Kod starije- s upisom je išlo da smo u vrtiću dobili obavijest u travnju koji dan smo naručeni kod školske medicine na pregled i ostalo, a od zubarke i pedijatrice smo uzeli kartone i opet ih nanovo vratili njima.
Printable View
Kod starije- s upisom je išlo da smo u vrtiću dobili obavijest u travnju koji dan smo naručeni kod školske medicine na pregled i ostalo, a od zubarke i pedijatrice smo uzeli kartone i opet ih nanovo vratili njima.
Smijem li pitati kako? Može i na pp.
Mi smo prosle god odgodili početak skole, pa sam dokici rekla da ne zelim da cijepi s obzirom da trazimo odgodu. Ali je ona velikim slovima preko cijelog kartona napisala "NIJE CIJEPLJEN", dakle, nemam bas sanse da ove godine neće primjetiti.:kbell:
Imali smo veliki roditeljski sastanak prije dva dana za sve predskolce iz vrtica: vezano uz upis, cca pocetkom 3. mjeseca dobit cemo obavijest u vrticu o pregledu kod skolske medicine i testiranju u skoli... Kod nas je skolska i vrtic i skola sve u istom kvartu tako da na pregled salju po ulicama, po tocno odredjenim datumima. Svi ostali moraju se osobno dogovorit.
Sve ostalo na roditeljskom je bilo vise-manje poznato svima (tema: zrelost odnosno spremnost djeteta za skolu u kognitivnom, fizickom, emocionalnom, socijalnom smislu...).
Naravno da je na kraju najviše pitanja bilo vezano uz odgode :-). Tu se zalaufala rasprava... Vecinom su sudjelovali roditelji djece rodjene u veljaci/ozujku...
Najbolja mi je bila izjava osobe strucnog tima koja je rekla da vise emocionalnu nezrelost ne uzimaju kao razlog odgode jer da neki ljudi ostanu emoc. nezreli do svoje tridesete :-).
Eto ukratko sa naseg roditeljskog :-).
to su i tamo roditelji komentirali :-)
To sam i ja pomislila na tu izjavu...
Izravno me se tema odgode ne tiče, jer je moja rodjena u rujnu ali imam iskustva neke djece iz razreda starijeg sina i vidim koliko trpe djeca i roditelji za koje je bilo bolje da su inzistirali na jos jednoj godini vrtica... Toliko suza, razočarenja, nerazumijevanja - a mozda bi sve bilo lakse da su krenuli godinu kasnije...
Mi smo odgađali. Uprkos mišljenju psihologa (ovo je posebna priča).
I nije bio potreban nikakav poseban angažman: na razgovoru s psihologom sam rekla da želimo odgodu; isto ponovila na pregledu kod liječnika. I to je bilo sve.
Jeste imali tu HAK-ovu radionicu i kako je to izgledalo? Znas li mozda jel to vrtic platio ili roditelji? Ili je mozda besplatno.
Pitam jer moj je totalno sasav na cesti. Mene uredno dei za ruku da bi mogao okolo sve pratiti sto se dogadja. A u vrticu mi se jedna teta pozalila da "on tako puno prica" i da joj to ne smeta, "osim kad prelaze cestu". Pa si mislim da predlozim vrticu da i oni pozovu HAK u goste da im malo isprica o sigurnosti u prometu.
Dovezli su im neki mali (pravi, za odrasle, ali mali) auto u dvoranu pa su vježbali prelaziti preko ceste, učili su prometna pravila, pitali su ih tko se vozi u autosjedalici i pomoću lutke demonstrirali što se dogodi u sudaru ako nisi u sjedalici. Dobile su i bojanku. Platili nismo ništa.
Za par dana idu u posjet školi i jako se vesele jer u tu školu ide njihova ekipa iz vrtića od prošlih godina.
Wow, zvuci zbilja super! Idem pisati vrtiću.
Predupisi u Istarskoj županiji su ovaj tjedan, pa ako ima nekoga ko nije vidio...
