Ja isto ne tražim mrlje :unsure:. Što se opere, opralo se. Baš me briga. Komu smeta, taj nek riflja.
Printable View
Ja isto ne tražim mrlje :unsure:. Što se opere, opralo se. Baš me briga. Komu smeta, taj nek riflja.
Ajde pitanje koliko je vas stvarno tifljalo ne na potoku ali u kadi?
Meni se cude neki stari ko ja malo mladi stariji da se kod nas rifljalo.
mrlje primjetim kod peglanja pa bubnem sastrane i kod idućeg pranja ih tretiram, ako se sjetim.
Moram priznati da zadnjih godina nema baš nešto puno odjeće s mrljama, osim ove pokućne oko koje se uopće ne opterećujem.
Zlo od maramica, nikako biti ažurna i džepove im prazniti. Pokušavala sam im delegirati to ali nije se baš primilo, nije se još primilo ni da gaće izvuku iz hlača nakon što zgule sve sa sebe prije tuširanja.
brusim se malo reorganizirati kupatilo pa da imamo neke vreće s točno određenim rubljem, tipa vreća za donji veš, vreća za majice itd.
Naravno to sve treba mi uzeti 35 minuta vremena, koštati max 30 kn i još da i jako malo prostora zauzima :mrgreen:.
Ima tko ideju?
W5 Prewash spray skida većinu mrlja. Moji imaju uputu da to sami pošpricaju prije ubacivanja u košaru s vešom, tj.čim ugledaju flek. Ima mrlja za koje to nije dovoljno, npr.bučino ulje zahtijeva tretman detergentom za suđe. Ali tako češće strada stolnjak nego odjeća. Ako flek ne ode u jednom pranju, vraća se na iduće. Ne opterećujem se previše.
Moji pokrenu vešmašinu kad nemqju kamo ubacivati zmazani veš. Nije redovito, ali znaju to napraviti. Ono što rade puno češće je vješanje mokrog veša na štrik ili sušilicu.
W5 prewash spray je Lidlova robna marka, ali imaju to i drugi proizvođači. Sigurno je dostupno u dm.u i Milleru.
Sapun za veš redovito za fleke koristi moja svekrva, ali to je danas dosta teško naći. Ima i neki opal u tubi. Čemu se patiti ako ne moramo....spray je zakon.
Ja sam rifljala. Prvo nismo imali mašinu a kad smo ju kupili bila je pod strogim režimom.Dakle, jednom tjedno bijeli veš bi prvo namakali pa prali u mašini. Pa bi hvatali tu vodu iz mašine i i namakali ostalo. Pa rifljali i ispirali. Da se potroši što manje praška i struje..
Da vecini je odvod iz masine isao u kadu, ovima rastrosnijima u wc skoljku.
Joj sjecam se price kad je baka na selu izjavila kak iz vesmasine ide zmazana voda.moju mamu su svi u cudu gledali.
Nekad daaaavno, prije djece i muza, u proslom stoljecu, postojale su neke stvari koje sam prala na ruke.
Danas sve ide u masinu. Ako ne ide u masinu, ne treba mi.
Ja sam ove godine kćeri oprala robu za krizmu na ruke :zaljubljen: Haljinu. I bolero.
Nitko ne pere grudnjake na ruke?
Ni ja ne uključujem mašinu za jednu ili dvije majice. Ako ih baš hoću, onda ih operem u kadi.
Uvijek perem grudnjake na ruke. Preskupi su da bi ih u masinu stavila.
Moji su jeftini.
Debeli potpis. Baš sve ide u mašinu. Čak i kemijsku čistionicu izbjegavam. Nije to za moj grunt. Mm ima jedno odijelo koje nije za u mašinu, a trenutno je to jedino što ne bih mogla oprati. Jakne i balonere uredno perem.
Eh, iznimka su kožne jakne. Njih ne perem u mašini, hehehe.... Grudnjake nosim pamučne bez armature koji se uredno peru sa svim ostalim vešom. Fine čarape frknem u zaštitnu vrećicu i opet u mašinu. Zadnji put sam nešto oprala na ruke kao studentica ili možda koju godinu kasnije, dok sam se s ruksakom skitala uokolo.... Doma, nema šaMse. Vešmašina i svi ostali aparati su tu da nam služe. Kraj priče.
Anita,i ja sam kućanica,pa te razumijem :).Većina (svi:-/) kućanski poslovi su na meni.On većinu vremena radi,dođe kući na ručak ili pauzu.Ne mogu ja ostaviti suđe,brisanje,usisavanje njemu kad dođe sa posla poslije 19.On itekako uskače,evo danas je slobodan, a suđe sklonjeno,suđerica oprana poslije iha-ha vremena:mrgreen:.Ispočetka i prije djece sam bila savršena kućanica.Sve se blistalo,čak sam i štipaljke,kad vješam veš,redala po boji.Ali vremenom sam zapala u neku apatiju.Stvarno su ti poslovi poslovi koji se nikad ne završe.To me činilo puno nesretnom i nezadovoljnom.Apatija-to je rješenje:lol:!
