A moguće i da je pisac nešto drugo želio reći pa mi nismo razumjele, u svakom slučaju debljina od 5-6 mm u vrijeme transfera nije nešto čemu se reproduktivci vesele.
Printable View
A moguće i da je pisac nešto drugo želio reći pa mi nismo razumjele, u svakom slučaju debljina od 5-6 mm u vrijeme transfera nije nešto čemu se reproduktivci vesele.
Mariola, wikipediju uzmi sa rezervom. Da ti estrofem nije utjecao na štitnjaču možda? Pa da se dogodio domino efekt.
Ja imam Hashimoto, ali je pod kontrolom i dobro je sad. Nije do toga. Ovo je estrofem, ništa drugo
Mariola, Hashi je i kod mene i svaki pokusaj oralnog uzimanja kod mene je napravio takav dar-mar i uneredio cikluse. Zbog toga smo U zadnjem pokusaju isli sa vaginalnom primjenom i nisam imala nikakve nuspojave i uspjelo nam je. To je moje iskustvo, ne mora biti i kod tebe tako.
Tko zna. Meni je već preko glave ovog.
Evo još malo o endometriju, i tu piše da mora u ovulaciji bit od 6-8 mm, pred menzis je 10-16 mm.
https://www.ashermans.org/hr/informa...alnog-ciklusa/
Pozdrav cure. U siječnju idemo u postupak u Petrovoj. Imam Pcos i 10 g pijem pilule Yaz te mi je endometrij jako tanak oko 4 mm. Doktorica me odlučila ostavit na pilulama do postupka ali me strah jer tako se endometrij neće podebljati. Zanima me znate li možda može li se on u početku stimuliranom ciklusa nekako lijekovima podebljati…nije mi bas jasno. Strah me al imam nekako povjerenja u dr.
Haha, OK! Ja ti mogu sada ovdje iskopirati sigurno 20 linkova na superrelevantne svjetske sajtove, udruge ginekologa, embriologa, ne samo svjetskih nego i naših vrhunskih stručnjaka za humanu reprodukciju koji govore da je poželjno da bude deblji.
Neću, jer em je Kimbu doktorica poslala na dodatne pretrage zbog toga jer je 7mm pretanko (mada uspjeha ima i s tanjim endometrijem, samo ipak nešto manjeg), em tu na Rodi ima bar još 5 tema koje obrađuju debljinu endometrija u IVF-u, pa i tamo ima tih istih studija i linkova plus iskustva cura tj. preporuka njihovih reproduktivaca.
Naravno da ja nisam mjerilo svega, ali čisto primjera radi navest ću da je meni endić uvijek bio oko 10-13mm, i u stimuliranom i u prirodnom ciklusu, a nije bilo govora o nikakvoj abnormalnosti tipa hiperplazija. Mislim reći da je moguće da je normalno 6, ali da je normalno i 14. Kao što je kod spermiograma normozoospermia sa 15 mil/ml, ali i sa 200 mil/ml. A ipak nam je draže kad ih je 200, zar ne :)
Kimbo, nisam prije htjela komentirati jer je to stvarno na dugom štapu, ali sad kad je MariolaVera već pejstala Ashermana, bilo je ovdje cura s Ashermanovim sindromom koje su uz par histeroskopija riješile svoj problem i uspjele zatrudniti. Sad, ne znam da li tvoja ginica cilja na to, ali ako i da, ima rješenja. Koliko si transfera imala dosad?
Ovo gore je, naravno, bio odgovor Marioli i Kimbi.
Ladybird, pa endometrij i je tanak zbog kontracepcije, misliš da ti se neće moći prirodno zadebljati kad se skineš s njih?
Dr će te ultrazvučno pratiti, pa ti prema potrebi dati lijek za njegovo debljanje, ne brini.
Ne želim popovati, ali meni su i ginići rekli da je u ovulaciji bitno da bude 6-8.
Ne znači mi c/p nikakvih linkova, stavljam samo zato što sam i sama to provjeravala, pa sam se iznenadila kad sam vidjela da netko ženi sa 7mm endometrijem u ovulaciji radi problem. Samo informacije radi, i ja sam svoje info dobila od dobrih ginekologa. Sve smo mi mjerile endometrij, sve želimo ostat trudne, a ja sam toliki freak da sam bila u 3 različita vrhunska ginekologa, svi su mi rekli isto. Sad, šta ja znam, možda nešto nisam razumjela, uostalom, nije moj problem, upustila sam se u raspravu samo da kažem curi da je možda ipak sve ok. Ima valjda još ginića, najbolje tražiti još koje mišljenje. Npr., meni je jedan rekao da skinem pregradu, druga dva da je to smiješno jer to nije pregrada, četvrta da je uopće ne vidi ako nisam u sekrecijskoj fazi. Ima svega, raspitajte se, samo toliko.
Nema potrebe za podrugljivošću.
Koliko sad vidim, govoriš isključivo o humanoj, o ivf-u; odmah sam rekla da mi je ovo 1x na ivf i da ne znam kakav mora bit za to, te da je vjerojatno sve potrebno uduplat za uspješan postupak.
Mislim da je ovdje bitnije pitanje zašto ne reagira na estrofem, ali to joj nitko od nas ne može odgovorit.
Ja ozbiljno preporučam dodatno mišljenje.
Kužim, misliš da bi mu dobro došlo koji mjesec odmora.
Nekim protokolima pod normalno i prethodi mjesec-dva-tri kontracepcije, pogotovo kad je u pitanju PCOS, da jajnici budu potpuni smireni, ili pak endometrioza da se smanje ciste...tako da ja bih rekla da dr radi razumnu stvar, e sad hoće li biti problema s endometrijem ne znaš dok ne probaš.
Nekad se preporučalo čuvanje od trudnoće neko vrijeme nakon uzimanja pilula radi “čišćenja organizma” (kad se sjetim da sam i ja mjesecima pauzirala da se čim temeljitije očistim :lol:) ali to se danas više uopće ne preporučuje, tako da, ako žena može odmah na trudnoću bez pauze, za pretpostaviti je da joj je endometrij odmah OK.