-
Garawa tak i budem... pa da vidimo ima li efekta.
Navodno mi već danas dolazi što je super jer mi je O sub ili ned :-)
Lotus gledala sam i ja taj Concieve plus i nešto se sve dvoumila, bilo mi je uopće glupa ideja da to naručujem ali ovaj kinderwunsch mi se baš nekako svidio, ne znam zašto.
Ne polažem neke velike nade u to ali neka probam sve što ima za probati hahaha
Nego ja sam danas išla ujutro vaditi krv a idući tjedan imam UZV i pregled za štitnjaču.
A to vađenje krvi jutros se otegnulo na sat vremena, jedva mi izvadili.
Na kraju sam izašla van s podljevima. Jer su jedva locirali venu a i to što su me piknuli skoro ništa krvi nije išlo.
Em taj stres pa onda još kad dođu nalazi, nadam se da mi nije se sve sporemetilo opet.
-
Lista za 28.7.2020.
(Ne) čekalice
Pearl 22~~~~~~~~ 64.dc
JelenaR~~~~~~~~~28.dc
Odbrojavalice
IvchyOs ~~~~~~~~ 23.dc
Garawa ~~~~~~~~ 18.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 17.dc
Himalaya ~~~~~~~ 12.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 12.dc
I sad tek vidim da je očekivana O u sub ili ned. Ne znam kako sam ja po kalendaru zaključila tek za vikend no dobro.
-
Stigli mi nalazi krvi - radili mi TSH, FT3 i FT4 za štitnu.
Ovako na prvu kad gledam čini mi sve sve ok. TSH mi je prošli put bio oko 5 i nešto - povišen, a danas je bio 2,8 - što je ok. Za trudnoću bi trebao biti ispod 2 ali sam happy što nije viši nego prošli put :-D
Znači saaamo moram paziti na prehranu i konačno se natjerati na vježbanje. Mislim da bi mi to instant pomoglo u svemu - pa i u začeću.
Tako je i mojoj seki bilo. Nisu uspjevali 2 godine, napravili sve pretrage i kao sve ok. Krenula vježbati 4x tjedno treninge, paziti na hranu, smršavila 6kg - i evo 5 godina sad ima moj nećak.
A bili su već odustali od ideje uopće.
Znači samo se moram natjerati na to, a teško mi je s trenutnim rasporedom na poslu - moram se organizirati bolje!
-
Pozz curke evoo mene...dobro sam hvala na pitanju,samo sam u obavezama ludnica mi je ovih dana....nadam se da ste mi sve dobro...i trudnice moje da su ok i da napreduju...meni pisi 4.dc.....cuvajte se curke..pozz
-
Ženske, da se javim, bili smo na konzultacijama na humanoj tj. morala sam ući sama. Doktorica je pogledala nalaze koje imamo, rekla da jajnici i folikuli sa slika od utz-a izgledaju super, hormoni isto tako. S obzirom da u osmom mjesecu ne rade moram im se javiti u rujnu da me naruče na provjeru prohodnosti jajovoda a u međuvremenu moram kod svojeg ginekologa napraviti briseve.
Himalaya, s obzirom da si i ti kod iste doktorice-prvi dojam mi je odličan-pristupačna je, simpatična, sve objasni :)
-
Lista za 29.7.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
IvchyOs ~~~~~~~~ 24.dc
Garawa ~~~~~~~~ 19.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 18.dc
Himalaya ~~~~~~~ 13.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 13.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 5.dc
Jutro cure!
Lista updateana. Maknula sam Pearl, stvarno je nema već dugo -Pearl - ako nas čitaš i ako želiš natrag na listu javi seee!
Nego ja se baš čudno osjećam.
Pred par dana sam pisala da imam O bolove - no to je trajalo taj 1 i pol dan. Obično stvarno svaki ciklus to traje tako 5-6 dana pred O - i to ne mogu fulat jer su meni to bolovi kao kad imam M.
A sad ništa - osim taj dan i pol.
O bi trebala biti u petak. Mene niš ne boli.
Trakice sam piškila prije 3 dana - nije bilo peaka tako da ti bolovi nisu bili O. Bila je jedan dan malo tamnija - pa onda opet svijetlija ali tak to bude stalno, ne mogu niš po tome zaključiti.
Danas, sutra i preksutra ću isto piškiti trakice ali bojim se kako nemam nikakvih bolova da ništa od O ovaj ciklus.
Nekako sam previše OK s obzirom da me inače zateže sve i boli ove dane.
