Je to je preko bookinga, obrazloženje je birala sam atraktivne dane, a izabrala sam jedine koji su ostali, muž me nagovara da odustanem od tog. Smjedtaj je u rh i tam trenutno ima snijega
Printable View
Je to je preko bookinga, obrazloženje je birala sam atraktivne dane, a izabrala sam jedine koji su ostali, muž me nagovara da odustanem od tog. Smjedtaj je u rh i tam trenutno ima snijega
Baš neobično. Ja sam doduse jednom rezervirala kuću u Istri preko bookinga i ispalo je da iznajmljivac nije shvatio uvjete. Stvarno je bilo povoljno, a on je racunao kao da ce svi ici na tjedan dana. Mi smo htjeli samo vikend i ja sam tako bookirala. Naravno da mu se ne da placati spremacicu za 2 nocenja za cijelu kuću.
Na kraju me zvao čak na telefon i bas sam mu ono izasla u susret - kao ja otkazujem, a ne on meni. Trazila sam da mi posalje izjavu da ce mi vratiti novce ako mi sjednu na kreditnu. Al tu nije bilo problema.
Jednom sam spontano rezervirala neki prvi maj ili uskrs Lovranu na dan kad sam/smo odlucili da nekamo idemo, ne predaleko. Gledala sam preko crnog jaja. Kad sam rezervirala ispalo je da oni ne mogu poslati kupon na neradni dan. Zvala sam i zvala na telefon njihove sluzbe. Mozes rezervirati, al ne mozes dobiti kupon. Posizila sam vec. Na putu prema tamo sam se jos dopisivala i telefonirala. Na kraju sam shvatila da je preko bookinga u kunu ista cijena bila, a kod njih je normalno da ti odmah posalju potvrdu. Crno jaje me uvijek nesto izzivcira. Ili su neka sitna slova ili nema kupona.
to sam otkazala, pa mi došo posle mejl kak sam prerano rezervirala,pa da oni moraju imat depozite u tim slučaju
Nego jel seodnjih mora dobiti poveatnaneka informacija, osim one službene, naime neštisamdrzgo retervirala isti datum u višejedinica,i samo sam od jednih baš od smjeptaja dobila mejl, inače sam jedne druge nešto pitala, u bašme zanima odgovor, a ld njih ni a ni b
Ak sam dobro skuzila ti trazis nesto u HR? Ja za tu nikad ne koristim rezervacije prek bookinga ili airbna, to mi je sam ak idemo van.
Pa nazovi ih i sve pitaj. Ja sam mislila da se dopisujes na engleskom pa se ne mozete skuziti
Ovo u rh sam otkazala, imam rezervacije u njemačkom govornom području, od njih 3 4 komada sam dobila samo jedan odgovor direktno iz smještaja, a ovaj na kojem sam postavila pitanje se nije javio, ni dal se slaže ni ne slaže . Pitanje je bilo a engleskom.
Malo si me zbunila, nisam sigurna sto si tocno rezervirala, a sto nisi. Booking funkcionira automatski, osim ako bas netko ima potrebu komunicirati. U mom slucaju je iznajmljivac pogrijesio pa me kontaktirao. Al to se ne mora.
Kod airbnba se najcesce komunicira privatno. Meni Irci iznajmljivaci jos cestitaju novu godinu i sl.
ne nego sam ja zbunjena kad sam od jednog kojeg nisam nipt pitaladobila mejl, a od onog kojeg sam pitala nisam dobila info jel se slaže s mojim pitanjem, jer mi je kod njega to najjeftinije uz uvjet koji sam navela, ništ bum poslala nadopunu rezervacije možda rad dobim odgovor koji me zadovoljava
Jesam te dobro shvatila da si za isti period nekoliko rezervacija na bookingu napravila? Jesi pri tome dala broj kartice? Jesi provjerila online uvjete otkazivanja? Ja se to ne bih usudila. Nisam to nikad radila pa ne znam kako to ide. Ja se nisam dopisivala na bookingu, osim to jednom s nasim iznajmljivacem. Nemaju svi iste uvjete ni naplacivanja ni otkazivanja. Ako je Njemacka u pitanju, kod njih cesto mozes na licu mjesta platiti i ne traze broj kartice. Talijani ti najcesce odmah chargaju karticu. Razlicito je.
