Super, baš ti hvala! Koliko treba čokolade? Uvijek mi je malo te glazure.
Printable View
Super, baš ti hvala! Koliko treba čokolade? Uvijek mi je malo te glazure.
Uf, ne sjećam se, vjerojatno otopim onu veliku od 200g, al ne sjećam se treba li poslije još dodavat
Ok, hvala. Znači, staviti koliko je potrebno :lool:
Edit: za Angie, propustila citirati.
Točno toliko vertex :lool:
Jučer je u Lidlu na njihovom adventskom kalendaru bio 25% popust na maslac. Ja fulala.
Danas je 20% na bijelu čokoladu. Ne znam kakva je doduše.
ovo cu pravit sigurno jer se lani svima svidila https://likechocolate.net/2018/03/to...om-i-narancom/
mozda i ovu
https://likechocolate.net/2019/09/to...de-bez-brasna/
nismo bas ljubitelji suhih kolaca. djeca ce vjerojatno radit cupavce ili ruske kape, vidit cemo za sta ce se odlucit.
od keksica cemo raditi one sa komadicima cokolade.
Čini se da nema trenutno akcija za putar ispod 20 kn. Molim vas da stavite ovdje ako vidite negdje akciju.
Plodine 15.99 7.-13. 12. neki nepoznati maslac po imenu BUTTER edit: GOLDSTEIG
Kakve su cijene maslaca po onim malim mljekarama, npr. Veronika velika pakiranja. Znam da se na forumu znalo pisati da je povoljnije kad se uzme kila itd.
Ja ne volim zamrzavati maslac pa ne gledam nikad ta velika pakiranja, ali sad za Božić bi mi mogla trebati kila.
Jučer u Eurospin-u maslac isto 15.99
Ima i u Konzumu neki maslac po 15.99 kn
Ima! Od danas. 15.99 BURRO AGRIFORM.
Bit će toga svuda. Imaju kampanje. Vjerojatno se i dogovaraju, iako je to zabranjeno.
Koliko potrošite maslaca za božićne kolače da je ta cijena tako fatalna?
Evo u Lidlu 15 kuna sljedeći tjedan.
Nije fatalno ali što ne bi kupili jeftinije kad ima.
Prije 4-5 godina je to stvarno bila tema, jer je maslac zbog nestašice skočio sa cca 12kn na cca 25.
Sad je već jako dugo oko 20, pa budu neke akcije. Ali u međuvremenu su i brašno, jaja, mlijeko, ulje i čokolada, dakle svi sastojci za kolače, poskupili po 30-100% pa se taj maslac toliko ni ne ističe
Ja da, ajmo malo o jajima :lool:
Jeste li probali napraviti ovaj kolač?
https://m.youtube.com/watch?v=RJrcr_IY1y8
Našla sam ga u jednoj grupi i svako toliko radim. Jako zanimljivo.
Nemam pojma koliko cu peci, ali kod nas se jako brzo pojede maslac i kad nije bozic, a nemam vise zalihe u frizeru.
Realno mi se cini da cu u prosincu u kolace ubaciti 5-6 maslaca.
Panettone sam radila. Ispao je super, samo ću sljedeći put dodati kandirano koješta. Djeca pojela u sekundi. Ne shvaćam cijene od tipa 180kn/kom na nekim mjestima.
Mislim da je taj običaj da tražimo maslac na akciji više bio radi forumašica koje su ga trošile na kilograme, kao Ginger. Bilo je godina kad su neke osobito vrijedne prijavljivale po desetak vrsta kolača. I znam da ti sve ovo znaš, ali, eto, otišle su one koje su pekle, pa da mi koje smo ostale nekako održavamo temu :mrgreen:
Pa nisu otišle sve koje su pekle :oklagija:
Pa prijavi, dokaži da sam u krivu!
Heh, još sam u potrazi za inspiracijom ali dobra vijest je da ima ca 5 kg maslaca u ledu :mrgreen:
Bože, Angie, ako si sad još u potrazi za inspiracijom, onda stvarno nisi "ta" :lool:
Kako smo već pisale bar jednom, ali neka nas :heart:, ja jako volim bavit se božićnim kolačima, ali ne radim unaprijed, niti deset vrsta. Kod nas baš i nije običaj, a i meni je draže imati recimo do 4 maksimalno.
Pih Jurana stvarno....u ledu imam oko 3 lg maslaca i 0.75 kg u frizideru.
Ne radim veliki broj al zato kolicina me dokrajci
Radila sam fritule. Nisu savršeno uspjele, ali idu uz sladoled. Ne znam zašto sam se ikad zezala sa krafnama.
Jesi li pustila da smjesa odstoji prije prženja? Ako nisi, drugi put samo ostavi 15-20 min prije nego ih kreneš pržiti, da gluten umreži. Isto ti je kao kad zamiješaš smjesu za palačinke. Ne trgaju se ako pustiš da smjesa malo odstoji.
Bratemili, ako si u stanju napraviti germknedle, nema šaMse da ti fritule omanu, ali moraš 2-3 puta isprobati prije nego pogodiš pravi način. Bude to išlo.