A znas onu, misljenje je kao guzica, svatko ga ima...naravno da svi imamo neko misljenje o forumasicama na osnovu napisanog, jedino ga preko postova i mozemo steci.
Printable View
A znas onu, misljenje je kao guzica, svatko ga ima...naravno da svi imamo neko misljenje o forumasicama na osnovu napisanog, jedino ga preko postova i mozemo steci.
Anita malo se probaj distancirati emotivno, ovo je samo forum i virtualni svijet
Često zna biti i pogrešne shvaćenosti jer nemaš osobu kojoj vidiš izraz lica, oči, mimiku, ne čuješ ton kojim je nešto izgovoreno...
Normalno da kreiram neku sliku na temelju napisanoga i iznesenih stavova i iskustava
Ali sam i svjesna da u RL ta osoba uopće ne mora biti onakva kakvom sam je zamislila u svojoj glavi,
Ipak je ovdje prisutna jedna plošnost a da bi mogao čovjeka potpuno procijeniti samo na temelju napisanoga..
Dolega, lol na topuše!!!
Vidis, mene bas zanima jel Davor promijenio misljenje o cijepljenju...mozda zato vise ne pise?
Ma da, ali treba uzeti u obzir da se dobar dio forumasica poznaje virtualno vise od desetljeca. Dobar dio njih se upoznao povrsno ili manje povrsno i izvan foruma. To utjece na odredenu dinamiku na odredenim temama.
Osim sto postoji o nekim temama vecinski usaglasen stav, neke forumasice su vec ko stari bracni parovi-citaju misli bez potrebe da citaju postove.
Dugo sam na forumu ali imam i preskoke od nekoliko mjeseci. Tako da mi se cini kako se firumasice mijenjaju u valovima svakih par godina, kao i trendovi. Naljutila sam se samo jednom kad mi je tema "treba li se pudrati (u smislu sminkanja) redovno ili nikad i koji puder koristite". Stvarno mi je trebao savjet ali osoblju se tema cinila besmislena i banalna. Ne znam jesam li ja kog naljutila, vjerojatno jesam, ali se ne sjecam da sam napisala post s ciljem da nekog uvrijedim ili popljujem
Tema mi je obrisana (ne znam kako mi je nestalo pola recenice)
Šteta, nisam znala da se ne smije filozofirati o šminkanju. Ja bih baš o tome htjela razglabati. :mrgreen:
To su bila stara stroga vremena.
Ko zna iz koje je to godine s puderom bilo, danas bi smjeli napisati 35 stranica o pudranju, prožeto Borisom Jokićem i peglom... tko o čemu :mrgreen:.
Naravno da imam mišljenje o forumasicama na osnovu postova, ali samo o njima kao o forumasicama... za one koje čitam u tisućama postova već godinama skoro uvijek znam u kom će smjeru krenuti i to mi je super zabavno pratiti.
Treba nekog vremena da se nauci prihvatiti forumska komunikacija i ne shvaćati osobno sto ti netko napise... mislim da sam se ja kod svoje prve, druge teme čak bila rasplakala zbog nekih postova :lol:... ako i pretjerujem u tome, još se sjećam postova nakon kojih sam se osjećala jadno 3 dana.
Al nakon puno vremena, da sad napišem da sam ošamarila dijete i da dobijem neke od nedavnih reakcija na drugom topicu, ne bih ni trepnula na ton ili kako mi se netko u vezi toga obratio, shvatila bih to ko konstruktivnu kritiku jer već otprilike znam kako koja forumasica diše. Diše ovdje na forumu. Kakva je u stvarnom životu - to me ne zanima baš previše. Ovdje se družimo. Ja obožavam ovo mjesto! Ovo mi je veliki životni nadomjestak za RL prijateljstva koja su se svela na par puta godišnje. I puno ovdje učim i rastem. Ako me usput koji put netko krivo shvati, “popljuje”, “opere”... sve su to čari forumskog života i meni uvijek draže nego “u rukavicama” - brže te netko lansira natrag na zemlju.
Caso, ne znam je l ono figurativan primjer, al ja tebe volim! :heart:
Lakše mi je sad kad si ti Bubilo napisala da si znala plakat hehe mene bilo sramota priznat u prvom postu
do određene mjere naravno da svoje mišljenje temeljim na onom što čitam. i istina je da su mi neke forumašice bliže i simpatičnije, a neke manje. međutim, uvijek uzimam u obzir da pisana komunikacija nije uvijek mjerodavna. pa i sama sebi se uvijek ne sviđam kad pronađem neke svoje stare postove . malo me i sram bude. :mrgreen:
imam sreću da sam određeni broj forumašica upoznala i privatno i nisam se nikad razočarala. dapače, u živo su mi još simpatičnije nego na forumu.
a forum je baš živnuo otkako ste ti i riri došle na njega. evo ste me i potakle da napišem nešto nakon dužeg vremena. zato, nemoj previše k srcu uzimati sve što se piše jer normalno je da se nećemo u svemu slagati, ali u tome je i čar forumiranja.
