I mi jedemo sladoled na minus temp,ne vidim razlog zasto nebi
Nego,Kaee,jel istina da Ameri vole liječit upalu grla sladoledom umjesto vrućim čajekim?
Printable View
I mi jedemo sladoled na minus temp,ne vidim razlog zasto nebi
Nego,Kaee,jel istina da Ameri vole liječit upalu grla sladoledom umjesto vrućim čajekim?
Jučer sam uzela sladoled. Bio na sniženju. Uh, kako sam se izguštala.
Ne da vole, nego je sluzbena preporuka doktora (na primjer Mayo Clinic) da se za ublazavanje simptoma bilo kakvih problema s grlom ne piju topli cajevi i juhe, vec da se jede hladno. Ne mora biti sladoled (mlijecno se ne preporuca uz iskasljavanj vecih kolicina slajma, na primjer), vec bilo sto ledeno. Tako da su hladni napitci super uz, recimo, streptokokno grlo ili laringitis.
I stvarno radi, plus je super ugodno. (A ima i smisla - ne znam nikoga tko na nateceni, upaljeni zglob ili na neko drugo mjesto udaraca, s masnicom, na primjer, stavlja nesto vruce.)
Zašto je onda kod nas tako rašireno djecu maltretirati vrućim čajevima. Evo, ja sam za svaku grlobolju pila vrućeg čaja, s medom i limunom, u potocima.
Ja mislim da to ovisi o karakteru :mrgreen: djeteta, mojih dvoje deru po mlakim čajevima a treći po ledenoj vodi i sladoledu kad su u upalama grla.
Sladoled jedem uvijek :)
A ovo za laringitis i hladno je u potpunosti točno.
Što je jedna naša poznata osoba rekla za svog, sada već odraslog, sina: "Otelila sam se dok sam ga odgojila :lool:".
A sada ozbiljno. Ja sam uvjerena da djeca znaju biti manipulatori i da znaju svom petku post puno prije nego što mi to pomislimo da znaju. Ali doživljavam to kao sastavni dio odrastanja, učenja i sazrijevanja.
Kada sam ga god pokušala strogo disciplinirati, dobila sam samo buntovni ispad nazad (a takav način odgoja sam povukla za sobom u naslijedstvo - hvala mama i tata). Ljubav, nježnost i povremeno hlađenje u sobi kod nas najviše pale.