bapsi prvotno napisa
Činjenica je da moja sveki sklona testiranju tuđih granica izdržljivosti, voli provocirati i vidjeti kako ćeš reagirati. Znala sam ja i oštrije reagirati pa bi onda ona malo ostala zatečena i kao digla nos (pa bi poslije bilo od svog MM "pa nemoj biti takva s njom").
....
nemoj misliti da ja ne razumijem da sveki želi vidjeti svoju unučicu da želi izgraditi određeni odnos sa njom, ali ne pod cijenu da mene vrijeđa i podcjenjuje i da me ne uvažava kao majku. Neću ti ni reći da sam ju bezbroj puta pozvala k sebi (s obzirom da sam ja doma a ona u penziji) da vidi unuku i da provedemo dan zajedno (što bi mi moram priznati i pomoglo jer bi uspjela nešto napraviti po kući) ali ona nije nikada došla sama (odnosno došla je dvaput u godinu dana kada je i MM bio doma) odnosno došla je u pratnji cjelokupne njene obitelji (i to redovito kada je njoj pasalo). Uvijek su neki izgovori tipa toplo je, hladno je, nemam novca za bus (iako smo ponudili platiti joj kartu)...itd iako su autobusne linije između naših gradova svakodnevne i dosta česte. Tako da smatram da je ljubav prema unuci toliko velika da bi ju češće došla vidjeti pa makar trebalo sjesti na bus. Evo i u subotu sam ju ponovno pozvala a ona opet počne "pa ne znam kako će se moji snaći doma bez mene..." itd. , kao da ne želi ostati sama sa mnom. Shvaćam da ona želi dijete na domaćem terenu da bi ju mogla malo pokazivati okolo, ali mi to cijelo njeno ponašanje baš i nije dosljedno.