:lol::lol:
Sorciere, pa odakle tebi takve cijene? Gdje nađeš te salvete za 1 kn i slično? :lool:
Printable View
Koliko paketa salveta si kupila - to nisi napisala? :lol:
Sto radite s tim salvetama? Ja sam kupila 1 paket salveta prije valjda 2 godine, nikako da ga potrošim... isto ih više ode djeci na igru. A jedan božićni i 1 Uskrsni paket isto imam valjda godinama. Nemam prečesto goste, ali i kad imam, od 10 salveta, 9 ostane netaknuto... svi si uzmu rolu papira pa trgaju, salvete ne diraju... nosila sam ih i na zadnja 2-3 dječja rođendana koje smo slavili vani, vratila taj jedan otvoreni paket netaknut. Uglavnom, da vidim salvete i po 10 lipa, ne bi ih kupila.
Sigurno je stvar stvaranja zaliha i u vezi s brojem ukućana, i drugim navikama... koliko često su doma, koliko često kuhaju i jedu doma, koliko često čiste ;). Mi smo npr. jako malo doma i zapravo za puno stvari imam stav “to mi ne treba”. Osim isto wc papira. Njega nikad dosta :lol:.
Ma neee, kupiš samo van sezone i skladištis za sezonu.
Odjeća - spremila sam prije jedno 2-3 godine muževe krasne ljetne hlače, kad je nabrao nekoliko kg i više ih nije mogao zakopčati. Nisam imala srca dati ih dalje. Neki dan sam ih ponudila starijem sinu, savršene :-)
Aliii izbjegavam to raditi za svaku krpicu. Ono što su djeca prerasla darujem u dobre ruke, rijetko kad nešto prodam, a viškove stvari isto doniram. Npr. kad smo praznili stan mm-ovog ujaka kad je on otišao u dom umirovljenika, zvali smo Reto centar da odvezu staru bijelu tehniku i slično.
No, da se vratim na zalihe - mm je baš danas obukao jednu ujakovu jaknu koja je godinama stajala u ormaru, nikad nošena. Super mu je došlo. Ali to nam nije pravilo.
Inače, jeftinih šampona, regeneratora, gelova zna se naći u žapcu. Neka talijanska firma. I meni su odlični - za vas koji niste na temi kovrčava kosa - bez silikona su, između ostalog
OK, ali zašto se trebaš bojati nestašice WC papira? Pa imaš vodu ako baš nestane.
I bilo koji papir. Ma i listovi(biljaka). Ma i komad krpe ako se baš ništa drugo ne nađe.
Mislim da ne treba strahovati od nestašice bilo koje stvari. Uvijek se nađe zamjena.
Ne kupujem na veliko, pogotovo ne hranu. To bi se meni pokvarilo. Imam uvijek dovoljno svega za tjedan-dva. I hrane i lijekova i higijenskih potrebština.
Volim akcije, ali ne kupim nikad više od neophodnog.
Wc papir kupim kad je akcija dovoljno za cijeli mjesec moji su veliki seratori
Mlijeko ta klinca obavezno kupim na zutoj srijedi u dm isto kolicinu dostatnu do iduce zute srijede
I specificne stvari za njega
Druge stvari kupim ako fali
Kad kupujem rizu onda kupum osmah 5 kg puno je koristimo a moji nece svaku rizu, bila je neka kojusam prije kupovala pa im je smrdela na ljepilo, od tad kupujem jedinu koja im pase
na temu skladištenja, mi najviše skladištimo mlijeko, muž lovi popuste, kad vidi da je sniženo odmah kupuje, jer to se kod nas troši najviše
za ove namirnice tipa brašno, riža, tjestenina... imam traume od moljaca i žižaka, pa to preferiram mala pakiranja i brzu protočnost
Ja mislim da kad bi zbrojale imamo svaka bar za 50EUR nepotrebnih stvari u ovom trenutku doma koje se nece (stici) potrositi
Kod mene npr. istice rok
Hanzaplastu u spreju
Virolexu
..samo to je 100kn..
Kak bi se to moglo potrosit na nekom lepom izletu...
Sve kupujem planski.
Kombiniram popuste, akcije.
Imam punu špajzu hrane i higijenskih potrepština.
Imam pun zamrzivač hrane.
Salvete ne kupujem.
Kozmetiku ne gomilam i ne skladištim.
U zadnje vrijeme se sve manje šminkam pa ni to ne kupujem.
Više me ne vesele ni parfemi, ni odjeća, ni obuća pa ni to ne kupujem.
Ali zato trošim na kćer kad god stignem [emoji3590]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je nabolja carnaroli - mislim da kod nas košta 40 kn/kg, pa ak odem u Italiju, odmah kupim par kila (tam se nađe ispod 2 eura)
Ja ne radim nikakve zalihe, osim onih namirnica koje kupujem negdje gdje mi nisu stalno dostupne, npr. parmezan koji narucujem iz Italije, ili kozice kad mi stignu s otoka. Inace svega imam za taj tjedan. Smrznutu gotovu hranu maksimalno izbjegavam, jer mi okus nikad nije kao kad je svjeza.
Slažem se za smrznutu hranu, ali ne mogu to u potpunosti izbjeći zbog logistike... Kad smo mijenjali kuhinju prije par godina, izbacila sam veliki zamrzivač u korist malog (jedna plitka ladica, jedna duboka i još pola duboke). Unutra mi taman stane voće s grunta koje ne možemo potrošiti, uskrsne šunke i purice (koje dobijemo od sindikata i ne možemo odmah potrošiti), te povremeno još nekakvo meso.
