alenka- SD (prvi porod)
Naska na mene i nije ostavila neki dojam, ruka mi je cijela bila u sljivama (doslovno cijela) od njenog trazenja moje vene, a na porodu je samo stajala sa strane dok je druga babica sve radila.(drugi porod)
Printable View
alenka- SD (prvi porod)
Naska na mene i nije ostavila neki dojam, ruka mi je cijela bila u sljivama (doslovno cijela) od njenog trazenja moje vene, a na porodu je samo stajala sa strane dok je druga babica sve radila.(drugi porod)
primalja Barbara iz Rijeke
još ne nalazim riječi zahvale za ono što sam od nje i zbog nje doživjela
:heart:
Rijeka:
Prekrasna primalja Dijana bila je uz mene konstantno od 1,00 do čini mi se 7,00 kada je u drugu smjenu došla sestra Mladenka koja se sa mnom i Martinom do 9,30 pošteno namučila oko istiskivanja - svaka joj čast. Zahvaljujem i sestri Silvani Tomić koja je na kraju bila od velike pomoći
Svima njima velika :*
KBC Rijeka - primalja Barbara :heart:
KBC Rijeka i moja Paščanka sestra Silvana.
Ma pravi je anđeo koji mi je pomogao oko mog anđela.
KBC Rijeka:
Primalja Lidija :*
Uz mene je bila od 07-19, cijelu svoju smjenu. Pričala mi je kako im je teško i kako rade 6,7 godina na određeno, u potpunoj neizvjesnosti za svoj posao.......Svaka im čast.Citiraj:
marinna prvotno napisa
Jel' ovo slučajnost ili kaj ? .... Rijeka, Sveti Duh, Vinogradska :klap:
Baš me interesira nastavak (ili ćemo izvući neki zaključak, npr. da u ostalim bolnicama osoblje sakriva svoja imena :lol: )
KBC Rijeka-primalja Andrea :saint: i Nataša. Veliko,veliko hvala na strpljivosti i svemu što su napravile da bi mi olakšale porod. Hvala i u ime MM-a i naše Paolice!
KBC Rijeka - sestra Milanka M. (nadam se da sam dobro zapamtila)
Nisam ni stigla reći joj hvala pa barem ovim putem ako slučajno pročita zahvaljujem od srca na riječima ohrabrenja, strpljenju, masaži.... ma bila je fenomenalna!
ja sam prije tri tjedna prisustvovala porodu na SD i htjela bi istaknuti primalju Kiki (ne znam kak se točno zove); mlada cura, prekrasna, strpljiva, nježna i voli rode :heart:
btw, kad sam ja gore rodila, ona je bila na odjelu babinjača i moram priznati da se je jako trudila pomoći nam oko dojenja, nikad joj nije bilo teško popričati, pokazati nam položaj, tehniku izdajanja za popuštanje pritiska i sl. i tako sam ju zapamtila, a sada je u rađaoni i cura je stvarno :heart:
andrea, znači asistirala si porodu :) ?
(ja znatiželjna :saint: )
aha :D
iako je porod bio sve samo ne prirodni, ali je situacija stvarno bila horor :/
pišem ti pp.
podižem, da ne propustimo ostale
Toliko je već rečeno o Naski da je nemam što puno za pričeti ali mene je spasila i nikad joj neću moći dovoljno zahvaliti zaista je :heart:
Ne bih se složila s tobom, ja za Matasa mogu reći samo :evil: :evil: :evil: X 1000Citiraj:
klia prvotno napisa
Znam da je tebi bila druga pjesma s njim :(
Zato sam i navela da je to daleko od onoga kako bi normalan porod mogao izgledati, no svjesna sam i da sam mogla naletjeti na puno gore likove.
Matas je meni na prvom porodu rekao da će još pričekati, kad sam u onoj muci rađanja moga gigantića i ja pomislila na carski. Zahvalna sam što me nije poslušao.
Čula sam od drugih mama da su gotove sve primalje odlučne ali me muž nagovara na primalju Kseniju,,kaze da je odlična. Nemam puno informacija o njoj, uglavnom se spominje Barbara pa ako netko zna više neka mi pošalje idgovor,Hvala,, :heart: :love:Citiraj:
choko prvotno napisa
Ali u RH ne možeš birati primalju, kako ?? Kad te ulove trudovi, možeš se samo nadati da je u smjeni željena primalja, ili da je u susjednom rodilištu željena primalja :mrgreen:
meni su bile Ksenija i Silvana.Citiraj:
darkica prvotno napisa
obje su mi ostale u lijepom sjećanju :).
koliko sam ja shvatila, ako ides na porod u rijeku (voda ili stolcek) velika je mogucnost da ces imati dibru primalju. ja bih naravno htjela barbaru, ali cula sam za nekoliko primalja i sve su na tom odjelu tj. oko tog prirodnog poroda navodno super! ili sam u krivu? jel netko zna koliko ima primalja za te prirodne porode? i ima li uopce neka koja nije super?Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
KBC RIJEKA.......
1. primalja KSENIJA
2. primalja JOVANKA
Nikada ih neću zaboraviti, i nikada im ne mogu dovoljno zahvaliti. :heart:
Dajem si u zadatak da saznamo koje još primalje u Varaždinskom rodilištu su ok?
Ja znam za 3, Erika, Alenka i Ksenija. Zna li još tko za koju?
KBC Rijeka
Prije 3 i pol godine, porod u vodi, prekrasna sestra Lela: jako topla osoba, nježna, opušta njena prisutnost...ma, kao druga mama!
Posebno me se dojmilo što me došla pozdraviti dok sam bila u predrađaoni kada sam iščekivala rođenje drugog djeteta i pružila mi podršku i par lijepih riječi.
Drugi porod, prije 14 mjeseci, također porod u vodi, sestra Željka. Ma, genijalna cura. Brzo smo prešle na ti i razgovarale kao stare frendice o svemu i svačemu (naravno između dva truda :)). Bila je na (do)školovanju u Nizozemskoj gdje je učila o porodu u vodi i o neasistiranom porodu kod kuće. Vjerovala je meni i mom tijelu, poštovala moje želje...ma Željka je za poželjeti!
Lela, Željka-od srca HVALA!
KBC RIJEKA - primalja Milanka!!!!!
sjetila te se nakon 3,5 godine, nemrem vjerovati :shock: te riječanke kao da su iz druge galaksije.
Vjerujem da to nije samo po sebi tako došlo, da imaju i dobro rukovodstvo, odnosno tko im je već glavni.
Biserka i Jasenka :heart: u Varaždinu.
Nisu se ni meni predstavljale, nego sam poslije poroda, prije odlaska na drugi odjel pitala primalju Jasenku za imena. Nadam se da sam dobro zapamtila.
joj, zaboravih dr. Jukića, vrlo finog i mladog doktora koji je poštivao moje želje i koji se prema meni odnosio kao prema ženi, a ne kao prema nekoj životinji. Na njemu se vidi da zaista voli i uživa u svom poslu :)
Malo da pohvalim i Osijek.
Primalja Petra :heart: . Uz nju sam se osjećala tako sigurno i zaštićeno. :love:
mene je prepoznala sestra s petog kata-tamo kamo ležiš poslije poroda-nakon OSAM godina,ostala sam ono :shock: :shock: :shock: .Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Meni je bila primalja Jovanka-predivna žena.E. se je rodila u 18 h,primalja je na odlasku kući oko 19 h došla do mene, pohvalila me :mrgreen: ,zaželjela sreću i pozdravila :love: ,zbilja se osjećaš čovjekom kraj takve žene...
ksenija u Rijeci...to je dobra vila a ne samo primalja :heart:
Iako je bio prije dvije godine, primalja Sanja. Nista posebno za pohvaliti ali sve korektno i fer. E da je jos i dr. bila takva,ali o tome jos moram tek pisati na pricama s poroda,a to mi je nekako tesko,a i da ne uplasim bojazljive, no budem!!
Velike puse i Barbari i Andrei iz KBC Rijeka :* !
Bez njih bi sve bilo puno teže.
KBC rijeka-puno lijepih riječi za primalju Mladenku koja je pomogla da na svijet dođe moja Lana.
prvi put dvije smjene: Maja i Slavka, zatim Goge i Irena
drugi put Leona i opet Goge
:heart: PUNO HVALA , bile ste super
zaboravila sam reći--DUBROVNIK
:heart:
I onima koje zanima- ako želite bebu odmah na prsa, samo pitajte. Ko želi, dobije. Ja jesam. A žena koja je rađala samnom je rekla " fuj, kako je ljigav, odnesite ga , meni će ispasti".
TONKA-Merkur: NAJVEĆA GAZDARICA!
Ja želim pohvaliti SVE iz KBC-a Rijeke!!!
Od dr. Finderle i Sindika, preko SVIH primalja s kojima sam došla u kontakt: Barbara, Silvana, Ksenija i još njih 2-3 čija imena na znam... pa sve do osoblja s 5. kata, odjela babinja!
Uvijek ću im se vraćati, najradije bih se preselila k njima. :lol:
:heart: :saint: :heart: :saint:
Irina iz Vinogradske.Bila je zaista divna.Ta žena ima sve ljudske kvalitete koje babica mora imati.