:nope:
stvarno su grrrrrrrrr
Printable View
Ja bi rekla da oni u hzzu-o miješaju kruške i jabuke:
Druga je stvar kada koristiš puni godišnji sa 8 sati dnevno na koji imaš pravo npr. odmah nakon korištenja rodiljnog dopusta jer se on ne računa kao prekid radnog odnosa, a druga je stvar kada koristiš godišnji sa skraćenim radnim vremenom. Poslodavac ti određuje kada imaš i na koliko godišnjeg pravo. A hzzo naravno neće isplaćivati naknadu ako imaš punu satnicu.
Tako je u redu da prekineš roditeljski i iskoristiš puni GO i onda dalje koristiš pravo uz naknadu i novo rješenje hzzo-a.
Ali moje računovodstvo mi govori da oni nikuda ne šalju moje radne sate pa prema tome nitko i ne zna da li sam ja bila na GO ili sam radila taj mjesec, glavno im je da na kraju mjeseca imam ukupno sati koliko treba biti za pola radnog vremena.
Ja ću sa svojima probati dogovoriti da koristim GO dalje kao što bi i inače da radim puno radno vrijeme. Nadam se samo da se neće ko slijepci držati one upute hzzo-a da treba prekidati jer to stvarno nema smisla. Znači da bi npr. zaposleni u školi za svake praznike trebali prekidati rodiljni jer oni ne mogu birati kada hoće ili neće na GO?! :evil:
Zrina, i ja bih rekla da su pobrkali
I sad su zapeli za to, iako nema nikakvog smisla...
nema veze treba odraditi obavezni dio , a posle možeš kombinirati
meni na kraju ipak odgovara tumačenje HZZO-a
jer ću za stari+novi godišnji dobiti punu plaću (koja je osjetno viša nego ovih pola+1663 kn), tako da mi se za to isplati nositi papire 2 puta u hzzo.
ma i meni je razlika u placi znacajna
ali je jednostavno ne mogu, niti zelim, koristiti cijeli go odjednom
pa cak i ako sam na novcanom gubitku
Moja kolegica je nedavno koristila ostatak roditeljskog na pola radnog vremena (dijete joj je vec islo u skolu), najnormalnije je koristila go kao i inace, bez ikakvog prekida, tu u zg. Jedino sto nije mogla koristiti je bilo pravo na prekovremene, rekli su joj u HR (kadrovska) da ne smije sluzbeno raditi prekovremeno, niti joj biti placeno...
Inace, da, bila joj je placa za taj go pola ali kako da prekida roditeljski tu i tamo po dan-dva, ovi u hr bi je u top strpali zbog tolike papirologije...
kod nas smiješ imati prekovremene koji se mogu koristiti za zakrpavanje rupa u satnici ili kao slobodni dan uz određena ogranićenja
Ja sam na 4 sata za 3 dijete već dulje vrijeme, od početka sam koristila normalno godišnji, a kako se kod nas u firmi mora iskoristiti u toku godine, nastane panika u studenom jer je još hrpa neiskorištenog godišnjeg. I imam puni godišnji, 28 dana čini mi se.
Prekovremene radim često, uz dogovor da ih koristim kao slobodne sate, iako mi naravno nitko nije rekao da po kolektivnom ugovoru svaki prekovremeni sat se nadoknađuje sa 1,5 sati slobodnog.
E sada sam u situaciji da sumnjam da sam opet trudna, neplanirano, malo šok, ali OK. I išla sam zvati HZZO da ih pitam da li moram prekinuti rad na 4 sata kako bi imala na komplikacijama i prvih 6 mj punu naknadu. Dobila sam odgovor da ne, jer ionako sam prijavljana na 8 satno radno vrijeme, samo mi se naknada računa na 4 sata. Njima je dosta moji obračuni od zadnjih 6 mjeseci i prema njima oni računaju koliko bi bila 8 satna plaća. I da mi se nikako ne isplati prekidati 4 sata, već da s obzirom da mi isto traje do 4 mj 2017, mogu prijaviti komplikacije i dobivati punu naknadu za njih, a do redovnog bolovanja prije poroda dobivati i onih 1660 kn naknade u sklopu 4 sata.
Tako je bar meni teta objasnila, a ona je na moj upit prvo išla zvati njihovu pravnu službu da ih pita što i kako, jer nisu imali još takav slučaj. Ni meni nije jasno kako dvije naknade od HZZO-a ali valjda oni znaju.
