I ja bi tu i tamo na hotelski godisnji :)
Printable View
I ja bi tu i tamo na hotelski godisnji :)
Cuj, i ja bih, ali preskupo je u sezoni.
Van sezone ne mozemo na godisnji.
i tako kuham, ako mi se kuha. Ako mi se na kuha narucim pizzu ili ispecem jaja.
Omlet i narezani paradajz nije neko posebno kuhanje.
u svakom slucaju nije nesto zbog cega bi se trebala previse opterecivati.
S jednim djetetom nam je hotel bio super. Prosle godine je tome za sada dosao kraj.
U dobrom hotelu s dobrom hranom je komotnije nego u apartmanu sto se tice hrane.
Ne moras odvojit vrijeme za ic kupit hranu, spremit, skuhat, oprat...bome i ja bi u hotel opet, al mi je u sezoni to preskup sport i sobe su nam sada male :D
Ovako je i kod nas.
Moj stariji sin neki dan tapša ekspres lonac i kaže "ovo ide s nama na ljetovanje, napunjeno!" :-)
Ja se na godišjem isto ne opterećujem - skuham nešto brzinski (sve u jednom loncu) rano ujutro da bude spremno za ručak kad se vratimo s plaže, a ostali obroci su lovački (frižider pun voća, povrća i mliječnih proizvoda).
Mrzim hotele i stegu koju tamo dobijemo. Neka meni moj ekspres lonac, a unutra bude filanih paprika, đuveđa, sataraša, paprikaša ili gulaša i mesa na lešo. Pa tko bi se još oblačio za hotelski ručak??? No way!
Blago vama. Moji to ne jedu, ni muz, ni stariji sin. Pa onda muz kuha svoje ekstravagance, ja djeci posebno, a jos treba i cistiti za njim. Ajde plus je sto stvarno fino papam, steta sto sama i nisam neki gurman.
Ne kuham svaki dan u Zagrebu, obije kuhamo a i baka donese, ali ljetovanje se ni po čemu ne razlikuje. Isla bih i u apartman jer bi to značilo barem mir i kuhanje za nas troje. Ovako ispadne da na moru kuhamo za jos vise osoba jer dijelimo kuću. Druga opcija je ne biti na moru. Tak da... dobro je kak je.
Šafran, he he i moji su takvi, kaze jim neki dan lik na moru da kako mogu oni đipat u onim napuhanim loptama po moru pola sata, a svi ostali crknu nakon pet minuta. A oni bi još!
Ali mi zivimo u kuci na selu pa su vani po cijele dane, inace bi crkli s njima.
Ovo kod mene ne bi prošlo. Ali to sam samo ja... Kod nas je regula ovakva: tko kuha, taj ne čisti, tako da mene rijetko dopadne čišćenje.
Isto - ja ne znam za rečenicu "moji to ne jedu" ali ne bih tvrdila da sam za to zaslužna... Tako mi je pao grah i zelje :mrgreen:. Neki dan kaže moj mlađi sin "da li je od ručka ostalo onog finog slatkog zelja, ja bi to jeo za večeru".... Tako da meni nije problem skuhati ni doma ni na godišnjem odmoru. Istina, ima dana kad si dam truda pa to bude malo drugačije, ali ne na regularnoj bazi. Prošli tjedan smo imali obiteljsko okupljanje, pa sam pekla teletinu u kikiriju (to ispadne kao ispod peke), krumpir, prije toga juha od kostiju, a za moju djecu pohanci. Od priloga još je bila riža sa šarenim povrćem i nekoliko vrsta salata (svježi krastavci, brzinski kiseli krastavci moji vlastiti, cikla, zelena kristalka...). E, oko tako nečega čovjek ima posla. ALi uvaliti glavicu zelja da se skuha u paradajzu - to nije nikakav posao ni utrošak vremena.
Dok smo na moru, mm i ja volimo kupiti svježu ribu pa ju on peče na grilu i to bude relativno često (ovisno o ponudi ribe) a djeca jedu doslovce sve, ko termiti. Ako moraju sami kuhati, to je bolonjez i špageti ili njoki s gorgonzolom. I hrenovke :-P ili pržena jaja... Mene baš briga. Uspjela sam dočekati da se mogu pobrinuti sami za sebe ako se meni ne da, iako je to podrazumijevalo i trening (koji je još u tijeku). Koji gušt - dođem doma s posla, a ono stan usisan, balkoni pometeni i kupaona oprana. Naravno, nije svaki dan, ali je pretežni broj dana ovako. Raj!
