Slabo dobivanje na tezini
Pozdrav, nova sam na forumu i molim pomoc....
Imam bebu od 4 i pol mjeseca (29.10.ce imati 5 mjeseci) iskljucivo dojenu. Rodena je s 2970g i 50cm, a otpustena s 2800g. Slabo dobiva od pocetka na tezini, ali je bilo u granicama normale. Na prosloj kontroli s nepuna 4 mjeseca je imala 4980g i 61cm te je pedijatrica najprije savjetovala uvodenje ad jer je dobila svega 340 g u mjesec dana no ipak nas je narucila da dodemo opet za 2 dana na vaganje i tad je beba dobila 60g u ta 2 dana pa je rekla da samo dojimo i dalje do iduce kontrole, ali da mozemo polako krenuti s kasicama sto naravno nismo jos ucinili. Imamo doma kucnu vagu za bebe te je vazem jedanput tjedno. Prvi tjedan (nakon tog pregleda je dobila samo 40g te me uhvatila panika pa sam zvala SOS telefon i poslusala savjete savjetnice i onda je dobila u tjedan dana 200g, a iduci tjedan opet samo 40g :( probala sam je i izmjeriti i po meni nije nista narasla... mene jako strah da se zbog nedovoljnog dobivanja na tezini bebin mozak mozda nece dobro razvijati... blizi nam se iduca kontrola kad ce beba imati gotovo 5 mjeseci i vjerujem da ce pedijatrica tad reci da uvedemo ad... molim vas savjete kako dalje jer prirast u tezini je zaista mali :( beba kaka svaki dan 1-2 puta i stolica je zute boje, a mokrih pelena ima samo 4. Cesto se dogodi (gotovo svaki dan) u zadnjih 2 mjeseca da se probudi ujutro sa suhom pelenom (nakon sto ju je cca 10 sati imala na sebi), a nakon sto se probudi u roku od 45 min je cijelu napuni.
Ispricavam se na dugom postu, ali zaista sam jako zabrinuta da mogu nastetiti bebinom razvoju ukoliko cu ustrajati samo na dojenje do 6.mjeseca njezinog zivota...
Unaprijed se zahvaljujem :)