ma dobar je 4 kat ;) bar si stalno u kondiciji :lol:
Printable View
ma dobar je 4 kat ;) bar si stalno u kondiciji :lol:
S obzirom da i sami kupujemo/prodajemo stan na potezu Malešnica - Špansko, i znam cijene i oglase na pamet. Za te novce, a da ima broj soba koji očekuješ, možeš eventualno kupiti suteren kuće od 60-70 m2, koji ćeš morati adaptirati.
Kada smo kupovali naš sadašnji stan, negdje na gornjem Vrapču u novogradnji smo gledali četverosoban!!! stan na 55 m2, ali to dok je bilo i prazno je izgledalo strašno, a kamo li sa ljudima i namještajem...
Kako bilo, sretno! ;-)
Tu kod nas na Knežiji ima nebodera sa starim neuređenim da ne kažem derutnim stanovim u kojima ode i 60m2 za 50 000€, odmah zgrada do, druga gradnja, novo adaptirano, gleda u park i za preko 80 000€. Tako da traži i nemoj donositi zaključke unaprijed.
Samo što bi kockica bez adaptacije...
Sto dize cijenu za jos cca 15000 eura.
U najboljem slucaju.
A gle ne treba se bojati adaptacije. Mozes napraviti i bazičnu privremenu. Pa se kućiti po malo ko nekad.
Da i mene je šokirao raspon cijena u istoj ulici. Nevjerojatno.
a negdje treba napravit kompromis. ja bi najradije napravila na adaptaciji. prije nego na lokaciji, katu, broju kvadrata...
sta meni vrijedi necija tuda adaptacija, kad ja ne zelim te plocice, taj parket i pvc stolariju. znaci samo instalacije me zanimaju da su nove, a one na kraju najmanje kostaju
znaci, bez adaptacije znaci ili novogradnja ili je neko radio adaptaciju za sebe (pa onda ne prodaje stan) ili je radio za prodaju (sto je onda minimalno i cijela ta adaptacija je pod velikim upitnikom)
curke što se adaptacije tiće, mislila sam isključivo na struju vodu i te velikeeee radove, to ne bi mogli financijsku nikako, a sitnice, na to i računam da ih u stanu bude, a s vremenom se polako riješavaju, mjesec po mjesec, bitno da ono osnovno ne treba adaptirati. Mada eto ovaj stan koji smo našli uopće ne treba ništa adaptirati, kupit namještaj i uselit ...
zgrada gdje je stan je 1984 godište tako da su struja i vodovodne cijevi relativno novi i sve radi kako treba.
Evo mi smo radili adaptaciju za sebe tj. za bebu koja je dolazila. Nije nam bilo ni u peti da ćemo seliti van za niti dvije godine.
I sad ćemo prodavati samo po cijeni konverzije, a stan je bio star kad smo ga kupili.
55000 eura ( uzeli smo taj iznos da iz njega još platimo solimizaciju, proviziju i ostala "sitna" davanja) na 27 godina rata kredita skoro 2500 kn, to zvuči ..... :kbell: ..... a opet :-D jer smo kreditno sposobni za tako nešto. Dakle izgleda da smo našli svoj stančić od 66m2 za 52 000 eura
Cestitam!!! 66m2 za 3-sobni stan zvuči OK
drago mi je da se dobro završilo. uglavnom je potrebno biti strpljiv pri velikim odlukama.
adaptirati ga ne treba, jedina mana mu je kaj je na 4 katu bez lifta :roll:
već sam spomenula da su mi pomogli savjeti o stanovanju u malom prostoru, jer smo mi cijelo vrijeme gledali manje kvadrature zbog manjih režija
Da, iz pričuve.
Koja je u našoj zgradi bila u minusu :-/
Katastrofa..
Srećom smo dobili dobili novu predstavnicu stanara koja je angažirala advokata da pokuša ovrhom naplatit dugove.. sad nam se buđet lagano puni pa možda dogodine uspijemo dobit kredit za sanaciju krova.
I tek onda će nam skočiti pričuva.. ( ne spominjem da je i lift u banani, svako malo se kvari, ni za to nemamo para :( )
To su sve stvari koje smo saznali kad smo se već preselili.. a nije da se nismo raspitivali ( u istom smo kvartu kupili stan) . Izgleda da smo sa krivim stanarima pričali :-/
Eto, nadam se da vaša zgrada nije u qcu ka naša ;)
Pa poznato je da je gradnja iz 60-tih bolja od 80-tih.
... svakako namjeravamo prvo običi susjede da čujemo priče o zgradi prije nego potpišemo ugovor (vlasnica stana nam je sve "lijepo i dobro pričala", e sada da li je zaista tako saznati ćemo :)
Cestitam, cijena je jako povoljna! Prije 6-7 godina nisi mogao u zapadnom dijelu grada kupiti stan od 35 m2 za te novce. Provjerite instalacije u svakom slucaju.
A rezije nisu puno vece nego u malo manjem stanu, minimalne su razlike. Razdjelnike imate ili?