Ja zapravo malo kuham radnim danima jer jedemo na poslu (umrla bih od gladi da čekam 17h da ručam) bude nešto sitno doma al niš posebno (ne "pravi" ručak), vikendima kuham ako smo doma.
Meni stoga uopće nije problem kuhati na moru jer tad napokon imam vremena a i inače uglavnom kuham jela koja se skuhaju za pola sata. Kuhanje mi je zapravo gušt al volim da imam vremena (a na moru ga imam koliko hoćeš) i da ne moram crknuta s posla odmah stat za štednjak. Čak tad radim neka posebna jela koja volim samo ja, a ostatku obitelji njihovo. To mi nije ni najmanji problem.
Što se tiče smještaja za ljetni godišnji ne bih nikad odabrala hotel iz 2 razloga (preko godine bih i odlazimo u hotele): volim bit komotna da ne moram bit "pristojno" obučena a ljeto je :mrgreen: a i ne volim hotelske sobe zbog veličine otkako nas je 4 teško je naći odgovarajuću. U apartmanu uvijek imamo više prostora i obavezno terasu, balkon ili vrt. I naravno nekad odemo i na ručak u restoran.
Da imam brdo love i mogu birat gdje i kako ću ljetovat: to bi bio najam mobilnih kućica (onih malo luksuznijih, s klimom) u prirodi među drvećem, da mogu bit u kupaćem od jutra do mraka, bosa cijele dane, bez oblačenja za odlaske na obrok i slično, potpuno naturale i sjedinjena s prirodom :-) Svatko ima svoje gušte.
Peterlin, pa on kuha, a mene onda dopadne ciscenje. Al mene zivcira sto on kuha, ja bih najradije nakuhala lonac za tjedan dana, ili jela neke salate i gluposti, toliko mi je to nebitna stvar u zivotu...
Mene su odusevile mobilne kućice u kampu Sibinj. kraj Senja. To je podvelebitsko Primorje, već sam pisala lani o njima. Potpuni mir, tišina, stabla, kristalno čisto more. Cijene su bile sasvim OK.
No, trebate voljeti taj kraj, ipak nije vrelo kao na jugu, ali mirišiiiii zrak, kao najbolja lubenica :)
O, da, NE treba kuhati, ima restoran. Ako mislim što ću kuhati, kupujem to, kuham, pripremam tanjure, serviram, čistim, perem to suđe...NIJE godišnji ( tu se posve slažem sa otvaračicom teme. Ako se odmaram tada neka me dvore, inače mi je doma lakše i udobnije, nego u nepoznatoj kuhinji).
Thanx za info Beti za kamo. Ne poznajem.taj kraj.
sta ja znam.meni to nije problem kod nas ro ovako izgleda:
Kad dodjemo dok ja raspremam stvari muz obavi po popisu iz zg tjedni shopping a nekad i ne mora jer nosimo hranu (po otocima smo).
ja dodjem pol sata s plaze prije muza i djece skuham oni serviraju muz opere sudje ma sve gotovo za tren oka.
a i nema u hotelskoj ponudi finih i jednostavnih jela od povrca koja ja volim tamanit preko ljeta. To mi je kuhanje bas gust jer je za moje nepce a ovo preko godine vise da zadovolji nepca vecine obitelji ;-)
Lili, draga, pa kud bi ti kao dijete cvijeca bosonoga u sumicu s klimom? 15 godina ljetujem u satoru u sumici, nikad nije bilo prevruce nocu, danju tek poneki dan. A vec sam se zalila tu na forumu kako su Austrijanci upropastili raj na (hrvatskoj) zemlji s kucicama s klimom. Mozda ovima u kucicama ne bude bucna klima, al ostalima srce puca od betoniranja i AC vandalizma.
Al, istina, mi idemo u kamp gdje idu bas iskonski ljubitelji prirode i tisine. Mozda ako je okolo glasno, klime ni ne smetaju.
Kod nas samo ja kuham. Ja sam ispalila prije par tjedana. Vracamo se s godisnjeg u Istri, silazimo u Opatiji nesto obaviti, velim ja muzu - uzet cemo sad tu neku pizzu il nesto u pekari, a veli MM, ma ne bi ja pizzu, kaj nemamo nis doma?
Morala sam do 5 izbrojat prije nego sam pristojno odgovorila da nemamo jer nas nije bilo tjedan dana :)
Ajde nemoj pretjerivat pa te kucice su uvijek izdvojene od ostatka kampa isu one nasadjene izmedju satora i prikolica ;-)
Ljetovala sam 17 godina iskljucivo kampirajuci cijelo ljeto sa starcima tako da obozavam kamp a i s izvidjacima sam isla godinama al ja imam problene s venama i fakat ise ne podnosim ove vrucine ( imam osjecaj da je meni toplije nevo drugima) ja ne mogu na godis jem ne spavat i bit groggy to mi onda nije godisnji.