Meni bas fali Davor. A i ostali muski - kaj fakat vise nemamo ni jednog aktivnog?
Jedino tateka vidim, u RL, a ne ovdje
Nisam znala ni da je bilo muških ovdje. Pogotovo ne u množini haha.
samo prekopaj stare topice, ima materijala do preksutra :)
ma kakav bijes. pa ti si mi razbila neke od predrasuda o mladima koji slušaju cajke :mrgreen: da, priznajem da sam imala određene predrasude. i ako ti je ovo godina rođenja onda si samo godinu mlađa od mog sina i četiri godine starija od kćere mi pa sam nekako posebno vezana za tu ratnu generaciju. i živiš u gradu za koji sam jako sentimentalno vezana. :heart:
Ja sam se prekalila na mama-mami forumu.Tamo su bili moji počeci :).Usput,nekada je i ovdje bilo mama-mami forumašica,ima li vas još?Da pitam,kad ste već rekli da se može :).
Izbjegavam rasprave.Obično se preskačem ili ostajem neprimjećena.Ali meni to ne smeta :).
moj je isto 3O og, ali rujna, godinu dana ranije. i metalac je... sad kako je stariji više nije toliko isključiv, ali metal je i dalje br. jedan. pobježe i on od doma, ali na drugi kontinent.:mrgreen: upoznao curu preko igrice i ode sin razmetni. mislim da sam skoro i jedina na ovom forumu koja je već i svekrva, ali nisam najstarija. i volim sve što vole mladi :-D
a od muških forumaša mi je zakon bio Bubimir... naravno, Davor i Mujica su legende ovog foruma. Kako postoje topuše, tako postoje i legende... to su oni čiji nick bi stajao u hall of fame da ga ovaj forum ima :sp:
kako mi je ovo promaklo...
čestitam!
još malo pa će se otvarati topici o unucima i nevjestama koje nam ne daju unuke da ih odgojimo kako treba:mrgreen:
u 16-17 godina koliko ja znam da postoji forum, svega je bilo... i radosti i tuga ... i odlazaka i vraćanja... a neki su konstanta
anita, ne uzimaj sve k srcu
ovo je ipak zabava (većinom korisna)
hvala, hvala. je, bilo je malo skromno vjenčanje u Kanadi i sretna sam da sam mogla biti prisutna.
imam ja i zeta, ali to nije još službeno iako žive već par godina skupa. a kad sam počela pisati na ovom forumu moja L je bila još u oš, a ja studentica. jest da faks nisam završila, ali sam bar neku titulu za sve ove godine stekla. The svekrva :lol:
Bodulica cestitam.
Zbilja forum ide ka roditeljstvu nase djece.
:love2:.
Gle, vezano uz prvi post... da se osjećaš napadnuto i odbačeno... nemaš razloga za to. Razumijem da svojim pitanjima ili postovima ponekad trazis razumijevanje i podršku. Ali forum nije mjesto na kojem možeš dobiti stopostotnu reakciju kakvu prizeljskujes. Ovdje piše stvatko tko želi, onako kako želi... i kad pišeš ovdje trebaš biti spremna da će ti netko napisati nešto što ti se ne sviđa. Ali nitko to ne radi zato što želi tebe napadati, to nije osobno protiv tebe. Ta osoba samo vidi temu ili problem o kojem se piše na drugi način. Meni baš ti postovi najviše pomažu (u početku naravno nisu, jer sam tad tražila utjehu), baš ti koji idu ravno u glavu i govore mi nešto što ne vidim...
Nisam bila zadnjih dana na forumu pa ne znam koje su ti teme i postovi izazvali ovakve osjećaje... no znam da će ih (ako ostaneš) ovdje biti još hrpa ;). Evo, da sad otvorim bilo koju temu, o bilo čemu... bit će postova koji bi me mogli uzrujati. Ai me danas vise ne uzrujavaju.
Drugo, ne znam koliko ti imaš godina, ali mnoge forumasice ovdje su žene u najboljim godinama (jedna od onih koje najčešće piše je godinu dana mlada od moje mame koja me rodila sa 17) s velikim životnim (i forumskim) iskustvom, prekaljene od života, djece, muževa, svekrva, bolesti, poslova i hrpe forumasica kroz godine, i možda se na prvu čini da nemaju takta ili su “zločeste”, ali ispod takvog dojma se uvijek krije vrijedan i mudar životni savjet. Samo zaobiđi ono u postu što ti je nasmetalo i pročitaj što uistinu piše.
