NaniBeba, to mislis na one tzv. parfeme koji se koriste kao omeksivaci?
I, jesi ih probala : ) ?
Printable View
NaniBeba, to mislis na one tzv. parfeme koji se koriste kao omeksivaci?
I, jesi ih probala : ) ?
Jesi prala na visokoj temperaturi? Ako nisi - operi nešto na najvišoj temperaturi. To često riješi problem i bez octa i sode, a ako i dalje bude smrdilo, uvali ocat i vodu i frk mašinu na kuhanje. Osim toga, treba redovito čistiti filter (to je kod mene problem). Isto se dogodilo kad se u filter provukla ona maramica za skupljanje farbi, pa sad te maramice koristim samo u onim vrećicama za fino rublje.
Viš viš, možda bih i sama mogla pustiti jedno pranje na visokoj temperaturi... Pokrepat će većina gljivica i plijesni.
Je, dvaput sam praznu prala sa sodom bik. i octom na 90 stupnjeva. I opet se vratio ustajali miris. Filter također čistimo redovno. Mislim da se moralo nešto u neku cijev zavući....
one male kao kuglice
https://www.google.hr/search?q=miris...o4GpzcPTxxAPjM
Ja sam ih dobila, i ne koristim ih jer ne volim intenzivne mirise - ali ih možeš dozirati kako ti paše
Imali smo davno topic o tome - tu je netko napisao da se ne čisti sodom bikarbonom, nego kristalnom sodom. Vidi ovdje - post je #65, autor "majstor" http://forum.roda.hr/threads/21426-%...perilice/page2 (bome, ne bi ni mojoj škodilo, morat ću to probati).
Kristalne sode ima u Pevecu https://pevec.hr/kristalna-soda-1-1-003739.html
Kristalne sode ima u Mulleru. Ili se zove nekako drugačije, ali je za čišćenje perilice
Da se nadovežem, pošto je kod nas doma to stalno tema :D
Znam da kad sam ja prala sa sodom, morala sam ju prvo u rerni ispreči na 200 stupnjeva da promijeni neko svojstvo i onda pređe iz sode za kuhanje u sodu za čišćenje.
Što se tiče deterdženta, mi smo prestali koristiti obični i koristimo Eco egg. Ako niste, pogledajte, stvarno je super stvar. Nema uopće neki jaki miris + ekološki je jer se samo granulice kasnije kupuju, a jedno pakiranje traje oko 70 pranja.
Za omekšivač sam čula da on zapravo ne omekšava robu, nego joj radi nešto da ju se kasnije lakše pegla. Tako da ni njega više ne koristimo.
Znači, ručnici mogu biti mekani samo ako su u sušilici sušeni? Nikad mi nije bilo jasno kako su onda bakini ručnici uvijek tako mekani? Jel imate neki recept vi koje nemate sušilicu?
Bakini ručnici su vjerojatno bili mekani ako je voda u kojoj je prala i ispirala bila mekša nego voda iz vodovoda. Moja baka je za ispiranje veša skupljala kišnicu. To je sad nemoguće, jer bi je trebalo filtrirati. I za ispiranje kose se koristila kišnica, jer nema kamenca.
Susjeda stavlja toliko omekšivača da ga osjetim i kroz začepljen nos. Ne osjećam ništa drugo. Ne mogu namirisati trulu krpu, ali mogu ovo. Ulazi mi u sobu i osjeti se tako jako kao da sam prolila čašu detergenta po podu. Fantastično. :mrgreen:
U mojoj zgradi često tako miriše omekšivač.
Kod nas u zgradi peru stepenište s nekom grozotom koja ima takav užasno jak miris. Imam dojam da peru bez kapi vode, samo u deterdžentu, jer se sve lijepi kad je kakti oprano. Užas. Ali odustala sam od priprdavanja - nadam se da će i nekom drugom zasmetati...
Blago vama. Moja susjeda šprica naš minijaturni haustor s onim mirisnim osvjezivačima zraka u spreju.
Da živim sto godina neću shvatiti kako je to nekome privlačno, meni je zlo i muka od tog mirisa i uvijek počnem kašljati kad uđem u zgradu, ako je špricala. Nekad šprica po zraku, nekad stavi plastično cvijeće i onda njega namiriši. Prekrasno :mrgreen:.
Ovisnik sam o omekšivačima. Kad su nećakinje bile narasle jednom su izjavile da bi me prepoznale i u mraku po mirisu omekšivača :)