prema najnovijim smjernicama niti se ne preporuča stavljanje ruke na usta kad se kašlje, već se treba kašljati u rukav :mrgreen:
http://www.wikihow.com/Sneeze-Properly
Printable View
prema najnovijim smjernicama niti se ne preporuča stavljanje ruke na usta kad se kašlje, već se treba kašljati u rukav :mrgreen:
http://www.wikihow.com/Sneeze-Properly
Baš tako, ako nastavnici primijete da djeca ne stavljaju ruku na usta, zašto ih ne bi naučili kako se stvarno najbolje može zaštititi od virusa - npr. reći: evo draga djeco počela je sezona viroza, pa ajmo naučiti kako ćemo zaštititi druge od naših virusa dok kašljemo i lijepo pokazati djeci kašljanje u lakat. Ah, da, zaboravila sam, sigurno bi im neki roditelj radi toga poslao inspekciju.
Ja sam majka skoro 16-godišnjaka i skoro 17-godišnjaka i primjećujem pomak na bolje od ovog martinog, što nas je pratilo donedavno. To se liječi samo stalnim opominjanjem. I ne vidim razloga zašto učitelji i općenito djelatnici škole ne bi radili isto - opominjali. Uostalom, škola je i odgojna ustanova, nije samo obrazovna.
Nažalost, češće se učenici ugledaju na ovakve nastavnike koji se izruguju iz njih i roditelja. To sam doživjela doma i jedva jeeeedva iskorijenila (ako sam uopće i usjpela). Mislim, uspjela sam da se PREDA MNOM ne izruguju i ne kritiziraju. Ali ako profesor klincima konstantno govori "tuljane jedan, zašto opet nisi donio uplatnicu?" zar je čudno da ga klinci izvan škole zovu Tuljan?
Tako i ova bloggerica koja je napisala članak - tko zna kako je učenici vide i komentiraju...
Mislim, ljudska zloća, neurednost, nehigijena i slično nije rezervirana samo za prosvjetare. Pitajte samo liječnike i zubare, pitajte sve moguće uslužne djelatnosti kako je to... Znaju ljudi. Pa i dalje rade svoj posao. Čak ga mnogi i vole, na našu sreću.
Ajme, ja sam luda na ovakve :twisted:
Moj sin je u nižim razredima grizao nokte i učiteljica je to primijetila i kao zabrinula se i pomoći će mu ona da se toga riješi. Rješenje je bilo takvo da ga je opominjala pred cijelim razredom i zvala ga "glodavac". Ne trebam napominjati da su ga i druga djeca tako počela zvati, srećom, nije dugo trajalo jer su došli ljetni praznici pa su na to zaboravili.
Kako netko tko je polagao psihologiju u sklopu studija može biti tako kratke pameti da ne razmišlja o posljedicama takve komunikacije?
Tekst je grozno napisan, pun je predrasuda, baš žalosno.
Inače, toliko sam se ovih godina naslušala o toj našoj mladeži koja je ovakva i onakva, neodgojena, roditeljima koji nemaju vremena za svoju djecu da sam se zapitala pa zar je moguće da je to pravilo a ne iznimka.
J. je sada predškolac, u vrtičkoj grupi ih je 24 i svi su predškolci. To su sve do jednoga tako divna djeca i divni roditelji. Puno se družimo po parkićima, rođendanima, jedni kod drugih doma. Vratila mi se vjera u tu našu djecu.
Znam da ima i roditelja i djece koja su ovakva i onakva ali odbijam vjerovati da je većina kao iz ovog bloga i digne mi se kosa na glavi kad se ovakav tekst objavi javno.
Moja cesto kaslje, ali nema temperaturu.
Ako je tu noc dobro spavala, naravno da ide u skolu. Podrazumijevam pod tim da uzima nesto protiv kaslja, tj. da je "pod tretmanom", naravno.
Inace je kod nas pravilo da dijete, ako nema temperaturu i odmorno je, ali npr. ima hunjavicu ili kasalj, redovito ide u skolu. Nastavnici za to imaju razumijevanja.
Cak i jedan dan nastave je tesko nadoknaditi (barem ovdje, gradivo je jako opsezno), i zbog toga im je draze da kisu, kaslju i brisu nos - ako je to nekakvo "prolazno stanje" u kojemu se dijete dobro osjeca i prati nastavu.
Mene je vise smetalo kad su na bus na dvodnevni izlet doveli blizanke pod temperaturom.
Mislim, pa nastavnicima (islo ih je 3 na 2 kompletna razreda) je dovoljno brinuti se i da li su ovi zdravi svi na broju i da li je sve OK, velika je to obveza.
I onda jos dodas na to blizanke sa temperaturom koje jedva gledaju. :-/
Mislim, bilo bi meni zao da nama tako propadne izlet, ali vise od toga bi mi bilo stalo da je pod roditeljskom skrbi dok je bolesna pod temperaturom i mozda ce je se za sat-dva morati odvesti k doktoru jer se stanje moz pogorsati.
No odoh off, oprostite.
Da se vratim, zena mi nije duhovita, amen.
Zar joj ne bi bilo bolje na pocetku godine sazvati sastanak i sve ovo iznijeti roditeljima? :-/
Molim, tuljane smo i mi ovdje imali :voodoo: .
Moja ima cjelogodišnji alergijski rinitis, da ne ide u vrtić a od sljedeće godine u školu kad joj curi nos, ne bi išla uopće.
:lool:
inače da se vratim na tu situaciju s kašljem
to im je na satu bila neka mentorica
V i njena prijateljica su kašljale
obje afebrilne, nikakvi bolovi, dobro stanje, aktivne
kašalj kao "ostatak" respiratornog infekta
najprije ih je napala da što glumataju i ometaju nastavu
onda je promjenila ploču pa rekla ako su bolesne da su trebale ostati kući
i zadnje je bilo da će dobiti opomenu učiteljskog vijeća jer ometaju nastavu
i to tako ozbiljno da su cure išle poslije pitati razrednicu hoće li stvarno dobiti opomenu
nakon toga su imali tehnički
opet je ova moja jadnica kašljala
pa joj je prof. došao i dao bronhi:taps:
onda su neki drugi klinci počeli kašljati da i njima da bronhi :mrgreen:
sve je stvar u pristupu i načinu
Treba donijeti Richterovo mišljenje o tim kašljozaustavljačima :-D
Nas su naši učitelji opominjali i odgajali. Bez kompleksa su rekli obriši nos, stavi ruku dok kašlješ... I to mi je potpuno normalno. I ja svojima 100x ponovim što i kako. Pa bum i 1000. ak treba. Naravno da mi kažu : Mama, rekla si mi već 2x. Budem i 5x ak ne poslušaš.
Tekst mi je grozan. Nimalo smiješan. Naprosto joj ne ide. Kak uopće može tak baljezgat?
Ja idem raditi s kašljem. I moja djeca idu u školu i vrtić s kašljem ak nemaju temp. Nekad se znaju viroze vući po 2-3 tj.
Pristup s bronhijem je za 5!:klap: