Moj kaze da se ujutro vozi od vrbana do cibone 30 minuta - samo voznja, ne racunam 5 minuta do tramvaja, eventualno cekanje i jos 15 minuta pjesice do X gimnazije.
Printable View
Moj kaze da se ujutro vozi od vrbana do cibone 30 minuta - samo voznja, ne racunam 5 minuta do tramvaja, eventualno cekanje i jos 15 minuta pjesice do X gimnazije.
Iz voltinog ima dobra veza za novi zagreb- 118 do selske i onda na 109 za nz. Cak su i dosta dobro ustimane te linije.
Inace, ja sam iz voltinog isla u skolu na vukovarsku, trebalo mi je cca pola sata ( od doma do busa minuta, od busa do tram isto, od tram do skole isto).
Sad zivimo di zivimo, dugo je stvarno bilo selo kraj zagreba, sad je krajnji rub grada. Ja radim u peterlininom kvartu, 45 min do sat vremena mi treba, dio puta idem vlakom. T ide uskolu u centru grada, pola sata mu treba.
Jelena, a zakaj ne kombinira tvoj 2+134 sa crnomerca? Kaj mu nije to bolje?
Lunahor, ja ne vozim i garantiram ti da se po zagrebu moze jako dobro kretati gradskim prijevozom, samo treba pametno iskombinirati.
A precko mi se cini ko skroz ok kvart
Nano.odgovarala sam lunahor za putovanje tramvajem Precko-N.Zg u glazbenu. Tram.po Horvacanskoj fakat pici.
a meni je recimo najbrze doci autom 5 min do vlaka i za 6-7 min sam na Glavnom ali ja stvarno izbjegavam centar osim ako bas ne moram na sastanak i sl.
i prednost Preckog mi je blizina Jaruna i staza za rekreaciju :heart:
E bravo babyboys, lunahor postoji bus 109 pa moze presjesti na tramv.stanici kod Knezije za Novi Zg..jako su blizu stanice.
S koje to stanice ima 5-6 minuta do Glavnog kolodvora?
pardon, 6-7?
Jest da je tema o Prečkom,
ali kad ti je već život orijentiran prema N. Zagrebu, jesi li razmišljala o njemu?
Meni je N. Zg baš drag, pun zelenila, prostran, a i čini mi se da je brže doći do centra nego iz zapadnog dijela grada, bez obzira na mostove
Od zapadnog je 5 minuta. Od vrapca( na tu stanicu lili misli) treba oko 15.
Ma vjerojatno misli na Kustošiju. Od nje do Glavnog vlakom treba 7 minuta
Ali od Španskog do stanice u Kustošiji teško da treba samo pet minuta.
Evo inace tu brzina voznje Precko-Trg kad nije guzva na Savskoj
http://www.zet.hr/default.aspx?id=33...direction_id=0
Ravno 37minuta. Bez hodanja do tramvajske stanice i cekanja tramvaja.
U doba jutarnje guzve je 43 minuta - opet samo ciste voznje
http://www.zet.hr/default.aspx?id=33...direction_id=0
A bude to i duze ako je recimo kisa - jer u Zagrebu je kisa = prometni kolaps
Inace zivim na zapadu, radim na istoku, i bilo koja kombinacija Zetovih prometala i linija rezultira minimalno s 45 (idealni uvjeti i bez zastoja na Slavonskoj) - 60min puta. Autom mi za najvecih guzvi treba 20min tamo i 25-30 min nazad (Zetom debelo preko 60min). Katastrofa. Pogotovo nakon sto si zivio u nekom vecem gradu pa metroom dodjes na drugi kraj grada za 20min a autom za min sat vremena :-(
Dubravu sam uvijek zvala samo dubrava, 6godina sam svakodnevno odlazila tam iz mog sela iznad grada
Mima
Pricala sam o Vrapcu al nisam isla onim vlakovima u spici nego recimo u 8:20. Mjerila tocno 7 minuta. Ok kad je guzva mozda 10-ak al to je opet nista.
iz Kustosije je krace i na Kustosiji sam za 5 min jer nisam staro Spansko.idem iz Profectusa preko onog "seoceta" do Kustosije.nekad.
sad vise ne radim u centru i idem bajkom 17 min od mene do kraja Savske (Veslacka). Uzivam na bajku i suncu!
Vlak iz Vrapča do GK vozi i po službenom HŽ rasporedu 10-11 minuta, a realno vozi i do 15 minuta.
Vlak je svejedno odlično sredstvo putovanja u grad i spas za sve nas koji živimo u blizini neke od stanica, pa ne znam čemu je potrebno smanjivati vrijeme vožnje. 15 minuta od Vrapča do centra grada - pa to je fenomenalno.
Majke mi moje ne lazem Mima :mrgreen:
bas sam tqj put mjerila i ostalq paf ...al kazem znam da nije bilo u spici . Isla onim u 8:20 da stignem na sastanak u 8:30 h u zgradu odmah blizu glavnog. Stigla na vrijeme zato sam zapamtila.
Pa dobro, nije valjda da je netko mislio da Špansko znači Španjolsko :mrgreen:
Doduše, kad sam bila u OŠ, škola u Španskom se zvala "Pali borci", pa kad su kod doktora uvijek prozivali paliborcišpansko stvarno sam mislila da to ima neke veze s španjolskim građanskim ratom.
Ne brini, nema nikakvih skrivenih mana. Javnim prijevozom bez obzira na tramvaj nije neka sreća, jer to traje duže nego autom, ali navikneš se. Ja se ne vozim već dugo javnim prijevozom, samo kad su neke iznimne situacije i da, tramvajem do Trga treba sigurno 40-tak minuta. Autom je to puno brže. Osim petkom popodne kad pada kiša, jednom prilikom mi je od Zarazne bolnice do doma, sa svim mogućim prečicama trebalo 1h i to sam više od 30 minuta na Zagrebačkoj cesti ostavila. Nju definitivno treba u gužvama izbjegavati.
Ali bojim se da je u gužvi iz svih kvartova slično.
Moram priznati da uopće nemam želju ići bliže centru, ali ja radim jako blizu kuće pa i to igra veliku ulogu.
Ja sam nekoliko mjeseci živjela u Prečkom, a radila na Kajzerici. Obično sam išla pješice preko okretišta Savski most. Nije mi bilo brže čekati tramvaj da prijeđem u NZ. Ako bih išla autom, čep kod braće domany. Morala bih krenuti u 6.55 h, onda bi glatko prošlo.
Živjela sam u maloj zgradi, novoj, isto cca 20 stanova, stančić ljepuškast, blizu zapadni Jarun i konji, ima mjesta za parkiranje, tramvaj blizu, doktorica blizu.
Meni je preduga vožnja do grada javnim prijevozom, a ja volim centar. Doktorica Praunšperger je bila užasno neorganizirana, ali sam čula da je sad u mirovini. Čekalo se beskonačno. Šoping centar Prečko meni nije bio baš blizu, plac mali ali OK. Tako - nije nikako moj prvi, drugi ili treći izbor, ali kome je nebitno živjeti centralno, to je OK naselje.
E jelena tako i gugl salje da je najbrze. I kakav je taj put prek mosta i pjeske u kajzericu? Skola u kajzerici (ili na kajzerici?) pocinje u pol 9 inace .
Put je OK, iako je pjesacki most u dosta losem stanju. Nitko ga ne odrzava, pa se nadje i pokoja rupa.
Meni je Precko bas simpa kvart, ak ti nije bitno biti blize centru ( a meni kao i Jeleni je)
Pa nije mi bitno. Nis bitno nemam u centru . Zasto je vama bitno ? Zbog posla ?
Pješački most svaki dan pređe na tisuće djece, oko njega barem nema nikakve dileme, pogotovo za velike cure.
Ja isto mislim da je najbrže daleko tramvajem do okretišta i pješke dalje. Ništa osobito daleko.
Google kaže da je pješke od stanice S. Radic do OS Kajzerica 18 minuta pjeske odnosno 1,4km. A prvo imaju i 15 min tramvajem i dok dodju do tramvaja i cekanje tramvaja i jos racunas da trebaju doci bar 5 min ranije - pa zbroji: 5 min do tramvaja + 5 min cekanja + 15 min voznje + 20 min hodanja + 5 min prije zvona - trebaju krenuti 50 minuta prije pocetka nastave. Naravno mozda ce tad se sve poklopiti pa dodju 15 min ranije, ali na to ne mozes racunati svaki dan.
Ja volim grad i gradove. Onak, volim setati centrom, i obavljati stvari u centru i sve tako nesto. Ne mrem to obavljati u nekom naselju. Iako sam u jednom odrasla i i dalje mi je drag, ali volim grad.
Ali nismo svi isti.
I ono kaj mogu sigurno reci da uzivam u tome da ne idem autim na posao. Imam nultu toleranciju prema zagrebackom automobilskom prometu i trazenju parkinga
Ja sam u Spanskom i nemam ni najmanju zelju biti blize centru. Ne vidim niti jedan jedini razlog zasto bi mi pasala guzva, auti, silni beton, zapisani i pokakani nogostupi, parkica nigdje na vidiku. Mi smo imali priliku se preseliti u strogi centar, ali ta opcija dok god imamo malu djecu ne dolazi u obzir.
U grad idemo samo kad nam zatreba Klajceva ili kad je neko dogadanje u gradu.
mislim da je krajnje nepotrebno sad pisati o centru kad je lunahor direktno rekla da su se odlučili već za kvart Prečko.
Dakle držimo se teme, velika :kiss: "centrašicama"
Lunahor ja ti trčim 3x tjedno tim pješačkim mostom i on je skroz ok, nikakve rupe, možda negdje neravan beton al vjeruj baš ništa posebno, tamo je curkama sigurno za promet, nema auta, pješaci šetuckaju, lijepo se prošetaju, slušaju cvrkut ptica, mir, tišina, zelenilo ma divno :heart:
evo mene em iz Španskog em trčim preko mosta na Savi :lool: ima me svugdje.
ja sam kao dijete obožavala te šetnje od/do škole i uvijek glasam radije za šetnju i kretanje djece nego sjedenje u tramu, busu, autu...
ma bit će vam supeeer !!!
Thx lili i kvartasice ,Past ce i neka kava kad se preselimo :)
Svakako :-)
A evo i poceli su sredjivat pjesacki ovih dana kao i nasip za nas trkace.
Lili, lunahor je postavila pitanje zasto nam je centar bitan.
Pa sam ja odgovorila zasto je meni bitan. Na to se nadovezala ani sa suprotnim stajalistem.
meni centar nije isto bitam, tam sam najćešće nažalost zbog Klaićeve, ponekad kad idem kod klinca u školu, ostalo je razonoda. Jedino je možda lunahorovom mužu važan centar ak radi tam gdi je nekad radio.
javi se kad dođeš svakako
ne nama radi poslova nikome nije bitan centar. :-)