Pa i sad dobivaš naknadu od hzzo, a kad ideš na komplikacije dobis komplikacije,
Kod nas možeš mijenjati sat prekovremenih za sat ne obavljenog rada, jer se prekovremeni u biti ne plaća.kolkoje tvoje najmanje sad? Kaj ti nije bolje kad već bus išla na komplikacije prije iskoristiti slobodne sate, godišnje, i možda prebaciti muža na skraćeno ako može, ak ne ostavi si ostatak porodiljskog kojeg on može koristiti kasnije ili možda ti nekaj skombinirati
ali onda u tom slučaju treba prekinuti porodiljni ili skraćeno radno vrijeme
Ima li netko noviju informaciju vezanu za koristenje dopusta do 7. godine djetetove? Ja sam se vratila na posao nakon godinu dana ali sam na pocetku (nakon poroda) "uzela" tri godine. Koje mogu naknadno koristiti. Da li mogu vratiti se na pola radnog vremena? Na pola place? I koliko odbijem od HZZO?
inače može ići do 7 godine
pola od firme ,a kolko sad gledam 2.328,20 kuna d hzzo http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/ nek neko ispravi ak ovo od hzzo nije točno
s time ako nisi koristila go ovu godinu ne bi bilo loše da njega prvo koristiš, pa tek onda na polovično radno vrijeme
inače može ići do 8 godine
pola od firme ,a kolko sad gledam 2.328,20 kuna d hzzo http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/ nek neko ispravi ak ovo od hzzo nije točno
Točno je
Pola RV možeš uzimati i prekidati kad god hoćeš (uvjetno rečeno, valjda ćeš se s poslodavcem dogovarati), s tim da to pravo moraš koristiti u komadu minimalno mjesec dana. Dakle ne možeš biti na pola RV kraće od mjesec dana, a duže možeš.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Znaci dobijem pola place plus 2300? pa vise mi se isplati tako raditi nego raditi puno radno vrijeme... I biti kod kuce sa skolarcima :)
treba provjeriti samo taj iznos od HZZO,
Jelka jesi li ti još na polovičnom, kolko dobivaš od Hzzo?
Znaci dobijem pola place plus 2300? pa vise mi se isplati tako raditi nego raditi puno radno vrijeme... I biti kod kuce sa skolarcima :)
Da, neki vise dobiju tako nego za puno radno vrijeme.
Da, pola plaće + 2300 kn
Možeš koristiti do 8 godine
I dva puta godišnje prekidati/započinjati koristiti ako trebaš.
Poslano sa mog Lenovo P1a42 koristeći Tapatalk
I jos jedno pitanje - dijete za to vrijeme moze u vrtic? Ne znam kud bi s malim pola radnog vremena?
Može naravno u vrtić ako tako odlučiš ne dulje od osam sati dnevno
zašto to ti je previše ili premalo? računaj radiš 4 sata, sat sim sat tam to je cca 6 sati , još pol sata -sat naknadne gužve je max. 7 sati. opet ispadne puno manje od 8 sati
taj podatak je za ljude koji inače koriste skraćeno radno vrijeme za njegu djeteta.
ne rade svi nasuprot vrtiću
Kod nas može biti u vrtiću normalno vrijeme. Nikakvi sati nisu uvjetovani, iako mama radi pola radnog vremena na roditeljskom dopustu i dvoje je djece u vrtiću.
Sunce,može on imati i deseterosatni ugovor ali ne znači da mora biti deset sati .
radi toga je povučena paralela s SRV radi njege. stvarno ako se netko zainati može provjeravati i svašta bezveze napraviti
Nisam nigdje rekla da mora biti deset sati.
Samo sam pitala gdje piše da mora biti DO osam sati.
Jer meni pri upisu djeteta u jaslice nitko nije ništa rekao. Upisano je dijete u normalni desetosatni program.
znači, ja ovdje ne dovodim u pitanje koliko je čije dijete u vrtiću.
Samo me zanima gdje pišu ta ograničenja vezano uz vrtić.
Poslano sa mog Lenovo P1a42 koristeći Tapatalk
Za SRV i njegu pisu u tom pravilniku. Treba naci pravilnik o radu na pola radnog vremena koji je vezan za koristenje porodiljnog pa tamo pogledati da li je navedeno neko ogranicenjeu boravku u instituciji, moguce da i nije. To zapravo nema veze s vrticem, oni ne stavljaju ogranicenja.
U principu nigdje ali stoji ono od Sirius,da možda netko može nešto čačkati
Kako se kod njege zove to ograničenje? Ne znam pod što bih pretraživala, a za detaljno čitanje trenutno nemam vremena.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Kod njege je propisano 7.99 sati Max.
To je i u zakonu
U vrtiću mislim da se zove opservacija,ali kod njih ona i nema veze s njegom,nego propišu koliko i kada Max. Djete smije uopće bit u vrtiću neovisno jel si na njezi ili dete ima neku svoju neprilagođenost
Kako se sad polako odmotava klupko zvano mužev otkaz na poslu - može li suprug na porodiljni. Znaci nakon treceg djeteta sam kao uzela porodiljni tri godine ali sam koristila samo jednu godinu. Moze li on na te dvije godine s pola radnog vremena u firmi?