Ja ko marta. A perem u vesmasini i svilene i vunene jlače. Ak im se nekaj dogodi uslijed pranja, nisu ta mene. Nis ne perem na ruke
Mima sestro :hug:
i ja ih perem u mašini, vrhunac brige mi je kad se sjetim tutnut ih u onu posebnu mrežicu za pranje.
Ja imam troje (vise ili manje) male djece i sva njihova odjeća ima fleke osim one koju nisu nikada obukli. Ko na onom nekom topicu gdje je netko napisao da se smatra dobrom domaćicom ako joj kuhinjske krpe imaju mrlje, tako se i ja smatram dobrom majkom jer im je odjeća zaflekana - ili su se negdje s nečim slobodno i neopterećeno igrali, ili su jeli puno voća ili mesa s masnoćom, ili su bili dobri pa su dobili sladoled od čokolade... dakle, svaka mrlja za nešto dobro. Sve u mašinu na 60, pa što se opere, opere se, što se ne opere, nema veze.
Ja kad vidim dijete od 1-2 godine u bodiju bez ijedne mrlje, meni to baš nije normalno :lol: :mrgreen:.
Ja na ruke perem odjeću u kampu ako nema vešmašina... ali onda ga i mm pere skup sa mnom. Za sve ostalo tu je vešmašina...
U stvari, sjetila sam se da mi je kći dobila za nastup neki dres koji užasno pušta crnu boju prilikom pranja, pa sam ga čak 2x već ove godine oprala na ruke :mrgreen:
Bubilo svaka cast, :naklon:
ja sam losa domacica
neuredna
rekla bih i prljavica
ne peglam
ali mi mrlje idu na zivce
u masini perem skoro sve (ali mislim da sam i dosta robe tako sundrala, da bi jakne, veste bile u boljem stanju da su bile na kemijskom il prane na ruke, bez obzira na rucni program i blagi detergent, no ipak frknem)
grudnjake svoje u vrecici, na 40, s bijelom robom sto ne ide na kuhanje, moji su jeftini
kcerine operem na ruke, njeni su 5x skuplji od mojih
sad mi samo recite da i badice perete u masini
Naravno da badice perem u vesmasini. Ali ne prečesto i to na onom brzom programu, na njemu perem sve sportsko (drifit odjeću, sportske tajice i sl...)
Uostalom 4x tjedno klorne vode im sigurno više škodi od vešmašine (iako, moram priznati da dobro podnose klor, valjda zato što su oni profi Arena, Speedo...)
Normalno da badiće perem u mašini, i to svaka 2-3 dana dok smo na moru. Bacim ručnike za plažu i badiće u mašinu i operem na nekom brzom programu.
Badice isto perem na ruke , prvenstveno zbog zice u grudnjaku. ( jasno i oni su skupi , i naruceni preko interneta, ili u specijaliziranom ducanu koji ima cudne velicine)
Pa tko badiće pere na ruke? :-o
Pa ja. Donji dio bez problema ubacim sa sarenim na nizu temeraturu, ali grudnjak ne. Djecje i muzeve perem u masini.
Hahahaha koje dvije struje su ovdje nastale ajme. :lol:
Ja ih perem na ruke kao i grudnjake. #strujanaruke
Istina je da je fišbajn odnosno žica u grudnjaku problem. Dok sam nosila takve grudnjake, često bih ih uništila u pranju.
nikad badic u masini nisam oprala
Pa zašto?
da se ne unisti
istina da ne citam etikete
ali mislim da i pise da se pere samo rucno
bar je pisalo prije 35 god kad sam pocela prati badice
Ovaj topic mi govori da nas ima još koji ne ginu za kuću.
Riri, mene je tvoj popis umorio, a kamoli da to sve radim tim tempom.
Nisam ni kao frisko udata, bez djece.
Prvo jer stvarno me smori vožnja od sat i 15 minuta nakon posla, a pod dva ne dam vikende kući.
Odradim samo nužno, ostalo ne želim. Jer da želim, žrtvovala bi ono malo vremena koje mogu provesti s djecom ili vikend negdje u skitnji.
Imala sam puzavicu pa nisam usisavala svaki dan, zato sam joj ugalj vadila iz usta :lool:.
Na ruke perem samo odjeću koja mi je sumnjiva da bi pustala boju, a u mašini perem i onu na kojoj je oznaka za hemijsku cistionicu (to je ono jedan- dva komada koje nisam najbolje proučavala pri kupovini).
Nikad grudnjak u mašini nisam uništila, a uvijek imam one sa žicom :zbunj: .