ja i dalje ne kužim kaj je to Molecule.
Može malo detaljnije objašnjenje
Printable View
ja i dalje ne kužim kaj je to Molecule.
Može malo detaljnije objašnjenje
čitam na topu - i niš ne razumijem, osim cijene :)
Ja obično u "djutiću" na aerodromu, dok švrljam i čekam let. Nekako uvijek ubodem neki pravi.
U parfumerijama uopće nemam naviku probavati mirise i nikad ne idem u namjensku kupnju parfema.
Moj trenutni zimski favorit je Cartier La Panthere, a ljetni Viktor&Rolf Flower bomb i Hermes Rose Amazone
Kako mi ga kupe ako mi se ne svida, prosljedim dalje :mrgreen:
Dugo sam se drzala toga da uvijek mirisem isto i imam omiljeni parfem, tada sam shvatila da to nije za mene i imam nekoliko parfema(10tak) koje koristim prema raspolozenju i vremenu. Od old skul ROME pa do novijih poznatih/nepoznatih. Jako volim i parfumirane kreme/losione/sprejeve (ljeti ih cesce koristim) i parfeme od loccitana(bilo u kremi ili tekuci)
ja upravo nosim lancome la vie est belle :aparatic:
i da, meni je divan
namirisala sam ga na sestri, tako sam kupila zadnjih par parfema
uglavnom sto mi na njoj dobro mirise, dobro bude i meni
neki su me jako razocarali
angel od muglera je na testeru bio divan divan, mirisala sam tester dok god je bilo traga
onda ga tek kupila, a ono, na meni prejak i skoro pa smrdi
pa sam ga stavljala i mikrokolicinama, ali taj neki prevladavajuci miris mi se nikako nije svidjao
zato vecinom odustajem od isprobavanja sama, ili namirisem na nekom pa mu dam sansu, ili cujem za neki koji svi hvale pa ga probam
inace, prije sam godinama bila vjerna jednom i jeftinom parfemu: naomi od naomi campbell - meni on divno mirise i podsjeca me na neka lijepa vremena
i sad ga uvijek imam, onako, iz nostalgije
a mijenjam glavna 3:
bvlgari mon jasmin noir (jasmin noir namirisala na forki :aparatic:, ali mi je ovaj za mene bolji)
lancome La vie est belle
escada magnetism (isto 'sa sestre')
e da, cesto kupim kad je snizenje u kozma/dm-a pa ne ispadne tako puno
ili preko amazona/online shopova
nikad ne poklanjam parfeme, osim ako ne znam sigurno da netko nesto zeli, niti ih tako volim primiti 'napamet'
i sad sam usporedjivala na punmiris, svi moji su oznaceni kao slatke note, vanilija, caramel, puderasto i vocno
sad se osjecam kao kolac :aparatic:
a ne bi ih ja tako opisala, meni su to topli, senzualni mirisi
nisam ja za hladno, citruse i zeleni caj
spominješ cartier. mmm da mi je negdje naći njihov "so pretty", to je stari miris iz '95., jedan od mojih prvih parfemskih ljubavi.
kako ih biram... ili mi je zanimljiv na prvi šnjof ili nije, a ako baš idem probati nešto određeno, pošpricam se i isto izađem van do neki slijedeći put, ne kupujem odmah.
"la vie" od lancoma je meni super, ali na mojoj koži je bio nepostojan, nevjerojatno nešto za tako jak parfem! isto mi se dogodilo i sa "miracle" isto od lancoma.
zaključila sam da s lancomom više ne želim raditi, biram druge kuće, očito da ja imam nepoćudnu kožu za njihove mirise :D
primjećujem da što sam starija, više me obaraju slatkastiji nego svježiji, ranije je bilo obrnuto.
inače imam hrpu parfema, ali nisam rastrošna ni kriva - dobivam ih na poklon.
trenutno nosim bvlgari aqva divina, dobila za božić i ok je, ali nije skroz moj.
a parfem za koji me apsolutno svi pitaju je jpg "madame" - isto ga nisam uspjela naći kod nas u parfumerijama.
blue light, dolce gabana i tako već godinama,
ni sama ne znam koliko.
obožavam prozračne, svježe, citrusne mirise.
Iskreno, ne biram.
Prije sto godina sam počela koristiti Hugo Boss i ostavala mu vjerna do danas. Nije mi bitno koji je, glavno da je HB.
I meni milijun drugih parfema jako fino miriši, ali me isto strah kak bi mirišali na meni, pa sam iz čistog straha i lijenosti ostala vjerna Hugu.
