Od kontakta sa samim domom (mesto se zove Bijela ) nemaš ništa, jer sve ide preko njihovog Ministarstva. Nije loše imati nekog "insajdera" u Bijeloj, pa znati koliko se deca stvarno usvaja i kuda odlaze ?Citiraj:
eva71 prvotno napisa
Crna Gora ima malo stanovnika, poznaje li neko neku ženu koja bi nam mogla dati informacije ?
Samo ću reći da se ono što sam čula od žena koje su pisale na raznim forumima i onoga što govore službenici Ministarstva bitno razlikuje.
Zaključke izvlačite sami.
Ako šaljete dokumentaciju morate je posalti KOMPLETNU, inače će vas odmah odbiti.
Moje mišljenje je da ne trebate postavljati visoke standarde, jer sam u razgovoru sa službenicom čula više puta o vraćanju dokumentacije.
Znači, i ako je bila kompetna, možda su ljudi napisali da žele zdravo dete od npr. godinu dana i dokumentacija im je vraćena sa obrazloženjem da takve dece nema i neće uskoro biti, a prioritet imaju državljani CG( moja pretpostavka).
Mi još nismo poslali dokumentaciju, jer tražomo modus kako da iz našeg CSR dobijemo KOMPLETNU dokumentaciju. Rešenje smo našli, uz pomoć pravnika našeg Ministarstva u tome da se CG Ministarstvu uputi "Zahtev za usvajanje" sa pitanjem šta je potrebno od dokumentacije ?
Kada dobijemo odgovor, overen pečatom i sa potpisom odgovornog lica možemo ga predočiti našem CSR na osnovu njega nam daju kompletnu dokumentaciju, znači mišljenja stručnjaka zajedno sa potvrdom o podobnosti.
Pisaću još o ovome kada se priča zaokruži, zakoni se razlikuju, ne znam kako je kod vas ? Da li imate uvide u svoje dosijee i možete li ih posuditi na fotokopiranje, ali potpune, znači sa svim što stoji u njima ?
Malo sam zbrkala, ali nadam se da smo se razumele, od zvanja Bijele nema nikakve koristi, a dokumentacija koju šaljete mora da bude kompletna i šalje se u Ministarstvo, a ne u dom u Bijeloj.
Adresu imate gore.
Ako je neko voljan da zove CG Ministarstvo, neka napiše sta su mu rekli, da vidmo. Nisu neljubazni, ali koriste svaku priliku da naglase da nema dece, da imamo veće šanse u našoj zemlji, rečju pokušavaju da nas odgovore od predaje dokumentacije.
@Elly
Još kad bi se malo raspitala od prijatelja, kako su uspeli ?
Pozdrav svima :*