Ne bi.
Kilometraža nije bitna i lako je provjerljiva.
Današnji motori s lakoćom odrade 500 000 km pa iviše.
Prije će se raspast lim nego motor.
Bitno je stanje auta.
Kako je servisiran.
I tko ga je prijevozio.
Printable View
Ne bi.
Kilometraža nije bitna i lako je provjerljiva.
Današnji motori s lakoćom odrade 500 000 km pa iviše.
Prije će se raspast lim nego motor.
Bitno je stanje auta.
Kako je servisiran.
I tko ga je prijevozio.
Eto to sam i ja komentirala
auto kuce koje prodaju rabljene aute - postoji li mogucnost nekog kredita, tj otplate na rate?
Mitovski, pitala si za auto-kuće za rabljena vozila, sjećam se da smo jedan auto kupili preko Auto Remetinca, ali tad nam je tamo radio jedan rođak pa nam je pomogao naći auto kakav smo tražili. To je bilo recentnije, ovih prijašnjih auto-kuća se ni ne sjećam.
Ma sve je to kako ti grah padne, nema garancija da ćeš uz sto provjera i kontrola kupiti super auto niti da će te netko prevariti bez toga.
mi smo kupovali i nove i stare.
zadnji stari smo kupili prije par godina, renault fluence star dvije ili tri god. prodavao ga je čovjek iz okolice karlovca, nakon nesretne priče i stajanja u garaži bar godinu dana. i auto je stvarno super. iako su meni govoroli da svašta; od "zar vjeruješ u tako malo kilometara" do "auto čovjeka koji se ubio je pun negativne energije".
nekako mi je bilo draže tako, nego iz salona star godinu dana koji je bio rent-a-car ili leasing.
Navodno se planira smanjiti porez na nove i rabljene aute
Kilometraža auta je jako bitna i nije lako provjerljiva. Čak i autima koji su redovno servisirani skidaju kilometražu a bitna je zbog cijene i stanja vozila. Veća kilometraža znači veću potrošnju svih dijelova automobila - kukica, kvakica, šarafa, amortizera, kugli itd. a ne samo motora. A to da današnji auti s lakoćom prelaze 500 000 km uopće ne stoji, baš suprotno.
Naravno da nisu svi prodavači prevaranti, no imaš ih masu koji ušminkaju auto da drži vodu dok majstori ne odu i ostaneš sa kramom od 250.000 km a ono ga prodao kao da ima 80.000 km.
Čak ti ni serviser ne može na prvu reći sve što može biti problematično na autu.
Kao i sve ostalo što se kupuje, možeš proći dobro ili loše, samo što je kod autiju većinom riječ o većim svotama pa ono loše više boli.
Evo, čini se da je naša višemjesečna potraga završena. Ako sve bude kako treba odosmo u četvrtak u noći po auto u Njemačku, blizu Munchena.
U Hrvatskoj nismo našli ništa što bi se uklopilo u naše kriterije.
S obzirom da nam kum živi u Munchenu, otišao je vidjeti auto, kaže da je kao nov, tako da odosmo.
Sretno
joj bravo
Sretno, sretno.
sretno
Sretno i napiši nam kad sve dogotovite kako ste kupili auto i koliko vas je koštalo sve skupa na kraju.
Da, i mene jako zanimaju troskovi uvoza odosno koliko posto uvecavaju cijenu auta placenu u Njemackoj.
MM tvrdi da su troskovi manji sto je auto noviji, a poreza nema ako kupujes od pravne osobe. :cekam:
https://carina.gov.hr/pristup-inform...un-ppmv-a/4838
Ako auto kupujete od pravne osobe s PDV-om nema poreza od 5% tj prijenosa...isto kao i u Hrvatskoj da kupujete.
Trošarina nema veze s cijenom koju vi plaćate već s tim koliko je taj auto koštao u Hrvatskoj kad je bio nov, koliko mu je starost u mjesecima i u odnosu na to se izračunava trošarina. O
Ono što je problem je što je teško saznati koliko je takav auto s tom opremom (jer sve se gleda) koštao. S obzirom da MM zna poprilično o autima tako smo mi računali od najniže, srednje do najveće moguće cijene za taj auto. Dobili smo da nas trošarina može izaći od 3.794,85 do 5.671,29...što nam je prihvatljivo. Bilo bi super da je ova najniža, ali ako i bude najveća uklapa nam se u cijenu.
Plaća se još i homologacija 625,00 kn, trošak zbrinjavanja otpadom 0,60lp/kg, u našem slučaju 840,00 kn i tablice s kojima dolazite u Hrvatsku od 80e do 150e (razlikuju se po nečemu, još nisam uspjela saznati po čemu i koje ćemo točno uzeti i naravno troškovi puta.
On je meni nesto spominjao vezano uz motor i emisiju co2
Da i co2 se računa u svemu tome, vjerojatno je mislio da noviji automobili imaju manje co2 ali opet onda je vrijednosna komponenta veća tj. manja je deprecijacija tako da teško da može ispasti manje. Jedino ako baš unosiš stari auto 10 godina onda bi noviji od 1-2g mogao ispasti jeftiniji.
Ovaj koji mi kupujemo je 2014.
Na to ili mladje i mi ciljamo, idealno bi bilo ne starije od dvije godine.
Sad cu reci MMu da nije bas dobro informiran. :mrgreen:
Evo da javim kako je naša potraga završena.
Sjeli smo prošli četvrtak na bus kroz noć i ujutro stigli u Munchen. U auto kući su imali 3 skoro ista automobila. Isprobali smo ih i odlučili se za jednog. Sve potrebne papire i tablice su nam riješili u auto kući.
Sjeli smo u auto i za Zagreb.
Prva stvar koju treba napraviti je homologacija u stanici za tehnički pregled. Da bi ju mogli napraviti potrebna je potvrda proizvođača tj. COC dokument koji smo dobili u auto kući jer su ga imali (ako ga nemaju onda ga dobijete u Hr od proizvođača ali ga plaćate).
S homologacijom idete na carinu za obračun posebnog poreza i naknade za zbrinjavanje otpada. Potreban vam je naravno original račun i original prometna dozvola.
Na carini odabirete želite li obračun po katalogu ili procjeni. Mi smo procijenili da nam je bolje po katalogu.
Izračun trošarine je bio za 60,00 kn manji nego što smo ga mi procijenili.
Kad uplatite davanja idete na tehnički, registraciju i zadnja stanica policija.
Kupili smo Renault Megane karavan, 3 g star sa 20 000 km. Auto izgleda kao da je jučer izašao iz salona, još uvijek ima onaj miris po novom, lijepo vozi :-) i ima hrpetinu opreme. Sa svim troškovima puta i davanja izašao nas je 79 000 kn. Nekih 15 000-20 000 kn manje nego što bi nas došao u Hrvatskoj.
Mi smo za sada prezadovoljni a za dalje kuc, kuc.
Bas mi je drago. Drzim fige da i dalje sve bude OK
Sretno. :-)
sto se placa od davanja kad se kupuje rabljeni auto od fizicke osobe?
kod nas?
Automotiv Koprivnica!!?? Nemojte nikad tamo kupp auto NIKAD!!!!!!! Mi bili prevareni dobro... Ugl.prikazali kw jedne došli na tehnički drugo(slabiji auto) onda izvade auto van- auto ogreban!!!! Trazili da platimo dio na ruke?!,dio u banci.onda zaštekao šiber....otisli sutradan provjeriti km i ugodno iznenađenje/ umjesto 44 000 bilo je102 000 km!!!!!!! Eto ljudi,nikom danas ne vjerovat,uzet sa sobom stručnjaka i da obavezno pitat servisnu knjizicu!!!! Obavezno! Nama je nisu ni dali...nakraju vrstili auto i to prijeteći sudom/ako ne nebi bili vratili pare!!!! Pazite ljudi!!!
rabljeni auto se ne kupuje bez servisne knjižice.
moj je npr. star skoro 13 godina, i ima pedeset i nešto tisuća km. da nemam servisnu - vjerojatno mi nitko ne bi vjerovao. :mrgreen:
Kod preprodavača nema rabljenih auta bez skinutih km.
Evo samo da prijavim da mene moj rumenko kojeg sam kupila prije godinu dana super služi.
Neki dan sam ga 1.put registrirala. Sve 5.
Ti ga koristi samo za vožnju po gradu, ili i za neke ozbiljnije tipa putovanja?