Otkazivanje mi je do tog dana besplatno
Ma probaj airbnb, meni je taj sajt savrsen. Ja ga koristim za iznajmljivanje i fakat sam odusevljena. Sve je razradeno do najsitnijih detalja. Naravno, i tamo ima svega, i od strane gostiju i od strane domacina, ali sistem funkcionira. Kod smjestaja imas response rate i ocjene za komunikaciju pa mozes vidjet jel to neodgovaranje iznimka ili pravilo. Cijene mozda jesu razlicite nego na bookingu jer se provizija u vecem postotku naplacuje od gosta. Al ima nacina i za izbjegavanje provizije i za pregovaranje u vezi cijene. Nije to uklesano u kamenu. Jest da placas sav iznos kod rezervacije, ali i najstroza opcija kod otkazivanja ti je vracanje pola iznosa do tjedan dana od puta. Al ne znam nikog ko ima tu opciju.
Mozda nisam bas pomogla...ali pazi, ako je iznajmljivac prefleksibilan, nije ni to pozitivno. Mozda ide po principu tko prvi, njegova djevojka.
Jel ti ovo govoriš o booking.com ?
Ja kad sam imala dodatna pitanja slala sam na adresu bookinga i to na hrvatskom. Oni su to dalje proslijedili u hotel i vratili mi povratnu informaciju. I onda tako koliko puta je trebalo dok nisam razjasnila ono sto me zanimalo.
Pitanje koje sqm postavila je bilo kod same rezervacije, i tam je pisaloda smije bit samona njemačkomili engleskom
Usput meda kod airbnba kad sam pitala zadjecu rekli su da je njima isto djete ili veliki, daješ li ti popust za klince?
Joj jelena, meni je teba tako teski razumjeti.
Mi koristimo airbn jer uvijek , bas uvijek uzimamo apartman a ne hotel i oni imaju veci izbor apartmana od bookinga.
Odredimo limit koji bi platili po danu i broj osoba. I tako trazim, a ne trazim popust za dijete. Aoartmani ionaki znaju biti 2-4 osobe, 4-6 i slicno, sto obicno znaci da imaju krevete na razvlacenje. Kad su djeca bila manja, jedno je moglo spavati s nama. Sada imaju ili svoj krevet ili spavaju na nekoj sofi na razvlacenje. Popustima za djecu se ne opterecujemi - oni uglavnom vrijede za hotelski smjestaj.
Uvjeti otkazivanja i sl. Stvari ti pisu za svaki smjestaj pisebno.
vidiš a ja sve kaj sam gledala na ainbrbu je bilo za 2 osobe eventualno za više uz određenu napomenu, bez obzira kaj sam rekla da mi klinac spava s menom. svi upiti su bili prema sloveniji i nječkom govornom području.
meni su popusti za klince jako važni jer mi za istu stvar nude sobu viška, a zakaj kad klinac ima tolko kolko ima, i ima pravo popust. ( ovo pričam za smještaj na bookingu)
usput poslala sam dodatak onoj važnoj rezervaciji pa čekam kaj bu odgovorili.
Htjela sam ti reci da ti mi ovdje tesko mozemo pomoci jer koliko ja pamtim, razliciti smjestaji imaju razlicite uvjete. Rezervacija smjestaja, pogotovo ako imas puno uvjeta, trazi dosta vremena i ti moras sama napraviti. Ne moze to nitko od nas. Mi sve pisemo kako mi to radimo.
Kada sam trazila nor za Pariz - uz moje uvijete dobila sam stotine staniva. Nakim 3 dana trazenja izgubila sam volju i uzela orvi koji mi se dopao a frendica koja pozbaje grad rekla da je kvart OK. Stanom smo bili prezadaovoljni. S tim da mi i nismo neki zahtjevni gosti. Pa treba mi samo par nocenja.
