ja stavila kolutove patlidžana, komade paprike (crvne roge), kolutove luka i komade buče.
Printable View
ja stavila kolutove patlidžana, komade paprike (crvne roge), kolutove luka i komade buče.
Dužan sam fotku ove umotvorine, a imam od prošlog ljeta - u picopekaču:
Rostiglio pod roza suncobranom
Obavezno češnjak, a počesto na kraju i mozzarela+origano odozgora :mrgreen: !
Davore sve pohvale za recept, upravo smo jeli i ja ne mogu da disem ali posto je ostalo jos malo idem isprazniti ciniju trudnicka posla
8) u zadnje vrijeme stavim i tanke ploške paradajza na vrh da se dobro prosuše, ali ih odvojim od tikvica/patlidžana i serviram odvojeno - tako mi bolje pašu. Nekako je kombinacija tikvice/patlidžan svijet za sebe.
Mi cesto ubacimo i paprike u ovu kombinaciju.
Da li vam rerna počne "pariti" i vodu puštati?
Radila sam jednom za neki recept tako patlidžane i to je bila katastrofa što se tiče vode, tj. pare. Rerna je bila puna pare, sa zadnje strane je parila, a po podu puštala vodu - naravno od patlidžana i tikvica.
Da li vi imate takvih problema?
Davore - u picapekaču da li su isto fine kao u rerni? Da li se skuhaju ili ispeku?
Obavezno ću probati ovo...
Pa bolje su mi iz pećnice jer ih bolje prosuši, ali mislim da je to uglavnom zbog ventilatora. U picopekaču se više upari, ali obzirom na nepostojanje prave pećnice tamo gdje ga koristim - OK je i tako. U oba slučaja je mljac.
Ne znam na koji način bi ti mogla riješiti problem kondenzacije.
A ti imaš neki ventilator?
(valjda još živim u kamenom dobu :) )
Pa da, to je super. Možeš peći i u nekoliko etaža, a pečenje je brže i ravnomjerno. Višak pare puše na rupu u vratima i nema kondenzacije. Toplo preporučam kada ćeš kupovati novi štednjak (što se u prosječnoj obitelji ne događa češće od jednom u 20 godina).
upravo smo prvi put napravili tikvice, patliđane i papriku prema davorovm receptu.
fiiiino! napravila sam premalo, za večeru radimo opet...
Ja sam jednom smislila nešto slično, samo patlidžan izrežem na kockice i, za svaki slučaj, pečem na komadu pek-papira. Isto ga uvaljam u svakakve začine (i rajčicu) i poslužujem s tjesteninom ili palentom. Je li još tko ovo probao s paštetom od slanutka -- oko 250 g kuhanog slanutka, 1 kiselo vrhnje, malo soli i svježeg peršina? Jako :mljac:
Radila sam jučer prvi put s patliđanom, tikvicom (malo debljom, ova je bila na putu da postane buča) i paprikama.
Dakle narezano, posložena, pećnica na 200 i nakon pola sata - 45 minuta je sve i dalje ostalo blijedo. :/
Onda sam bacila na gril tavu, da barem dobije smeđe prugice, prebacila u zdjelu i začinila.
Bilo je fino. Radit ću opet.
Jel itko radio bez tog soja umaka
Ja radila bez soja umaka. Ispekla samo tikvice. Kad su se ispekle prelila sa točom, maslinovo ulje, češnjak, sol, peršin, svašta nešto natrpala unutra. Pojelo se dok si rekao keks.
i ja probala danas, odlično je ovo pečenje u pećnici :love:
moja je isto bila mediteranska verzija sa češnjakom i mediteranskim začinima, stvarno jako jednostavno i ukusno!