I to će vjerojatno tako ostati do kraja života.
dogovorimo sljedeci put kavu, a ja dodjem s parfemom :)
ja cu bit ona sta mirise na dulce de leche
(moji vlastiti parfemi mi zvuce grozno ovako opisani :))
Čitam ova objašnjena na webu parfumerije - kao pjesme zvuče... prekrasno... ali ja ništa ne razumijem :lol: miris korijena zaprljanog zemljom?? (odoh u vrt iščupat korijen...) a za neke biljke jedva da sam ikad čula ... a o jedinstvenosti i skupoći "spem whale" mirisa ne bih ...
Po tom pitanju sam neuka i jako mi je žao... isto tako ne razumijem se u vina (inače ništa ne pijem, nije mi ukusno), ali voljela bih znati što ponuditi nekome uz koje jelo i znati o čemu drugi pričaju kad pričaju da je baš fino, mirisno, punog okusa itd.itd...
Jooj i meni su ti opisi SF, ništa ja to ne osjetim, znam samo reći dali mi se sviđa ili ne.
Tako sam ja jednom čitala opis nekog vina i pisalo je okus mokrog kamena, pa sam nazvala MM-a i pitala ga jel kad lizao mokar kamen :lol: , rekao mi je da nisam normalna.
A jeste primjetile kako s godinama jedan te isti parfem na vama ne miriše isto? Od neke 20-25 sam nosila Kenzo Jungle. Nije bilo osobe koja me nije pitala koji parfem imam jer miriše božanstveno, ono baš je bio stvoren za mene. Nakon par godina probam ga ja ponovno i strahota, smrdio je na meni.
Uglavnom, kako par dana nosim taj tester La vie est belle, sviđa mi se i mislim da ću njega kupiti, a onda na ljeto potražiti neki laganiji.
Dali je netko probao Lady Million-Paco Rabanne? Kolegice na poslu ga stalno spominju da su ga prije koristile i da je savršen.
moj glavni parfem, najdraži već valjda 20 godina je issey miyake. čak i tu nisam sklona promjenama i onaj klasik mi je najdraži, al hbg, nikad nije na sniženju, pa sam sad kupila isto njegov, neki drugi, koji je bio na sniženju.
inače, neki parfemi me podsjećaju na neka životna razdoblja. točno me vrate. recimo ck one. ajme. rane dvadesete :D i sad mi je isto super miris, ali...ne ide, nije to - to. a neki drugi pak su mi bili super u nekom periodu, a sad to ne mogu ni zamisliti. recimo gucci rush. majko moja, sad nema šanse da ga stavim na sebe.
volim parfeme :heart:
a biram ih tako što u parfumeriji sebi našricam na ruku, jedan miris, najviše dva, pa onda šnjofam tu ruku do navečer. :mrgreen: ili odmah operem jer ne mogu podnijeti miris.
najgora zbunjoza mi je bila kad je moj otac kupio isti parfem koji mi je imao tadasnji momak. ajme :aparatic:
summer :lool:
e da, i nikad u jednom periodu nemam više parfema. uvijek samo jedan. eventualno ljetni i zimski. i nitko mi ne poklanja parfeme, ne znam jel mi itko ikad poklonio parfem :?:
Meni jako rijetko poklanjanju parfeme, ali sad sam se sjetila da sam dobila od klijentice Moschino Cheap&Chic i meni se ne sviđa, pa ako ga netko voli, poklonim mu ga.
uff,ovo se i meni jednom dogodilo...znam da sam mu prigovarala da što će njemu tako mladenački miris....
khm,a i MM je nedavno kupio jedan meni upečatljivi iz prošlosti...
Kod nekih brendova EDP je jedina vrsta parfema koju proizvode. Ona sadrži veću koncentraciju parfemskog ekstrakta (10-20% u 90% alkohola) za razliku od toaletne vode EDTa koja sadrži samo 4-10% parfemskog ekstrakta u 80-90% alkohola.
Onaj le parfum je mislim 40% ekstrakta....
uuu,sad vidim da ju je netko spomenuo, mene Laura Biagotti Roma katapultira u srednju školu....
ja sam ih prije imala po 7-8 sigurno ali sam ih često koristila ( ne valjda da dugo stoje načeti),u zadnje vrijeme nikako,samo ljeti parfimirane kreme,imam 2....i skupljala sam bočice,na kraju pri seljenju bacila 2 pune kutije od cipela...šteta....
joj,da sad sam se sjetila što su mi ovi "parfumeri pričali", kada bi napravili redizajn parfema (dakle samo nova bočica) daju nalog da se povuku sve stare sa polica i onda oni to kad dobiju nazad unište...aaaaaa.....
JOj, sad sam se sjetila prekrasnog parfema kojeg sam bila ukrala mami kad sam otišla na studij, Givenchy III .