Iscjedak ne znam kako da definiram.
Bilo ga je pred 2-3 dana i bio je onako gust i bjelkast - i pomislila da se bliži O ali još uvijek to nije rastezljivo kao kad je O pa ništa od toga.
Updateat ću vas ako vas zanima - ja se baš raspišem o raznim glupostima tj. volim svoje misli prenjeti ovdje vama - tako mi je lakše :-D
-
Lotus, je li ti predložila s čime krećete? Da, draga je jako. Međutim, ima toliko pacijentica da nekad bude u kaosu i malo površna. Sve se lako dogovori s njom.
Beck, meni je nakon tog bjelkastog za par dana ovulacija. Jesi pišnula koju lh trakicu?
-
Himalaya je cijelo vrijeme pišam trakice i ništa, to je sve tak nikakvo, nit svijetlo nit tamno.
A meni obično bude puno više iscjetka nego sada + bolovi. Ja ovulaciju tjedan dana ranije osjećam sve do dana O pa mi je ovo nekako razočaravajuće :roll:
Himalaya kakvo je kod tebe stanje?
-
Himalaya, nismo konkretno pričali o postupku s kojim ćemo krenuti, rekla je nek obavimo ovo što još moramo i kad se vidimo u rujnu da ćemo vidjeti što dalje i kako.
Beck, meni je ginekolog potvrdio ovulacije no isto nekad ni sama točno ne znam kad će. Prekjučer sam već primijetila bjelanjkastu sluz i jučer išla pišnuti jednu trakicu ali još ništa.Očito ta sluz bude znak da za par dana stiže O.
-
Kod mene je stanje takvo da me doktorica ubacila na još jednu inseminaciju u petak :mrgreen: Kaže da je folikul tako lijep da ga ne želimo propustiti. Danas sam bila na folikulometriji i kaže da je pred pucanje. Sad je mene oprala paranoja da će puknut prije petka i ne znam da li da pokrijemo ili ne. Hoće li spermići biti ok za petak ako danas pokrijemo? Inače je spermiogram super. Folikul je na 17mm.
-
O super :) Spermići bi trebali preživjeti do petka zar ne?
-
Himalaya, zanemari moj prethodni odgovor koji nema veze s onim što si ti pitala haha Totalno sam krivo razumjela, tebe brine ako danas imate akciju hoće li spermići biti kvalitetni u petak za inseminaciju jel tako
-
haha da, to me brine :-)
Mislim da bi trebali biti ok...valjda im je dovoljno 48 h da se oporave :mrgreen:
Što se tiče prohodnosti jajovoda - meni ta pretraga nije bila bolna, a bila sam sva u paranoji žešćoj. Tako da se nemoj unaprijed stresirat oko toga. Nakon pretrage sam imale grčeve, ali ništa strašno. Jedna tableta protiv bolova i sve je bilo ok.
-
Koliko sam do sada naučila čitajući o MPO-u, 48 sati im je neki minimum za "oporavak" :) držim fige
Preživit ću tu provjeru prohodnosti jajovoda, kao što ste i vi svi :) a strah će vjerojatno biti prisutan haha
-
Lista za 30.7.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
IvchyOs ~~~~~~~~ 25.dc
Garawa ~~~~~~~~ 20.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 19.dc
Himalaya ~~~~~~~ 14.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 14.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 6.dc
Mi pokušavali danas akcijati, cijeli ovaj tjedan nam je hektičan - i jednom i drugom zbog posla.
I kao spremili se naručeno ujutro prije posla, ali bilo je toliko vruće da nismo na kraju ništa uspjeli odraditi :roll:
Ovulacija bi trebala kao biti sutra - makar ja još uvijek nemam nikakav osjećaj.
Isjetka više nema nego što ga ima. Bolova ni zatezanja nemam nikakvih. Baš se osjećam kao da ovaj ciklus nemam O.
Jedino su mi grudi nekako napuhane i pune venica - nisam do sada to primjećivala, najčešće se ispuhnu s mengom, nisu mi nikad baš takve bile oko O.
Možda je to i neki dobar znak, tko će ga znati ...
-
Beck, nema druge nego akcijati, poslije pod tuš/u kadu na rashlađivanje :D
Ja upravo pišnula jednu ovulacijsku trakicu i bome sam dobila jednu lijepu crtetinu :)
-
Himalaya, sretno sutra! :-)
-
-
-
Hvala cure! Cijeli vrijeme sam u paranoji da je folikul puknuo. Javim kako je prošlo.
-
Himalaya sretno sutra!
Lotus - ma da bar... dragom je hektično na poslu, eno ga sjedi u svom uredu po 12 sati bez da se makne / pojede / popije vode jedva...
Ovaj ciklus smo otpisali skroz.
Još sam mu rekla da nema smisla da forsiramo, em je sad ovaj tjedan tako vruće, em je on u stresu zbog posla - a kad smo već kod toga ja nemam nikakve znakove O tako da ništa ne propuštamo!
Piškam trakice a nema peaka još uvijek - po kalendaru je O trebala biti danas - znači trebala sam jučer ili prekjučer imati peak.
-
Lista za 31.7.2020.
(Ne) čekalice
IvchyOs ~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
Garawa ~~~~~~~~ 21.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 20.dc
Himalaya ~~~~~~~ 15.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 15.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 7.dc
-
Beck, želim da vam sljedeći ciklus bude bolje situacija :)
Ja sam jučer bila kod svojeg ginekologa, krajem mjeseca mu se moram javiti za obaviti briseve kako bih u rujnu mogla na provjeru prohodnosti jajovoda.
-
-
Lotus, ako misliš u rujnu na hsg, obavi prije briseve. Nalaz na klamidiju se u Rijeci čeka cca 3 tjedna.
Inseminacija je prošla ok. Folikul je bio još tamo. Lijep i pred pucanje. Doktorica je bila prilično zadovoljna. Ovaj put sam dobila i duphaston da sve to malo podržimo. Pokrivat ćemo još danas i sutra jer ništa ne želimo propustiti.
Beck, žao mi je da je tako. Možda da se ipak jednom prisilite pa kud puklo da puklo?
-
Himalaya, to su dobre vijesti, možda nam uskoro budeš prijavila i jedan plusić :) Hvala na savjetu jer uopće nisam razmišljala o tim brisevima a bome ni moj ginekolog. Računam će od uzimanja briseva do hsg-a proć 23 ili više dana ali svejedno bih si mogla provjeriti s njim da ne ispadne da moramo čekati listopad.
-
Pišite mi 4. dc.
Krajem 08. mjeseca idem doktorici da vidimo šta se to događa.
A sad idemo na more pa možda bude više sreće na morskom zraku :mrgreen:
-
Lista za 1.8.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Garawa ~~~~~~~~ 22.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 21.dc
Himalaya ~~~~~~~ 16.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 16.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 8.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 4.dc
Ludnica dan i tek sada stigla malo čitafi što pišete.
Himalaya držim fige da ovaj mjesec bude plus :))
Lotus- slažem se s Himalayom, no što prije obaviš to bolje, da ti se kasnije ne oduži sve..
Ivchy zapisala sam te, žao mi je :/
-
Lista za 2.8.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Garawa ~~~~~~~~ 23.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 22.dc
Himalaya ~~~~~~~ 17.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 17.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 9.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 5.dc
-
Cure, nadam se da ste se odmorile i lijepo provele vikend :) MM i ja bili na plaži, pokrili smo ove dane, družila se s prijateljicama, sređivala cvijeće na balkonu, uglavnom veselo i aktivno :)
-
Bravo Lotus to zvuči super!
Ja sam bome za vikend uživala, u subotu smo bili u pokretu cijeli dan - šetali pse po nasipu pa onda poharali dućane, kuhali ručak...
Ja sam jučer svoj mali vrt sređivala isto, nabrala toooonu blitve koju sad moram nekako smrznuti pa gledam da si posadim špinat isto :D
ja od kad radimo na bebi sam se okrenula domaćem povrću i svoj prvi vrt zasadila, ni jednom ga nisam pošpricala i sve je tako fino, jedem bez straha :)
Kod mene u Zg je danas od ranog jutra kišaaa...
Jučer ujutro sam pišnula trakicu - bilo je tamno - ali nije bio peak. Računam da je peak bio prekjučer znači 21 dc :/
Dakle ciklus će mi trajati bome fino 34-35 dana, to je već na granici da nešto ne štima.... :-o
Sluzi zadnja 3 dana sam imala na izvoz... Ali osim toga nisam osjetila nikakvo zatezanje i bolove kao inače.
Nešto smo i pokrili ali ja sam sigurna da ništa od ovog ciklusa.
Pošaljem listu kasnije :)
-
Bok svima! Nova sam općenito na forumu pa će vjerojatno biti nekih problema dok se ne uhodam :|
Čitala sam dosta po forumima o raznim stvarima što me muče, ali evo vaša grupa mi se čini fora pa sam se odlučila priključiti (ako me primate naravno :mrgreen: )
U devetom mjesecu prošle godine sam ostala trudna, ali morala sam na prekid trudnoće (blighted ovum). Odlučila sam se na medikamentozni prekid trudnoće umjesto za kiretažu. Osim toga, davne 2007. godine sam operirala tumor na hipofizi (makroprolaktinom).
Nemam baš neke simptome ovulacije pa mi je teško odrediti kad je i da li ju imam. Moguće je i da imam policistične jajnike, ali službenu dijagnozu nemam. Počela sam s mjerenjem bazalne temperature početkom svibnja ove godine. Nažalost zbog stresa na poslu izostao mi je jedan ciklus i graf bazalne mi je užasan (zabilježen mi je skok 56. dan ciklusa, mengu sam dobila 65. dan ciklusa). Je li to prekratka luteinska faza? I evo od ovog ciklusa sam krenila s LH trakicama.
Sorry malo sam se raspisala.
Svim curama želim čim prije plusić. :heart:
-
Lista za 3.8.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Garawa ~~~~~~~~ 24.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 23.dc
Himalaya ~~~~~~~ 18.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 18.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 10.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 6.dc
-
Čovjek kad je zaokupljen stvarima i akcijama ne misli o tome hoće li beba i kada (iako znam imat svakakvih dana).
I tu u Rijeci je cijeli dan ružno vrijeme, danas kaučarenje na repertoaru.
-
Drage:heart::ghug: ...samo da vas pozdravim i samo hrabro! Nadam se da se vracam na listu cca u 9,10mj.samo da ti nalazi konačno dođu.
-
Mašnice, pozdrav i tebi :)
Beck, jel bio stigao onaj lubrikant?
-
Hej cure!
Klooo dobro nam došla! Reci mi koji ti je dan ciklusa pa da te ubacim na listu ako želiš?
Ako ti je O bila 56 - 57dc - čini mi se da ti je kratka lutealna faza :/
Da li si već išla na neke pretrage? Ja bi na tvom mjestu se javila ginekologu, prvo da mi utvrdi imam li O, pa onda još da se ustvrde policistični ili ne...
Lotus - stigao je lubrikant ali ga čuvam za idući ciklus s obzirom da smo ovaj tako zbrljali eto :)
Ali brzo je stigao, ćak 2 dana ranije. Javim dojmove kad probamo!
Ja sam jučer odlučno krenula vježbati, odradila sam doma neki trening. Iz mene je zašlo valjda 5l vode ali eto, bar neki početak :lol:
Ne znam kako vi ali ja se ovih dana gušim u lubenici! To mi je omiljena ljetna hrana - pojedem barem četvrtinu lubenice u danu - ako ne i cijelu polovicu.
Danas navečer imam UZV štitnjače pa da vidimo što će reći doc, s obzirom da su mi krvni nalazi puno bolji nego prije.
-
Lista za 4.8.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Garawa ~~~~~~~~ 25.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 24.dc
Himalaya ~~~~~~~ 19.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 19.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 11.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 7.dc
-
Kloo, dobro došla. Pridruži se listi. Bude veselo!
Beck, joj taj lubrikant. Obavezno javi kad ga isprobaš haha
Mašnice, kakve preglede radite?
Lotus, ja se ljeti ne mogu prisiliti na kaučarenje bez obzira na vrijeme. Stalno neka akcija. Ako je ružno vrijeme putujemo okolo, ako je lijepo budemo na moru. Čovjek bi rekao da sam na GO, ali nisam haha. Ja sam uvijek u bablje ljeto na GO. Tada mi je najljepše. Nema gužvi, more je savršeno... Milina.
Ja sam u onoj dosadnoj fazi čekanja tako da nemam što za prijavit. Tu i tamo jajnici nešto rade, ali ništa za prijaviti još. Bit će mi veselo sljedeći tjedan kad počnu simptomi.
-
Ja se već vidim isto kako osluškujem simptome i razmišljam jesmo li šta ili nismo :) hahahahaha
Nazvala sam ginekologa svoga kako bih pitala za nalaze briseva i kaže mi da budu gotovi za 8 dana (živim u Ri ali još uvijek idem kod svog ginekologa koji je u manjoj sredini ako to igra ulogu, iako i on briseve šalje u Rijeku).