Novogradnja, 67m2, odlicna fasada i stolarija, cjelodnevno sunce u prozore - etazno plinsko grijanje kosta u najhladnijim mjesecima oko 380kn, a ne stedimo bas.
Printable View
Novogradnja, 67m2, odlicna fasada i stolarija, cjelodnevno sunce u prozore - etazno plinsko grijanje kosta u najhladnijim mjesecima oko 380kn, a ne stedimo bas.
Uzmi u obzir ovu situaciju s kasnjenjem obnove studentskih domova, cijene podstanarskih stanova letjet ce u nebo.
Mi imamo lošu izolaciju pa kada bi uključili plin kazaljka bi se samo okretala, a ne bi bilo valjanog osjećaja zagrijanosti prostorija (stan 38 m).
Zato pazi na to da vidiš kakva je izolacija (debljina zida, prozori, ...).
Da se ja vratim na temu. Mi smo prije 5 god tako dosli u Zg, istina bez djeteta (zatrudnila sam dva tjedna nakon preseljenja :)). Muz je nasao posao u roku mjesec dana, ja isto, kasnije zbog trudnoce ostala bez njega, ali sam vec nekoliko mjeseci nakon poroda nasla drugi. Vrtic dobili bez problema, iako ja tada nisam bila zaposlena... Uglavnom nam se sve poslozilo.
Tesko je bez igdje ikoga, zaboravi izlaske s muzem. Srecom je djete rijetko bolesno. Meni bi jos teze bilo ostati u maloj sredini u kojoj sam bila nesretna.
Rezije tu jesu nesto skuplje, ali to je mala cijena za dusevni mir.
Mislim da nema smisla razmisljati sto moze poci po zlu, razmisljaj sto ces dobiti. Najgore sto se moze dogoditi je da se vratis doma, a i u tom slucaju si barem stekla neko iskustvo.
Najbitniji je onaj unutrađnji mir i osjećaj da si za sebe i svoju obitelj napravio najbolje što si mogao. Zagreb, Split ili neki drugi grad sasvim je svejedno ako si daleko od obitelji. Ja sam isto pridošlica u Zagreb-došla sam kao cura i iako volim grad di sam odrasla-ne bih se vratila..možda nekad kao penzioner, ali sa obitelji ne.
Nije me bilo,putovanje,obaveze...
Uglavnom,sad moramo cekati da muz odradi otkazni rok. Ja ću poćeti pozivati vrtiće i raspitati se kakva je situacija.
Svima hvala na podrsci i opsirnim informacijama,kad budem znala vise i poslozim stvari javit ću vam se! Dotad mi drzite fige da uspijem pronaći posao :mrgreen:
u koji kvart mislite u našoj bližoj okolici se ozvara novi privatni vrtić idući tjedan
Ja sam svaki posao koji sam naumila, dobila u roku 2 tjedna. A promjenila ih 5. Ako zelis raditi i potrudis se dobit posao (osobno hodat i pitat a ne sjedit doma i cekat da ti se jave izmedu 200 ponuda), nebi trebala dugo cekati na posao. Tak da nije strasno ni ako dodes bez posla, slozit ce se nesto vec :)
Meni se taj vrtic cini kao najmanja stavka.i nek ide u drzavni ipak je povoljnije zasto bi u privatni.
jedino ne kuzim koji ces zvati ako jos uopce ne znas di cete zivjet. Pretpodtavljam negdje u blizini muzevog posla.
Fingertips ima li kakvih novosti?
Evo me.
Stvari su se malo drukcije poslozile. MM jos mora radit,do 22.10,tako da je odustao od ponudenog posla. No,ja sam nasla posao,fini posao,u Kaptol centru. Ulovili smo vrtić na Vrapču,doduse privatni,posto upadam u najjeftiniji cenzus plaćat ću ga 800kn. Mozda je to puno,no racunala sam otprilike toliko. Provela sam sad par dana u Zg,upravo na Vrapču,trebalo mi je pola sata svaki dan busom i tramvajem do centra,to mi je prihvatljivo. Pocinjem raditi sljedeći tjedan.
MM će imati naknadu sa biroa,pa će on za pocetak biti doma sa pingvinićem dok ga ne adaptira za vrtić i nađe posao.
Nije bas sve ispalo onako kako smo htjeli,biti će nam malo teze na pocetku,no strah smo prevladali. Sad mi preostaje naći stan,morali smo sniziti standarde i mastanja o dvije spavaće sobe,trazimo normalan dvosoban stan za nekih 250eura, ako netko cuje za nekakav fini stancic na Vrapcu za tu cijenu,molim neka mi javi :mrgreen:
To je ukratki to,kazem nije bas najbajnije,no sigurna sam da ćemo se snaći. Pomoći će nam malo moji na pocetku,malo sreće i biti ćemo dobro!!
To si išla van špice do grada,kakvo bi ti trebalo bit radno vrijeme?
Iz Vrapča imaš i vlak do Glavnog kolodvora, to ti je puno brža opcija ako radiš blizu kolodvora, a mjesečna karta je jeftinija od ZET-ove, dakle ako možeš do posla pješice od GK odličan način putovanja.
super,super ti imaš posao i mali vrtić,pola posla riješeno! sretno dalje,javljaj kako ide!