Pobjeze....
bit ce i godine cine svoje..ha ha ne mogu evo ni sad u zg spavat od vrucine a kamoli u Dalmaciji. Ne moze me nitko uvjerit da su u prosjecnom kolovozuu Dalmaciji noci u satoru ugodne jako je vruce i sparno promijenila se i klima.
ja rec imo vise ne mogu podnijet tudje hrkanje iz satora do jer sam brate preosjetljiva na sve te zvukove ja bi potpuni mir i tisinu.
Po Istri ne ljutujem pa ne znam kakve su temp.al ne podnosimo svi jednako vru inu a ni hladnocu.ja recimo zimi nikad nemam potkosulju ni hulahopke ako je bas -20onda obuc em strample al zato ljeti ludim od vrucina.
evo i sad se hladim pod klimom u zg.
tako da bez klime nigdje ne idem jer ako se ne naspavam hebes takav go.
Zaboravih napisat da se to upravo dogodilo mojima .bilo je toliko vruce da je mami pozlilo i ijedva zivu glavu izvukla spasila je Hitna u Zadru.
Na veliki zalost svih has nakon 30 godina kampiranja starci su morali prodat prikolicu jer jednostavno vise nisu mogli zdravstveno izdrzat te vrucine po mjesec Dana u kampu a u svojim godinama.
A imas pravo, svatko ima drugaciji sustav regulacije tjelesne temperature. Meni je ljeti u sumi na moru sa satorom super (ne idem u Istru kampirati, nego srednji Jadran, otoci), al imam odlican sator kroz koji cirkulira zrak. Godinama trazim novi, nema dovoljno dobrog :)
U nasem kampu nisu izolirali kucice, nego su posjekli sumu u dijelu kampa, stavili beton, asfalt, lim i AC.
A u Zg me zelena dusa boli od toliko klimi po centru. Hodas po cesti, svako malo puse topao zrak iz AC jedinice, a unutra bude 22 C. Na poslu nemam klimu i to je neizdrzivi uzas, al nemam ni doma. Doma je kako koje godine. Ova je OK.
Mi smo kupili kampicu s klimom, stoji u hladu ali navecer prije spavanja obavezno ukljucimo klimu da malo rashladi, taman za zaspati. Preporod nakon kampice bez klime, gdje je znalo bit da ne mogu zaspati od vrucine. Spavanje u satoru ljeti me primarno asocira na budjenje u 6 ujutro od prevelike vrucine. Spram toga mi je i ljetnokuhanje sasvim ok :mrgreen:
Mobilne kucice u Nerezinama, Lili ;)
A nisu austrijanci krivi za mobilne kucice. To je sirenje ponude i hvala Bogu da je. Hrvatska zivi od sunca i mora, fali puno ideja i sadrzaja koji bi nadopunili cijelu pricu.
Zene,uzivam.već dva dana ne idem na tečaj. Stariji mi krenuo u skolu.sad će šesti rođendan pa mi se dobro poklopilo da imam vremena za pripremu proslave. Kad ne napravi dz u boravku ja s njim radim tj kontroliram..poslije rješavamo jednu radnu bilježnicu dodatno.možda će mi suprug raditi i drugu smjenu.tad stvarno moram kupiti neki rabljeni auto.
Što se tiče ljetovanja,moj godišnji ne podrazumijeva kuhanje. Uzeli smo polupansion.smještaj je bio ispod prosjeka (ocjena 2) no hrana je bila dobra.doručak i rucak.deset dana 800€ za nas četiri. Umag. Dječica odlučila samo jedno popodne odspavati tako da sam se vratila doma iscrpljena totalno. Trčali su rivom ko pušteni sa lanca. Budili su se u osam a išli spavati iza 22. Kaos. Suprug I ja planirali uzeti vrijeme za sebe no ništa od toga. Navečer bi zaspali sa djecom . standardno.
Stvarno pekel.
thanx za info annie.
sillyme može na pp info di ste kupili i kakvu kampicu?
ja umirem ljeti u kamp prikolici bez klime, u šatoru da ne govorim. inače ljeta su mi postala nepodnošljivo vruća, a hladnoću puno bolje podnosim, e ne bi vjerovala da mi je to netko rekao prije 10 godina.
znala sam spavat ko mlađa pod vedrim nebom radije nego u šatoru baš zbog svježeg zraka, jedino je budjenej vrlo rano. :-)
zato ne idem više nigdje ljeti gdje nema klime, fala ti Bože da su postale normala.