Opet, ne znam što te najviše uzrujava, ali ja sam prije par mjeseci jednoj forumašici u žaru rasprave napisala da bi ju šupila :oops:, jer me jako izivcirao njezin stav na toj temi, ali eto, zapravo mi je draga i simpatična i nikad ju ne bi šupila ;). Ako čita, ovim putem se ispričavam.
P.S. Bodulice čestitam!
Bodulice, cestitam, uvijek mi je drago vidjeti te :love:
Anita, mislim da si ti jedno jako drago bice :)
Čitam ja skoro svaki dan. :)
A i nije da ne pišem. Volim ovaj forum!
Godinama sam tu. I rasplakale su me. I naljutile. I razveselile. I nasmijale. I napale čoporativno. :)
A s nekima se družim i neanonimno, a nikad se ne bi upoznale da nema ovog foruma.
Kroz ove se godine forum razvio, promijenio, i ja s njim. No, i dalje mi je lijepo tu.
Naravno da sam stvorila mišljenje o forumašicama na osnovu postova, kako drugačije. Pa brinem kad neka, meni draga, nestane.
Forum treba uzeti kao zabavu. I malo učenja. Pa još malo uvida u psihu drugih. I ugodno provedeno vrijeme.
Anita, moje mišljenje je da si malo preiskrena za ovaj forum, pa si na neki način "laka meta", pa doživljavaš da se ponekad "otresu" na tebe...ali gledaj to kao školu..meni se čini da ljudi uglavnom kad o sebi pišu, pišu u superlativima..sve bi ja to uzimala uz "zrno soli":mrgreen:..
Anita, samo si Roda-forumski neiskusna :). Mislim...che preiskrena.... A propos iskrenosti, jel' se netko sjeća topica "orgazam", koji je mislim otvorio jedan od 6 tadašnjih forumskih muškaraca :mrgreen:? Sve ćeš naučiti, ali ako je učenje baš tako nervirajuće za plakanje itd. - onda ti je cost benefit (po meni), da se maneš pisanja po forumu(ima). Mislim... uvijek će bit neko kog ćeš iznervirat itd., može se dogoditi da plivaš kontra struje, da je većina u drugoj struji i što onda? U stvari, ovisi koji si tip. Ali, forumiranje ne bi baš trebalo bit trauma ili drama, pa ako je to toliko razarajuće i nervirajuće - don't do it.
Ovo stoji..ne očekuj neku benevolentnost..čini mi se da ih ima dosta koji samo jedva čekaju da spuste nekome, zašto, ne znam, možda si tak dižu ego..:mrgreen:, pa ako si malo osjetljiviji..može stvarno pogoditi čovjeka..Citiraj:
slim... uvijek će bit neko kog ćeš iznervirat itd., može se dogoditi da plivaš kontra struje, da je većina u drugoj struji i što onda? U stvari, ovisi koji si tip.
A ove priče, joj znaš to ti je preko ekrana, pa ne znaš ton ni mimiku, inače ti se ne bi učinile kako jesu, po meni su čista floskula...samo što da ima tona i mimike, mase komentara ne bi ni bilo, jer je naravno puno lakše nekog "oprati" iza ekrana.
Pa ja se baš ne slažem da su forumašice tako zlobne kao što Dijana tvrdi
mislim da je generalno ovaj forum jako benevolentan, rijetko kada vidim vrijeđanje
osim ako vas ne vrijeđa kada netko misli drugačije od vas, ali tu nema pomoći, to je problem s egom
Ja stvarno ne mislim da zene pisu cekajuci da nekom spuste. Ponekad sam bila ta contra struje i opet nisam mislila da itko spusta meni niti da iskaljuje frustracije. Ili razlicito vidimo isto ili sam i ja spadam u te spustasice.
Nego, kome je to bb rekla da bi ju supila? A meni ta izazivacica tuca draga:psiholog:
naravno da razvijam sliku o forumašicama, pogotovo onima koje se češće javljaju. ipak u raspravama na forumu uglavnom dajem mišljenje o temi- ne trudim se nikoga "prati" niti "lajkati", volim debatirati, a forum je super platforma za to. inače nisam se nikada doživjela nešto osobito napadnutom, tj. bilo je ponekad ad hominem komentara, no takvi više govore o frustraciji onih koji ih pišu nego o meni. kao što i doživljaj da "drugi" ne govore istinu na forumu, doživljaj da "drugi" imaju idole te doživljaj da "drugi" namjerno "peru" nesretnike više govori o (krhkom) egu tih koji forum tako doživljavaju, nego o "drugima".
I ono sto meni ni nakon godina nije jasno tko to koga poznaje u rl? Tko koga? To se relativno cesto potegne, a ja ne samo da nikog ne poznajem nego i ne znam tko koga poznaje. Molim da me se obavijesti o bar jednom poznanstvu, hvala...