a kad je to????
Printable View
Moje višnje na balkonu! Imam nekoliko varijanti pa ću isprobavati. A moće se i dvije staklenke oraha! Jedva čekam!
nemam ga toliko, baš zato bi ga u nki liker.
crni je. i prefin.
ali uz količine voća koje dnevno dolaze u kuću, to se ne stigne sve pojesti, a žao mi da špropada.
pekmez i nije naišao na neko oduševljenje lani.
ja ću u svakom slučaju odeksprimentirati, pa javim kako je ispalo.
ja radim liker na 3 kile višanja, 3 kile šećera, stoji na suncu dok se šećer ne otopi... zalijem sa 1/2 l rakije, 3l crnog vina i 1/2 l ruma i bude fino....
lucifer, pa to tvoje je ko sangria od jedne vrste voća
Moj susjed je i meni dao recept s crnim vinom, ali ide kila višanja, kila šećera, litra rakije, kora naranče, vanilin štapić i na kraju, kad je sve gotovo, pola litre crnog vina.
Stavila sam 1 kg visanja maraska i 1 kg secera. Kupila sam u Zadru 2 kg visanja ali bile su tako slatke da smo moja kcer i ja potamanile 1 kg.
Sad ce stajati cca 2-3 tjedna dok se secer ne rastopi i tada zalijem s lozom i stoji jos 2 tjedna. Nakon toga procijedim i spremim u boce.
Razmisljam da probam ovu varijantu s rumom. Koji rum stavljate?
ja ne procjeđujem.
nego kad sipam rakiju, obavezno upadne i voće.
Ne ništa cjedit, voće je najbolji dio.
dio voća se može i zamrznuti, pa umjesto leda stavljati u rakiju.
48 sati?
pih!
Tebi toliko ne potraje ili... ?
ma ne
ja maloprije otvorila teglu prošlogodišnje borovnjače
prije točno godinu dana sam je stavila na sunce... LOOOOL
nisam je do sada imala gdje staviti, pa je odstajala i na suncu i na snjegovima.
i stvarno je dobra.
jučer stavila tri trolitarske staklenke višnjevače.
ne otvaram do Božića.
Ja ga toplo preporučam, jer je jaaaako fin :) a tu su i dokazi :)
http://www.coolinarika.com/recept/li...inom-rakijom-/
To se ne bi trebalo zvati liker, ali ja nemam pojma kako da tu mućkalicu nazovem...
:coffee: beton?
ima li još višanja na placu?
Davor puno ovisi o načinu čuvanja
i paženja
i maženja
i vina i žena8-)
Jelena. O
taman 6 tjedana nakon stavljanja na sunce
nego ona tura koju sam radila šećer, višnje, rakija 1:1:1
još se šećer nije rastopio
je to OK?
Nisam još radila višnjevac, ali orahovaču radim godinama. U 3 l staklenku stavljam prepolovljene orahe ( brati dok još se može probiti iglom s jedne na drugu stranu, ali s laganim otporom, tj da se tek krene raditi ljuska unutarnja) onako oko 2/3 staklenke, pa preko toga sipam šećer uz lagano protresanje staklenke da se prosipa i između polovica do dna, te da ostanu svi orasi prekriveni na vrhu. Zatim staklenku poklapam sa komadom tkanine ( krpa, gušća gaza i slično) koju pričvrstim gumicom da može disati i sve na polusunčano mjesto, dakle da nije baš cijeli dan na suncu. Nakon cca 1,5 mj onako od oka dodam rakiju i ostavim da još neko vrijeme stoji ali poklopljeno i u špajzi te nakon toga cijedim u flaše.
Ja sam si danas u dućanu kupila prekrasne boce u koje ću spremati svoje likere :-D
meni se danas konačno šećer otopio (valjda od ove vrućine)
nema više svakodnevnog miješanja, jupi!
I kod mene, dodala sam i rakiju, sklonila u hladovinu da ne ishlapi sva tekućina na ovoj žegurini
Ja sam stavila šećer i višnje, jednu posudu na sunce , jedno na tamno, jel moram to povremeno promješati ili ne trebam dirati ? Uglavnom šećer mi je sjeo na dno , a sirup od višnje je iznad.
moraš miješati da ti se šećer ne zabetonira
od 4 tegle:
1. razbila :-( (slučajno, u treznom stanju, ne znam jel mi bilo više žao višnjevca ili mi je bilo gore čistiti tu slatku ljepljivu tekućinu :-x)
2. popila :-D
3. i 4. još čekaju:yes:
e sad pitanje
što radite s višnjama?
meni je bilo žao pa sam ih stavila skupa s višnjevačom u bocu
e sad je tu problem
jedva sam ih ubacila u bocu (imala sam od jegera, sa normalnim grlom), sad naravno ne idu van
:roll:
ove iduće 2 mislim samo piće stavit u bocu, a višnje u teglicu pa da si netko uzme po volji
ali tih višanja je toliko puno
može li se u te iste višnje staviti šećer i rakija pa ih iskoristiti za još jednu turu :hik:
može
ako moja prijateljica radi od kupovnoga kompota, možeš i ti od alkoholiziranih višanja
iako ja ne bih izdržala da ne pojedem.
zato moje uvijek stoje u teglama, ne prelijevam u bocama; pa kad točim rakiju, obacim i koju višnju
ja sam ih ocjeđene zamrznula, za kolače.
koristila sam jedan dio za tortu u nedjelju i prefine su.
apri, 2 velike tegle mi zauzmu po frižidera
babyboys
al su s košticama
ili si ih otkoštila?
e, pa to ti je kad imaš pun frižider.
ali, meni tegle stoje na nenatkrivenoj terasi sve do sljedećega ljeta; kad ugrije, onda ih unesem u hladnjak.
i stoje tamo.
da popune mjesto u frižideru.
ja ga moram držat u frižu ako ga hoću piti, pijem hladnu žesticu
pa stavim jednu teglu u hladnjak, druge su na terasi.
kad popijem jednu, dođe druga...
trenutno je tegla s borovnicama u hladnjaku, a tri tegle s višnjama na terasi.
ali, ja ti to ne otvaram prije božića.
ja sam morala jednu "srediti"
borovničec..............:sing:
sinoć sam probala malinovac :mljac: :hik:
šteta što sam samo 1 teglu radila
na borovnicu ćeš doći drugi tjedan (vraćamo se 16.)
imam i marelice i maline.
vidi je, cijelu noć može o alkoholu, a boli je briga za moja pluća!
vide je što je naivna, ccc
i tvoja pluća će doć na red drugi tjedan8-)
pa znaš kako se kod nas postiže stanje zainteresiranosti:angel:
a70v, ja sam ih odkoštila u startu.
super mi je to što ih za kolače ne trebam dodatno šećeriti, i još imaju jednu onako posebnu aromu :mljac: