Kod nas jedu u 9.40, tada je veliki odmor. Mnogi jedu školsku marendu, no ni oni koji nose svoju nisu rijetkost.
A isto tako, znaju se i mijenjati :)
Printable View
Kod nas jedu u 9.40, tada je veliki odmor. Mnogi jedu školsku marendu, no ni oni koji nose svoju nisu rijetkost.
A isto tako, znaju se i mijenjati :)
Beti tvoji su veći
Svaka škola ima svoja pravila oko klope
Naši boravksši su jutarnja smjena uvijek i imaju taj doručak poslije prvog sata,ručak poslije 12.
I da jel su kod vas sve boravkaši razredi, kod nas ne ima jedan neboravkaški,on je u međusmjeni
Naravno neka djeca su upisana u boravkaški ali poslije nastave idu doma
Kod moje u šestom razredu pol razreda ide na užinu,a skoro trećina i na ručak
Kod nas ima i voćni dan ponedjeljkom gdi svatko može doći po voće,istina moja ponekad to zaboravi
Meni je voćni dan u osnovnjaku bio petkom. Ali jedino kaj si dobio je jedna voćka, pretežito banana kad im je sezona ili jabuka kad nije. Ali to je sve kaj smo taj dan dobijali, a sjećam se da su govorili da oni koji jedu u školskom restoranu da ne bi smjeli nosit hranu... Aj ti k vragu, pa kako s jednom bananom preživit? I to je petkom bilo izraženo, dok je ostalim danima to bilo nešto bolje, ali i dalje jako loše. Govorim za neku vrstu užine za "klasične" školarce, ručak je bio za one koji su cijeli dan boravili u školi, a to se iskreno ne sjećam kak je funkcioniralo točno i kaj su tam jeli.
A ne svi imaju pravo na voćku ,a oni koji plaćaju hranu i na užinu
Gugolina,
Možda se nismo razumjele.Ja sam prvenstveno mislila da daš priliku malenoj da isproba škol.kuhinju bar mjesec dana i jede s vršnjacima u društvu.
A kad si pitala jel bi djetetu bilo dovoljno između doručka i ručka da za užinu pojede voće (banane,breskve, marelice,kruške..), meni se čini da bi joj to bilo dovoljno za između pogotovo ako je doručak bio konkretniji npr jaja, sendvič s šunkom i sirom i sl.
I ne mislim da mi čija djeca jedu u škol.kuhinji trpaju u sebe nezdravu hranu.Dapače meni je kod nas prehrana dosta uravnotežena a sad to što neko dijete nešto ne voli (kao i moja) to je nešto posve drugo.
Meni je super što znamo raspored i vrstu obroka unaprijed pa onaj dan kad je nešto što baš i ne voli, ima doma za pojest nešto drugo.
I prvsšići imaju svega par škol.sati na dan, dosta ranije završavaju nastavu od ostalih.
Pa ona može jest svoj obrok u isto vrijeme ko i drugi,ne odvaja se od njih,bar kod nas svi moraju ići skupa.
Mojem nije problem pojesti voćku ili povrće dok oni mlate po svojem,gleda svoje i jede.
Ali jelena zašto dijete ne bi probalo jesti s ostalima što i oni jedu?
Zašto ne bar mjesec dana probati i to sve obroke uklj.ručak?
Dijete nema neke zdravst.zapreke kao tvoji alergičari.
Stvarno ne viidm što se tako loše može dogodit djetetu od mjesec dana probe.
Vidim da imamo različita iskustva, a i različite menije.
Kod nas svih 28 djece u razredu od kćerke jedu u škol.kuhinji.
Rekla sam joj prije nek proba ako želi, njena stvar je kaj bude djete jelo,ne treba se prilagođavati drugima pa ni ispričavati za svoj postupak
A s druge strane ne treba je nagovarati ako to ne želi,mada klinaca kod moje je počela već u drugom razredu nositi svoju učini jer im se nije sviđala školska,da budem iskrena ni meni se ne sviđa
Jedno je ručak, a drugo takozvani "mliječni obrok". Taj mliječni obrok je baš poprilično loš. (npr. ovaj tjedan kod moje kćeri krafna, pašteta, hrenovke)
Moja je 1.razred i od prvog dana ide na užinu (mislim da ih ide 21/23). Ja sam sigurna da ne jede šk.užinu da bi mrljala i brljala po spakiranom i na kraju ništa ne bi pojela. Ovako u ekipi sve pojede. Nije loša užina i u našoj školi je poslije 2.sata. Veći mi je problem kad je 1.smjena jer ne može rano ujutro puno pojesti, pa imam osjećaj (iako ona tvrdi suprotno) da joj je dugo do užine.
U svakom slučaju ja sam jako zadovoljna ponuđenim u školi, a činjenica da ne dolazi gladna ko vuk kući ide u prilog školi :-)
Moji ne idu u boravak i doruckuju doma. Užinu, ne odvec kvalitetnu, uzimaju. Jedan uvijek sve pojede, drugi rijetko. Oba kad su gladni. Realno, u 7 se doma dooobro najedu i ne vidim kako bi do 11:30 ili 12:15 mogli biti gladni. Užinu uzimamo konformisticki. Par djece nosi od kuće. Iz mog iskustva, djeca koja nose, nose nezdravije opcije od onih upitnozdravih školskih. Velikom većinom.
Kad je dijete u boravku razumijem strah od gladi i nezdrave prehrane. Za prvase koji idu doma nakon maksimalno pet sati, uz trud, teško razumijem.
I nasi svaki dan dobiju voćku, jabuke, kruške, mandarine, banane...
Meni je šteta da se isto ne nudi u srednjoj... Ovako ili kupuje u pekari ili me smara. A taj je vjecito gladan, još je i putnik i gimnazijalac, pa se nakupi sati u kojima bi i nejelica ogladnila. Eto, to mi bas bezveze.
Baš lijepo da svaki dan imaju voće
Naši imaju jednom tjedno svi voće,a u učini pretežno krušno.
Kod gimnazijalaca imaju četvrtom voće,prošli tjedan bile jagode četvero njih na pol kile
moja ide u boravak (jos kratko), ima u skoli dorucak, rucak i uzinu. svaki dan joj ja još stavim voca i povrca (mrkve).
nije to jedna jabuka, vec jabuka, kruska, banana ili puna zdjelica jagoda ili tresanja, dvije narance, 4 mandarine.... ili 4 mrkve i mala sve pojede i meni je to znak da joj odgovara
i ostala djeca nose nesto, ali to se vecinom grickalice tipa smoki, cips i sl
Je jel si sigurna da to sve pojede moj ponekad vrati povrća voća doma
sigurna sam da pojede hahahaha ponekad zna vratit malo (ne često), jer nije stigla pojest imala je puno zadaće bla bla...
mislim dijete je u skoli od 07:20-16:00, naravno da pojede toliko i doma pojede
ali sve to pojesti uz doručak, ručak i užibu malko čudno
E, meni ovo govori da nemam samo ja termite doma... Moj E. je u osnovnoj školi vječito jeo tuđe voće za užinu. Ostali klinci su ostavljali, a on bi pojeo svoju jabuku i još dvije tuđe i još dvije donio doma. Banane isto, naranče baš ne (to je moj L. jeo kao i marelice). A doručak su jeli prvo doma, pa onda u školi u boravku. I u vrtiću je bilo tako - jeli doručak prvo s nama pa onda u vrtiću, a ručak prvo u vrtiću, pa onda doma s nama još jednom. Možda ne uvijek potpun obrok, ali bratemili, jeli su uvijek. I danas nije drugačije. Termiti... ima toga, hehehe...
zašto bi bilo čudno?
nije joj svaki dan ručak ili užina po fahu u školi
često doma donese caocao jer je to bilo za užinu a ona ga ne voli
plus dijete je sportaš, logično je da više jede
meni draže da doma donese caocao a svoje voće pojede