Moja mama zivi u velikoj zgradi iz 80-tih, sa za moj ukus puno previse stanova. Isto je stalno nesto s instalacijama...
I zivjelo nas je cetvero u stanu od 45 m2, jedna spavaca, roditelji su u dnevnom razvlacili spuzvu svake veceri....nije da imam traume, ali kvaliteta zivota je sada skroz drugacija, kad zivim sa svojom obitelji i uvijek se cudim kak smo mogli tako kad dodem u Zg...ali da bi voljela da sam imala svoju sobu, roditelji svoju, da je mogao netko prespavat tu i tamo kod mene, da sam mogla u miru ucit, a ne ic u nsb svaki dan...bome bi.
Stariji stanovi svi imaju pocinčane cijevi za vodu kojima je rok trajanja do 35 godina.
Odvodne cijevi su u pravilu olovne koje isto istrunu za maks. 35 godina.
Dakle, prije ili kasnije svi u takvim stanovima moraju to promijeniti.
Na svoj trošak.
Ne iz pričuve.
Također je tu pitanje radijatora.
I oni istrunu i procure i treba ih promijeniti.
Struja je ok.
Fasada?
Jel' crna, flekava...?
Ni jedna zgrada nema dovoljno love za velike zahvate pa dižu kredite i pričuvu zbog toga.
Sve su to stavke koje su jako bitne.
Bitnije od boje pločica.
Jer na boju pločica možemo utjecati, a na visinu pričuve bome ne, jer se uvijek skupi dovoljan broj potpisa pa na kraju pričuva naraste za duplo htjela ja to ili ne.
kako izgleda taj stan od 55000eura? to je potrebno kompletno renovirati
bas me zanima, jer i mi kupujemo nesto, kao drugu nekretninu, pa sam znatizeljna
moze kakva slika?
Istina, ja sam komplet instalacije mijenjala.
Fasada je bila nova, sređena par godina prije nego sam kupila stan. Uredio ju poduzetnik koji je od trokatnice napravio cetverikatnicu. Moj stan je na trećem katu, što znači da mi je strop deblji od standarda jer je nekad bio krov.
Sve je cigla. Nema betona. Meni je to bilo važno.
Ako dobro shvaćam, cigla je bolji zvučni izolator od betona, po betonu se svaki vrag čuje po vertikalama. Ne znam ima li ciglenih stambenih zgrada u ZG-u i gdje su npr. u Novom ZG-u (osim malih tipa privatne kuće).
Ima starih dijelova - mislim da Trnsko ima zgrade od cigle (peterokatnice) - ovako nešto: http://www.door.hr/wordpress/wp-cont...10/trnsko1.jpg
Drago mi je da ste našli svoje malo gnijezdo :-) .
Kada vidimo nisku cijenu nekretnine u oglasniku, obično većina nas ima predrasude da je stan ili u lošem stanju, ili je netko u njemu umro, ili nisu papiri uredni...
No,u današnje vrijeme jako puno ljudi mora prodati stan od danas do sutra i naravno da idu sa nižom cijenom.
Mi smo recimo, kupili stan u novogradnji od kooperanta. Čovjek je upao u nekakve dugove (pretpostavljam kockarske) i trebali su mu novci u par dana. Mi smo imali sreću da smo imali gotovinu, i kupili smo stan po bitno nižoj cijeni nego je stanove u istoj zgradi u to vrijeme prodavao investitor. Mi smo do prodavatelja došli sasvim slučajno, frend se našao u njegovom društvu i spojio nas. Problem je jer se obično takvi stanovi ili uopće ne nađu u oglasniku, ili budu vrlo kratko...
stan je za useliti, bez ikakve adaptacije.... jedino namještaj idemo kupiti ovih dana
slike slijede nakon useljenja i kada sve bude crno na bijelo tj na papiru, jer je trenutno sve u procesu događanja....
hvala svima na savjetima, prijedlozima iskustvima i podršci:heart:
super! bas mi je drago
jedva cekam slikice
necu jos nista pricati, izgleda da smo i mi nasli stan..i to jako povoljno
47m2 za 30000eura
inače kad vidim te vaše cijene kvadrata dođe mi da se upucam, u Splitu ne možeš kupit ni garažu za manje od 2000Eur kvadrat
da, Novi Zagreb
I , ju !! Kako su cijene pale!
( mi smo 2006 g. prodali 40m2 na Pescenici za 72 000 eura. Nije niti do oglasa stigao, prvi ga je susjed kupio za onoliko koliko smo trazili.)
Za svaki slucaj jako dobro provjeri papire.
papiri su provjereni, banka prodaje
da, cijene su jako pale
ko sad moze-trebao bi kupiti nekretninu
Ne znam..ja bas na njuskalu i nisam primjetila da su pale te cijene.. Trazili smo za mamu mali dvosoban ono od 30-45m2 pa su cijene tih malih uvijek više od 60 000- 75 000 eur, a neke bolje lokacije i sto tisuca i na vise. Nismo tražili novogradnju, ali ne ni one za totalnu adaptaciju- neku sredinu da je useljiv..