Kad imam vremena uzivam optimirati smjestaj na putovanjima. Al ne trazim popust, nego ono sto mi odgovara otpocetka. Airbnb zbilja daje stanove i svejedno je imas li bebu ili ne, ista cijena. Stavim limit koliko sam spremna platiti i to je to.
Jednom sam zaobisla placanje provizije kod airbnba. Tako mi je ponudio iznajmljivac, pronasao me na webu po imenu, al nisam sigurna da bih to ponovila. Sletis u grad avionom i ne znas imas li zbilja smjestaj ili ne. Nisam ja taj tip.
nisam ni ja zahtjevna, i meni nešto kud idem u većini služi samo za prespavat
Tak i mi otprilike. Jednom nam je i sam airbn dao popust -10%
Ja stavim i donji limit, jer ak mi je on prenizak, dobivam samo lokacije dalje od centra.
Ak idemo autim, onda mi je bitan i parking. A avionom, vrijeme ulaska i izlaska iz apartmana
I ja stavim donji i gornji limit za cijenu, broj osoba, na karti ogranicim zonu, ako idem gdje je skupo ne inzistiram na tome da je entire home naš, al u principu da i zasebna kupaonica. Imam baš dobro iskustvo s Francuskom kad smo bili kod jedne pedijatrice doma smjesteni dvije noci. Al u tom slucaju vec po interijeru vidis jeste li nekakvi soul mates. Onda kad stignes jos bacis pogled na policu s knjigama i da vidis :)
S airbnbom sam posizila kad smo bili u Aix en Provenceu. Brzo sam morala rezervirati i nisam stigla cekati odgovor od gazdarice danima (nije nikad ni stigo). Uglavnom parkinga nema, kljuc ostavljen u nekoj minipizzeriji 1 km od stana u pjesackoj zoni, krivo napisana ulica. Morala sam u roamingu traziti gdje se gazdarica zabunila u pisanju, nakon nekoliko sati voznje s koferima kilometre prehodali jer su sva parkiralista u okolici pod rampama, fotke s carobnim objektivom nerealno prikazuju...
Do sada sam preko airbnba rezervirala minimalno 20 smjestaja i velikom vecinom sam odusevljena. Mi obicno "kruzamo" po nekoj zemlji, obidjemo neku regiju pa promjenimo vise smjestaja. Tako nije bas povoljno. Moras placati ciscenje stalno. Al obozavam tako putovati.
Mislim da sam genetski nomad. Patim na jednom mjestu.
Ja mislim da je ovo bezobrazno prema iznajmljivačima jer vi njima držite do zadnjega dana kao da je bookirano i onda ako otkažete dan prije oni se mogu frigati! Upravo iz tog razloga nakon što sam imala nekoliko takvih situacija sam počela svih tražiti depozit preko bookinga!
Pa preko bookinga mi recimo nismo imali izbora tako da 1. godinu nismo mogli uzimati depozit nego si morao ili tako ili nikako a nakon što sam se opekla sam htjela s njima prekinuti suradnju upravo iz tog razloga! A sad pitala bi ja vas dal je bezveze napadam da ste vi u situaciji iznajmljivača kad raspolažete s 1 ili 2 apartmana pa vam otkažu baš pred dolazak a bukirali na 2 ili 3 tjedna usred sezone. Znaš koji je to gubitak
ali dok se ne opečeš ne znaš kako to funkcionira, meni je daleko bolji sistem od airbnb koji ipak štiti i nas kao iznajmljivače
Mali Mimi, ja ne kuzim s kim se ti svadas. Pa naravno da iznajmljivac treba neku garanciju. Nije istina da na airu nemas nikakvu garanciju. Sam izaberes kad ti mogu otkazat. Pa ni ne mogu rezervirat ako ne uplate cijeli iznos!
