u bolnicu sa sibim nosim normalne papuče (ovisno o god.dobu) i bavezno najobičnije japanke u kojima idem pod tuš da ne pokupim kakve gljivice boosonoga
niti nakon prvog poroda, niti kad sam bila zbog konizacije 7 dana u bolnici niti sad ova 2x nitko drugi to nije nosio
još su me pitale cimerice zašto imam japanke za tuširanje :)
ne znam, valjda sam ja čudna po to pitanju
nebitno mi je kakve su te za pod tuš, a ove druge uzmem svoje od doma.
ionako uvijek imam bar 2 para papuča nekog godišnjeg doba
kad jedne operem, druge nosim i tako
čivječe sad sama sebi zvučim ko neka frikuša :lol:
I ja sam nosila japanke za tusiranje i sad cu za ovoj porod isto :)
Nikad nisam imala bradavice...jedva nesto malo.i to je bilo mucenje prva dva dana jer mi je odmah krenulo mliko i mastitis me uvatia vec nakon par dana.sa sesiricima je bilo super.beba je u 1mj dobio priko 1kg.
Ali bez sesirica nije moga bas za nista se uvatiti da bi vukao.sada nakon svega bradavice su mi jos gore.skroz uvucene.tako da su moji sesirici kupljeni i prokuhani.spremno cekaju.i uzela sam small velicinu tako da je bebi lakse na pocetku.
Pokusala sam i sa izdajalicom tada izvlaciti bradavice ali nema sanse.
ja imam uglavnom ravne bradavice i spasilo me ovo http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SCF157_02-IMS-hr_HR?wid=380&hei=335&$pnglarge$
taman nekako te školjkice naprave vakuum i izvuku ih donekle da ih dijete može primiti
mene su spasile sa starijim sinekom
Mene zanima, a što rade s onima koji nemaju nekoga tko bi im nosio stvari? Netko si pripremi sve odjednom i što onda s ruksakom koji ne stane u ormarić? Izbace ga?
Rekla sam mu da mi ne dolazi :) nek dodje vidjet bebu i mene taj prvi dan i dalje nek iskoristi da si izorganizira poslove da napravi sto vise dok smo mi u bolnici,jos ak bude cr ,bit cemo vise dana a gubi pola dana ak ce dolazit u posjetu :) bolje nek si napravi tako da bude slobodan kad dodjemo doma,vise ce mi koristiti :) (bavimo se poljoprivredom pa bas ne moze uzet godisnji :) ) tako da svakako vucem sve sa sobom
ja nisam ostavljala ništa da mi donose iako mi je imao tko donijeti
znači imala sam jednu torbu sa mojim i bebinim potrpštinama i stalo je
ne znam u koje rodilište ideš i kolike su sobe, ali u du rodilištu imaš po 4 žene u sobi, uz svaku još mali krevetić u kojem dijete spava i stvarno bi bila koma da u tako malom i natrpanom prostoru svaka još stavi kufer na pod
pa razbio bi se netko preskačući preko toga
a kako bi se to i očistilo ujutro i oribalo
ne znam... ne možeš bez nekih stvari, a opet ne treba pretjerati
opet, lakše je npr ljetnicama nego zimskim trudnicama (tanka spavaćica, a ne debela pidžama+šlafrok, čarape ni ne trebaju, sva roba je nekako tanja i više stane u torbu..)
jel tebi sad skoro termin ili sam krivo uhvatila?
Za mjesec dana, u Merkur.
Nosim onaj sportski ruksak, srednje veličine. Morat ću ponijeti i autosjedalicu (zovem taxi nazad). Mislim da ću ih u bolnici sve pitati jer ako ne dopuštaju ne znam što ću.
Zutaminuta taxiji imaju autosjedalice, samo moras naglasit kada ih zoves. Uzmi dvije tetre da ju oblozis i ok ce bit
E, to nisam znala. Hvala.
ja bih na tvom mjestu ipak nazvala taksi službu prije i vidjela kakve as imaju
jer ne igra ti ako nije as jaje, pretpostavljam, a oni često znaju imati te od 9kg pa na više
barem ovi naši tu po dbk
čisto provjeri da si mirna
a možda možeš na sljedećem pregledu u Merkuru pitati ima li šanse da negdje smjestiš svoju as s obzirom da te neće nitko doći uzeti i da se vraćaš taksijem
možda ti nađu kakav kutak za to, možda
Koliko ranije tj prije predvidjenog termina ste spakirale torbu da ceka spremna? :)
ja svoju već imam spremnu, ali ovo su iznimne situacije jer sam od 26tt pod prijetnjom prijevremenog porođaja zbbog skraćenog cerviksa
strogo mirujem, al ne znam kad se može desiti da ću trebati ići pa je spremna već otkad sam s 30tt dobila dexametazon za bebina pluća
u prvoj trudnoći je sve bilo uredno i spremila sam torbu 3 tjedna prije
Ja sam svoju pocela pripremati 3-4 tjedna prije termina. Spakirala sam ju ujutro kad sam pocela osjecati trudove.
Nije da preporucam :mrgreen: