Citiraj:
Sjedim ovdje, pijem opet previše i samo želim ovo izbaciti iz sebe. Tri godine ranije imala sam djevojčicu. Njeno ime je bilo Emily i voljela sam je više od ičega na cijelom ovom je**nom svijetu. Ona je bila neplanirana i tek sam se pokušavala sabrati kada sam saznala da sam trudna. Provela sam dugo vremena razmišljajući da li da je zadržim ili da je pobacim jer je nisam dovodila na dobro mjesto, ali sam na kraju isplanirala i napravila sve da budem sigurna da si je mogu priuštiti i da nećemo živjeti u siromaštvu. Napravila sam sve za moju curicu, od posjeta doktorima i medicine, i rada u trgovini u osmom mjesecu trudnoće. Sve sama, samo da mogu unijeti malo sreće u svoj život. Rođena je u listopadu i bila je tako, tako prelijepa. Promašila sam neke stvari u svom životu, ali nisam kanila nju zeznuti ako sam mogla drugačije. Kada je imala osam mjeseci, bila je premala za MMR cjepivo. Razboljela se. Bila je bolesna neko vrijeme, a ja nikada nisam vidjela takvo što. Odvela sam je doktoru. Bila je u bolnici i izgledala je loše. Plakala je i kašljala i nije bilo ničega što sam mogla učiniti. Osjećala sam se kao najgora mama na svijetu. Kada je došla u bolnicu sve je postalo još gore. Dobila je nešto što se zove encefalitis uzrokovan ospicama. Mozak je bio upaljen. Nisam vjerovala u boga godinama, ali vjerujte mi da sam molila za nju svaki dan.
Umrla je u bolnici tjedan kasnije. Držala sam njeno malo tijelo i htjela skočiti sa mosta. Slomila sam se. Sestre su bile suosjećajne, a ja sam, pa, napravila sam scenu to sam sigurna.
Saznala sam kasnije putem Facebooka da je susjeda, kojoj sam ostavila čuvati moju bebu, bila anti-cjepiša i objavila je sliku svog bolesnog djeteta i ostale gluposti o tome kako je on dobro.
On je bio dobro? Dobro? Moje dijete je bilo mrtvo jer je ona izabrala ne cijepiti. Otišla sam k njoj na razgovor i ona je priznala da je njen sin bio bolestan kada je držala moje dijete kod sebe, ali nije puno razmišljala o tome. Vrištala sam na nju. Vrištala i galamila i rekla joj da će joj vrag mučiti dušu cijelu vječnost jer je otrgnula moje dijete od mene. Sigurna sam da sam izgledala kao luđakinja, možda i jesam bila. Plačem ovo pišući, i u svojim najcrnjim trenucima željela sam da je njeno dijete mrtvo i to čini da se osjećam još gore.
Voljela bih da mogu napisati da sam bolje, ali nisam. Živa sam, idem dan po dan, trudeći se da budem osoba koja sam željela biti za svoje dijete iako moja Emily više nije ovdje. To je jedino što me drži. Nemam ništa drugo.
Molim vas, cijepite svoju djecu, kako druge majke poput mene ne bi morale gledati svoju djecu dok umiru. Vaš izbor ne utječe samo na vaše dijete. Stavljate svako dijete, koje iz nekog razloga nije cijepljeno, u opasnost. Molim vas, molim vas, za ljubav božju, cijepite.