Nisam na bookingu, prvo sam otvorila air i nisam uopce imala potrebu za necim drugim jer mi je stalno bilo puno. Ja sam jos nova u tome i vjerojatno cu iduce godine otvoriti racun i na bookingu. Tako da ne znam kako funkcionira. Ali je sasvim normalno traziti depozit. Jel to neki uvjet za nove iznajmljivace da nema depozita prvu godinu pa ko prezivi ide na sljedeci stupanj???
Na sljedeci level, ko u nekoj igrici?!?
Smještaj koji sam gledala kaj se tičeotkazivanja je svakojak, čak i do mjesec dana ranije, iz mog iskustva s decom znam da tak nešto ne smijem rezervirat.
problem u ovom otkazanom smještaju je kaj u pravilima piše da nema depozit, i da ima skoro do kraja godine vrijeme za eventualno otkazivanje, a oni ipak traže depozit koji ni i kojem alučaju ne vraćaju ni 1 %. Ali mimi ne brigaj javili sumi da su dobili ljude za moj termin
S airbnbom je dobro sto te iznajmljivaci ocjenjuju pa ako si serijski otkazivac ili neuredan ili..., nece te drugi primiti na smjestaj. Nema samo iznajmljivac rejting, nego i gost.
Isto tako mozes kao gost napisati javni i privatni review. Nekad stvarno ne zelim napisati nesto javno, kad mi se cini da propust nije namjerno napravljen.
Da. Mi do sada nismo otkazivali ali otkazivala bih jedibi zbig vise sile. Inace postoji i nesti sto se zove osiguranje od otkaza putovanja. Iako placam, do sada mi nije trebalo. Kuc kuc. Znaci u nekoj osigurateljskoj kuci ga uplatis. Mislim da je oki 200 kn tjedan dana za nas 4, ali ovisi mislim i o zemlji outovanja. U slučaju bolesti vraćaju 90% iznosa. Ujedno je i zdrastveno osiguranje.
E sada, kako ti funkcira u praksi, stvarno ne znam
Nisam ni ka do sad ništ otkazalA
Godišnji planiramo uvijek oko uskrsa, i samo se jednom desilo da nismo krenuli to jutro već sutradan jer je klinac imo temperaturu, ljudi su rekli da će naplatit samo polovicu tog dana tak je i bilo
Nego dobila odgovor ovima kaj sam poslala upit i kažu da za taj dan uopće ne izdaju tu sobu koju sam rezervirala, da je valjda greška u sistemu
jelena O fakat privlačiš neke čudne iznamljivače ne znam što reći...
kako je moguće da ti je u sustavu odobrena rezervacija a oni kažu da soba nije slobodna, to mi je čudno i nikad se nisam s tim susrela na booking.com-u.
Daj rezerviraj neku sobu i zavrsi s tim, ne ideš na 10 dana :lol:
Lili ko bi reko za mene, ha?
Ni meni se to nikad u 10 godina i tridesetak booking rezervacija nije dogodilo.
Nadam se da nije tako, al mozda zbog toga sto si pregovarala oko popusta za malo dijete nisu htjeli goste s malom djecom pa su napisali da nemaju slobodno. Mi smo pred koju godinu bili smjesteni u kuci gdje ne primaju goste ispod 11 godina starosti. To je islo preko airbnba. Nismo imali alternativu, inace bi mi to bilo odbojno. Bilo nam je odlicno tamo. Vidjela sam poslije da mozda i ima osnove za to da im ne odgovaraju djeca u smjestaju.
Baš naprotiv djeca do 16 kod njih imaju gratis, ta soba je trebala bit s čajnom kuhinjom što je dodatna prednost, nije privatna kuća nego hotel u pitanju,
A to kaj se nekom to nije desilo podosta dugo, očito znači da niste bili zainteresirani za smještaj koji sam ja našla ili svi okolo muljaju preko svojih pravila
Inače prošlo ljeto smo preko bookingabili na krku jednu noć i sve je bilo ok, kad su ljudi čuli zakaj smo došli kod njih rekli su da nam istu stvar mogu i o.i kao mjesto dat