Vidim da netu da je lansiran 1970. , a sad se skupo prodaje pod vintage.
pa to ti i govorim - usporedi cijenu tog sniženog od 25 ml sa onim nesniženim od 50 ml ili 100 ml. Možda griješim ali mislim da je tako. jedino ako često mijenjaš parfeme pa voliš male boćice. 25 ml čak i ja brzo potrošim.
No, nisam ja sigurna u svoju teoriju jer ono kaj ja volim DM, ni BIPA ni Kozmo ne drže, tak da mi je ionako svejedno
Ja mirise intenzivno povezujem sa određenim razdobljima u životu. Npr. YSL Elle sam počela koristiti nekako s početkom 2. trudnoće, paralelno s početkom jutarnjih mučnina. Sad, osam godina nakon toga, kad osjetim taj miris dođe mi zlo.
Kad osjetim Red Jeans od Versace-a (nedavno bio na sniženju u nekoj od parfumerija, pa se našpricala nostalgije radi), sjetim se kraja osnovnjaka.
Jako mi je žao što se više ne proizvodi jedan Fendijev parfem koji mi je MM kupio na početku veze. Puno godina nakon toga, kad sam pomirišala taj parfem u nekoj parfumeriji u Italiji, gotovo da sam osjetila iste leptiriće u trbuhu kao i prije 15 godina kad smo se zaljubili :mrgreen: .
I definitivno jedan od parfema za koji ne mogu prežaliti da se prestao proizvoditi, jer je to valjda jedini parfem kojeg sam kupila u 5 primjeraka, Givenchy Eau Torride. Savršen ljetni miris. Imao je Givenchy inačica iza toga, ali jedino je ovaj imao tu neku dozu svježeg duhana (ako je netko nekad pomirisao).
ja sam se opet uhvatila računice - gledam cijene Bulgari parfema od 25 ml. One su oko 350 kn, znači sa popustom su 250 kn.
Da bi došla do 100 ml, treba ti takve 4 bočice. 4x250 *= 1000 kn. Mislim da ni u Mulleru nisu parfemi po 1000 kn . Ok, neki vjerojatno jesu.
Malo sam skrenula s teme, ali ako imate omiljeni parfem, puno je bolje kupiti veliku bočicu :)
Mene zanima što se desi sa parfemom koji stoji toliko vrijeme u bočici? Pretpostavljam da moraju parfemi imati neki rok trajanja? Ili se ovo koristi više kao suvenir?
Pitam zato jer sam i ja na ebayu našla neke parfeme koje sam npr. koristila 2005. i prestali su se proizvoditi. Znam da nije isto ako je parfem korišten i neotvoren, ali ipak ...
mislim da ih treba držati u kutiji. a koliko i u kutiji izdrže - ne znam
ali sigurno imaju nekakav rok trajanja ili se nekaj promijeni, kaj ja znam
Ja imam još gore nazive za parfeme od ovih parfumerija, pa ih zovem gumasti, papreni, lubeničasti, limunasti - i nemam problema sa izborom jer mi se uvijek sviđa samo neka vrsta, npr. sada limunasti/papreni, kad sam bila mlada gumasti, a u međuvremenu lubeničasti. Evo sad ne bih mogla korisiti lubeničasti parfem nikako, a godinama mi je Happy od clinique bio jedini izbor.
evo ja se na prehvaljeni light blue nikad nisam naučila i danas se špricam s njim samo zato što ga imam i znam da je ljudima lijep.
ali prvi susret s njim mi je bio: ajme, pa ovo se ne razlikuje puno od air wicka :mrgreen:
nano, u vrijeme kad sam nosila samo jedan bvlgari velike mililitraže - nisam ga mogla dugo potrošiti.
ali velika mililitraža je sigurno isplativija kome treba, to je.
Ja volim Chanel, i Chance sve inacice i peticu.. jedino mi je coco mds malo precest u tramvaju.. i jako volim Dior Poison i Pure poison. U prvoj trudnoci nosila sam Gucci Rush. To me uvijek vrati na dan kad sam isla u rodiliste[emoji173][emoji173]. A dobila sam nedavno Gucci Guilty koji mi je grozan pa ako netko voli poklanjam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dugim stajanjem ipak promijeni malo miris a i pomalo hlapi iz bočice,kao i whiskey...ipak je glavni sastojak alkohol...:)
kad kažete malo,koliko je to "šprceva" pri nanošenju? :)
meni 2 sasvim dosta...
Eh, nisam napisala što trenutno koristim - ovo: https://www.lijepa.hr/lijepa_hr/guer...tte-100ml.html
Od istog proizvođača nije loša ni ona s mirisom mandarine i bosiljka.