Eh, da - imam smrznuti kopar mladi i u cvijetu, koji mi je bolji nego sušeni (iako i to imam - također različitih starosti), smrznuti peršin, smrznuti list mente... Smrznem višak celerovog korijena za juhu (za druge namjene ne valja, ali za juhu je ok) i to je otprilike to.
Ja smrzavam juhu, i koristim ju kao temeljac za čušpajze i rižota
Ja nemam razvijenu tu svijest da treba imati hrane doma za par dana ili tjedana, iako sam razumski svjesna da to ima smisla.
Zalihe koje imam nisu takve zalihe već stvari koje svakodnevno koristimo kupljene u većoj količini jer smo naletjeli na dobru akciju. Tako npr. imamo barem dvije vrećice najskupljih tableta za suđericu ulovljenih na 40 ili 50% sniženju pa uskladištenih do slijedećeg takvog ulova; nekoliko kutija riže i tjestenine uglavnom kupljenih na akciji, par vreća wc papira, maslinovo ulje jedno desetak litara i to je to. Brašno, šećer i obično ulje toliko malo koristimo da mi stvarno ne treba više od kile bilo čega od toga.
Da i ja imam uvijek razne temeljce u zamrzivacu, no njih ne dozivljavam kao gotovu hranu. Izbjegavam smrzavati peciva, meso gotovo, kolace u zivotu nisam smrzla. Ono cega uvijek imam doma jesu razna brasna- u vecim kolicinama, ali to zato jer puno trosim, kao i razne vrste secera- ali isto koliko koristim, tipa superfine, muscovado tamni i svijetli, obican bijeli etc. Kozmetiku isto ne skladistim. Em sto nemam gdje. Em sto mi dosadi neki proizvod.
Sent from my iPhone using Tapatalk
naletim povremeno na "zadnje primjerke" nečega. ove zadnje salvete sam našla slučajno (otišla po pecivo), i kupila 10 paketa.
mekane su, jednobojne, i mogu ih koristiti umjesto rola - al obično ih stavim u poklon-sitnice.
pa tako za npr. 10kn imam praktičan poklon. ja volim praktične poklone, a i oni kojima ih dajem, razmišljaju isto.
stavim paket salveta, torbu iz jyska za 5 LIPA, i još neku praktičnu sitnicu. bitno je znati što "primatelj" voli, a do sada su svi bili veseli :mrgreen:
ima li tko leda viška, ja uvijek u manjku
Imam ja uvijek, ali daleko sam ti. :lool:
Što se tiče smrzavanja hrane, slažem se da joj okus nije isti, ali da se popraviti. Uvijek dodam još malo začina. Nije ni tad isto ali dobro dođe ako smo cijeli dan vani, a jako često jesmo. Barem znam što sam stavila u nju, za razliku od kupljene hrane negdje usput. :lool:
Mi živimo u kući sa dosta prostora, selska djeca pa smo navikli imati zalihe hrane.
Suhomesnato imamo svoje,pilići naši, junetina/teletina kupujemo u paketima na selu, dosta povrća zamrznutog, grah svoj, zimnica. Ponekad kupimo brašno u mlinu (po vreću T550, 850i 1100), s mora doensemo lignji, hobotnica, kozica, maslinovog mora bit barem 5 litara u kući, svinjeske masti puna kanta i tako to :).
A na akcijama kupujemo najčešće duplo, tipa ako je dezić na akciji kupim dva, wc papir je uvijek neki na akciji, nisu nam guze baš jako izbirljive. Ali da pratim akcije da, to mi je stil života oduvijek, rijetko kupim baš neke velike zalihe, najviše dva paketa nečega.
Gomilam neke sitnice koje mi trebaju za dječje rođendane, kad odem do većeg grada ili kupujem na netu nešto povoljno znam kupiti par majci, čarapa itd.
Joj da, već sam zaboravila tu fazu, ali i mi smo znali raditi zalihe darova za dječje rođendane...obično na Interliberu bih se snabdjela s knjigama koje smo onda poklanjali cijelu godinu.
Mi smo izbrirljivi na wc papir - ne smije biti s mirisom, a sad valjda i okuse već stavljaju :lol:. A ja te nemirisne (ravno 2 u supermarketu) bas ne vidim često na akciji.
Ja kupujem samo reciklirani u Mulleru i to ono gigantsko pakiranje. Isto ne podnosim te s mirisom, dize mi se zeludac.
wc papir bez mirisa i sjajni bijeli. nikad ne bih guzu brisala s recikliranim
U sparu su sad nemirodni na akciji ili je prosla nisam sigurna
I u Konzumu, jučer kupila bijeli bezmirisni Zewa, samo taj kupujemo. Mekan a bez mirisa.Citiraj:
Mi smo izbrirljivi na wc papir - ne smije biti s mirisom, a sad valjda i okuse već stavljaju :lol:. A ja te nemirisne (ravno 2 u supermarketu) bas ne vidim često na akciji.
Već sam zaboravila gdje je taj wc papir trenutno na akciji - eto - nema šanse da ću ja sad razmišljati da idem u konzum ili spar zbog toga :alexis: :mrgreen:.
Ali idem guglati što nije u redu s recikliranim papirom.
Magriz, što fali recikliranom? Nisam upućena...
I ja dijelim tvoje misljenje
Ja mirisne ne kupujem jer klinci ga ni ne podnasaju