Susjeda ;)
Bliže je meni nek tebi
Donesi mi šipka
Radila bih od 8.30,prepostavljam da je to spica?? Nisam isla tako rano do grada dosad,hoće li mi biti dovoljno da krenem od Vrapca u 7.30? Idem prvom busom do Crnomerca pa onda 6-icom do Jelacica.
Apsu i Jelena onda se druskamo kad stignem? Uz sipak naravno :zaljubljen:
Ide i 11 u grad
U početku kreni u 7 i 10
Ima i brzih buseva 172 175 176 koji staju u vrapću kod vlaku, kod podvožnjaka pa tek onda na crnomercu
Hvala na informaciji ;)
Mislila sam kad malo naucim put i tako to,nabavit neku polovnu biciklu... Sto mislite? Jel bi bila brze biciklom ili javnim prijevozom do grada? Kako je kad padne snijeg?
Jelena,nisam te bas shvatila s ovim brzim busevima? Mozes li mi malo objasnit?
Ja ne vozim po snijegu, a ne radim ni u gradu
Vlak u 7:58 pa prošetati od GK do Trga bana Jelačića.
Na pocetku cemo biti kod prijatelja,tu gdje sam i sad bila na Vrapću. Oni su na perjavici,u gospodskoj ulici. Dosad smo putovali do crnomerca busom 121,stanica pored kuće. Jelena,ti busevi staju na ovoj mojoj stanici? Mima,svida ml se i ova tvoja ideja,probat ću i tako. :)
Gospodska ti je malo dalje od vlaka, jednu autobusnu stanicu, tako da ima 20-ak minuta pješačenja, tako da kad tražiš stan gledaj da bude bliže vlaku, npr. naselje RIS ti je odlična opcija jer je bliže vlaku, stanovi su 8 godina stari, i dosta ih se iznajmljuje, samo ne znam kakve su cijene.
Brzi busevi idu po ilici pa dalje na bolonju znači ne prolaze pored tebe, ali staju na vrapće želježnička stanica
E da,moze li mi netko objasnit kakvo je to grijanje na zajednicku kotlovnicu?
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-2427800
evo recimo ovo ti je vjerojatno premalo, ali za orijentaciju
Ovaj je bolji: http://www.njuskalo.hr/nekretnine/na...oglas-16554701
Ovaj s Miminog linka gleda na sjever, i jos ima uvuceni balkon, ne vidis ni sunca ni mjeseca. Ovaj drugi mislim da je na uglu Trebeža i Bolničke.
Kretanje u 7.30 busom ti je najgori moguci termin i za čep na Žagarovoj i za Bolonju, na Trg ćeš stići u 8.25. Čim padne kiša ili snijeg još je gore.
Biciklom do Trga ima oko 6,5 km, ali zimi nije neka sreća. Vlakom mozes i do Zapadnog pa na tramvaj br.1.
Ma to sam stavila samo za primjer, ovo je prilično visoka cijena za stan od 35 m2 i ovaj kvart, ako se stanovi u RIS-u uspiju iznajmiti po takvoj cijeni svaka čast. Ja sam iznajmljivala kvadraturom veči (ali jednosobni) stan u Gospodskoj za skoro pola manju cijenu.
Iznajmjuješli jošuvijek mima?????
Gdi je vrtić?
Ovaj stan što je postala Cathy, već dugo gledam, pala mu je i cijena sa 300eura na 260, njega ću otići pogledati kad dođem drugi put. Za početak ću kretati ranije na posao, probati ću i vlakom, pa ću odabrati ono što mi je najbrže. Mislila sam kupiti onu kartu za zet na trafici, onu kao karticu, pa ju puniš po potrebi. Jel mogu s njom na vlak?
i obavezno se cjenkaj za cijenu, nije u kamen uklesana :mrgreen:
probajte i naći neki državni vrtić, u tom dijelu garda bi trebalo bit dovoljno mjesta i ne bi trebao bit problem ubacit dijete u državni.
Ne možeš u vlak s tom karticom koaj je za tramvaj.
Eh sad nije u skladu s propisima al 60-70% ljudi koji putuju vlakom se švercaju pogotovo za vrijeme špice jer kondukter u to doba oko 8h ne može ni proći vlakom od gužve.
Nama otkako su ukinuli pokaz koji je pokrivao vlak i tramvaj, naši se švercaju jer su npr odabrali pokaz za tramvaj koj iim dalje treba da se prevezu u gradu nakon što dođu na glavni.
Ja se sad rijetko vozim vlakom jer smo promijenili lokaciju ureda ali ako se vozim uredno se švercam :oops:. Naime samo slijediš tu masu ljudi, kad netko ugleda konduktera, svi izađu na sljedećoj stanici i ponovo uđu al u vagon iza njega. Ionako se radi o samo 2-3 stanice i u 85% slučajeva ni ne vidiš konduktera. inace trebaš imat 15kn uvijek u torbi i možeš platit kartu direktno u vlaku.
Nije baš neko rješenje za preporučit javno al evo tebi kao "došliji" da znaš da ljudi rade i to, i to dosta.
ovo vrijedi samo ako nisi ziheraš, ako jesi zanemari. :-)
pretpostavljam da niste baš toliki ziheraši kad ste već spremni preselit se i počet inovi život ovdje. Sretno vam dalje! i bravo!