Nije tu po meni toliko stvar do crkve nego do župnika.Crkva je po meni postala kao politika-što više sljedbenika ima to su jači pa samim time naravno da se crkva kao takva želi infiltrirati u čim više segmenata društva kako bi bila moćnija.
Osobno nisam praktični vjernik, ne idem svake nedjelje u crkvu no moja djeca su pohađala/pohađaju vjeronauk u školi i župni vjeronauk. Kćer je obavila i pričest i krizmu a sin je ove godine prvopričesnik... e sad-da naš župnik pošalje ovakvo pismo nama roditeljima, osobno bih otišla do župnog ureda objasiniti mu zašto ispisujem djete sa vjeronauka. Mi jesmo zemlja koja je većinski katolička i u redu mi je da djeca uče o našoj vjeri(iako sam uvjerenja da je 2 sata vjeronauka tjedno previše i da bi se taj vjeronauk mogao prakticirati puno drugačije i zanimljivije pa bi ga i djeca bolje prihvatila), da idu na misu i draže mi je da mi je sin subotom u 10:00 na probi za crkveni zbor nego pred Playstationom no tlak mi skoči kad mi netko kaže MORAŠ. E pa Ne MORAM !
Kad je moja kćer išla na pričest, tadašnji župnik je to zaista lijepo odradio , nije bilo presinga već su zaista sa veseljem djeca išla na pričest. Nismo skupljali nikakve potvrde, čak se nije moralo niti strogo svaku nedjelju biti na misi, dok je u župi pored bilo strogo stavljanje štambiljića u neku knjižicu i ako ih nisi imao dovoljno, nisi mogao na pričest. Krizmu smo odradili isto bez nekog velikog stresa , no to su i veća djeca pa je sve nekako drugačije. U sklopu zbora barem 2x godišnje odu u posjet domu za nezbrinutu djecu , odu često i u starački dom pjevati i onda pokupe ovacije od starčeka i dođu sretni doma... to nije loše, lijepo je organizirano i zaista nemam ništa protiv da idu ali svojim izborom zato jer im je to lijepo a ne zato jer ih netko sili.