Prijavljujemo se mi, upravo smo odabrali torbu u NN. Ja ne mogu vjerovati da smo školarci na jesen :shock: al onda kad vidim Jelku sjetim se, kud njeni klinci tu i moji <3
Ima li nekoga ovdje tko planira upisati prvašića u Montessori skolu u Zg?
I mi smo na redu još jednom. 8-)
Kako je V strastveni odbijač vrtića, nadam se da će mu škola ipak bolje leć.
T je bio na odgodi koja je za njega bila pun pogodak. Zbog emocionalne nezrelosti.
Mi došli tražit odgodu, ali doktorica i psihologica same predložile i prije nego smo stigli izrazit želju.
I mi smo kupili torbu,pernicu i vreću za papuče :)
Više se je veselila odabiru pernice nego torbe.
Kod nas vjerojatno testiranja kreću slijedeći mjesec,bar je tako bilo prošle godine.
u našoj školi roditeljski je zakazan za 14.03. i tamo ćemo dobiti uputnice za vađenje krvi, urin i termin za testiranje kod liječnika školske medicine.
Gdje bude obavijest o upisu djece u skolu?
Na skoli? Ja sam mama prvog prvasica, pa ne kuzim
i ja se prijavljujem na temu, isto ko početnica
znači vrećice za papuče, to mi nije palo na pamet, imaju neki kriteriji ili bilo šta što služi svrsi (u smislu, da sašijemo svoju?)
lili spominje unaprijed kupovanje knjiga, zar nema više vrsta/izdavača, kako znam šta će mi trebat?
leptirići, pitaš li za predupis? znači prvi korak je prijava preko interneta, osnovni podaci djeteta, googlaj predupis i svoj grad ili županiju pa ćeš naći formular
mi smo dobili i u vrtiću upute i podsjetnik :)
Nama vrećica za papuče nije ni trebala - papuče i tenisice za dvoranu joj stoje u školi. U toj vrećici je lani (u 1. razredu dok je torba ostajala u školi) znala nositi neke knjige utorkom u školu i u četvrtak doma jer sam izbjegavala da ponedjeljkom i petkom nosi sve odjedanput (radi težine).
I nismo imali nikakvo prijavljivanje preko interneta. Telefonski se naručili za testiranje u školi a doktorica je došla u vrtić radi dogovora oko termina i donijela uputnice za krv i potvrde za zubara (jedne godine smo išli k njoj jer je otišla iz vrtića prije nego sam ja došla).
Nema još ni na vrtiću. Mislim da bi brzo trebalo biti.
U našem vrtiću je već bio sastanak sa roditeljima školskih obveznika i to prije Nove godine. Koliko se sjećam od prije (na ovaj nisam išla) pričaju općenito o školi, šta se od djece očekuje, šta oni rade da pripreme djecu... Pričaju odgajatelji, stručna služba vrtića i bila je tada jedna mama - učiteljica.
ajde! napredovao je sustav od mog školovanja ipak :lool:
leptirić - mislim da svaka županija tj grad ima neku svoju priču oko upisa. kod na u Čk su na vratima svih vrtića izvjesili raspored roditeljskih sastanaka za sve osnovne škole u Međimurju. svaka škola ima drugi dan. neke škole su već ovih dana kod nas imale roditeljski, a mi recimo imamo u ožujku. nisam ziher, morala bih provjeriti, ali mislim da je taj raspored odredio Ured državne uprave.
u svakom slučaju Ured državne uprave je školama dostavio popis prvašića prema prebivalištu i mreži školskih ustanova.
E, kakve radne stolice ste stavili ili planirate staviti djetetu?
gledam malo po Pinterestu te radne dječje prostore, najčešće su tvrde stolice, tipa ova: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S49091249/
Mi imamo ovakvu http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/20210894/ ali ju više ne pronalazim kod nas.:(
mi smo odustali od stolica na kotače jer su nam izgrebale parkete tam gdi su bile
klinci imaju obične kuhinjske stolce za učenje