meni je padala kosa kada sam je visoko vezala u rep...cak me i glava bolila na tom mjestu gdje je gumica...Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
sada mi ne pada, al sada vidim da je moguce i nekoiliko mjeseci poslije poroda :?
Printable View
meni je padala kosa kada sam je visoko vezala u rep...cak me i glava bolila na tom mjestu gdje je gumica...Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
sada mi ne pada, al sada vidim da je moguce i nekoiliko mjeseci poslije poroda :?
pa da, pocne opadati nekoliko mjeseci nakon poroda i obicno traje nekoliko mjeseci katastrofe, a onda stane.. :/
najbolje se malo osisati kad krene opadanje.
kupila sam fitoval sampon i losion protiv ispadanja kose.
ima li ko iskustva sa tim proizvodima?
Evo jednog recepta koji mi je dala frendica, a njoj frizerka: 1 dcl ricinusova ulja, 1 dcl parafinskog ulja, 1 dcl maslinovog ulja se pomiješa i stavi na kosu dva-tri sata prije pranja. Kosa se normalno opere, a zadnje se ispiranje napravi s čajem od korijena koprive. I tako dok ne prestane padati... :roll: Ja sam neki dan to izvela, ali bez čaja jerbo nisam imala koprive u blizini i sad mi se čini (ili je to autosugestija) da manje pada. Mekša je u svakom slučaju 8)
Na Cybermedu dermatolog preporuča i dosta hvali šampon protiv ispadanja Anaphase i losion za dan i noć od istog proizvođača. Koga zanima virnite malo na njihovu stranicu.
S obzirom da sam stalno kukala na zaštopanu kadu i lavabo, javljam sretnu formulu protiv ispadanja - šišanje.
Ošišala sam se na kratko i preporodila sam se.
Druga bitna stvar - rep što rjeđe nositi ako kosa ispada, od repa je kosi još samo gore. Znam to dobro, dvije godine sam stalno nosila rep i vlasi su mi se neprirodno stanjile na sredini glave. Frizerka je stalno urlala na mene zbog repa al meni je to bilo najpraktičnije pa se nisam dala.
Ja sam isprobala sve i svašta, no došla sam do zaključka da je ispadanje kose normalno poslije poroda i pogotovo ako dojiš. :/ Meni je počelo s Fionina tri mjeseca i završilo s otprilike šest i iako sam mislila da ću oćelaviti, kosa mi izgleda točno kao i prije. :) 8)
Citiraj:
SUNCE prvotno napisa
sisala se i ja skroz na kratko i sad sam se preporodila.....
kosa mi je vec bila katastrofa i od ispadanja i od repa....
aj jos samo ubacite slike da vam vidimo zurke i postanite necija inspiracija :D
ho-će-mo fo-tke!!! ho-će-mo fo-tke!!!
Da fotke... ?!?
Ne izgledam si baš najbolje, btw. I sad kužim da sam izabrala najgoru dužinu, zapinje mi ovo malo kose za kragnu košulje il jakne, plete se po ogrlicama. Koma. Postala sam ovisnik o vosku i TG Manipulatoru.
Opet moram puštat, kraće od ovog neću jer mi je kosa prirodno rudlava, što je kraća, sve više ide u širinu a i ovak već imam preveliku glavu.
Prednost nove frizure je što se ne treba uređivat - kak prođeš prstima kroz kosu, tak stoji. Što više strši, to bolje.
I, naravno, ima manje kose po parketu, jastucima, obleki... Ukućani su zahvalni.
Koliko vremenski opada kosa?Mjesec,dva,tri?Ja sam dobila zaliske ko Gorbacov sve me vise trta...:smajlic broji preostale dlake
Kad sam u ljekarni trazila pomenuti Vichy sampon zena mi je rekla da je, naravno, do mene hocu li ga kupit, ali da mi od njega nece narasti vise kose, niti ce mi zbog njega prestati ispadati ova koju imam. Ako sam zadovoljna samponom, koji sam ranije koristila trebam nastaviti koristiti isti. Ispadanje kose poslije poroda je najprirodnija stvar, kaze, ona je kroz to prosla dva puta i vecina zena prodje kroz to. Kaze da ne brinem, da ce uskoro prestati da ispada bla bla bla. Tako ja zahvalih na savjetu i izadjoh iz ljekarne praznih ruku. Sad mi se u zadnjih nekoliko dana cini da manje ispada, mozda to ima veze s tim da dojim manje, jer F. dva puta dnevno jede cvrstu hranu, te sam u skladu s tim dobila i svoju prvu poslijeporodjajnu mengu i da su hormoni na putu do ravnoteze.
..pa žena je vjerojatno u pravu; kao što sam ti napisala - ja sam taj šampon kupila u fazi kad je opadanje ionako već prestajalo; pa sam "uspjeh" pripisala i tom šamponu. opadalo mi je katastrofalno od 2.-6- mjeseca nakon poroda. i stalo!! vichy sam koristila nekoliko mjeseci.Citiraj:
Masha prvotno napisa
Imam turbo bujnu kosu dugu skroz do guze.Naravno pocela je opadati bas kad sam dobila mengu-4mj nakon poroda, pa ne kuzim kak prestane sa prvom mengom. Isto opada kao svima vama- kuca puna moje kose. Dojimo stalno i pocela sam piti prenatal. Danas sam pokazala mm celave zaliske. Problijedio je kao i na moje sugestije da se skroz obrijem. Nisam vezana za svoju lijepu kosu, i radje cu biti obrijana nego procelava.Ali mm mi ne da i kako citam vase postove ocito kosa naraste i obnovi se s vremenom.
Pusa svima
Kosa mi unatrag 6 mjeseci strašno ispada, skroz se prorijedila. Probala sam puno preparata, između ostalih i Vichy šampon i ampule. Ništa ne pomaže. Očito je problem negdje unutra, hormoni ili nešto drugo?!
Vrijeme je da odem kod dermatologa.
Zna li netko možda dobrog privatnog dermatologa u Zgb. ?
Joj i meni padala u trudnoći, i sad pada ko luda, al imam čupavu grivu tak da mi ne smeta, al smeta mojima doma, jer svugdje ostavljam trag :mrgreen:
I meni počela ispadati ko luda prije koji dan :/
Ima više mojih dlaka po kući nego naše mačke Mici :lol:
Meni je pocela opadati 3 mj. nakon porodjaja i prestala 6 mj. nakon porodjaja. kad je N. imala 9 mj., dobila sam mengu i sljedeci mjesec opet katastrofa od opadanja, grozno. S tim da mi se cini i da mi i slabije raste, tj. imam dosta 'mlade' kose, ali duzina mi je nekako ista vec mjesecima, prije mi je brze rasla... :(
Nisam mogla zamisliti da će kosa u periodu poslije poroda ispadati u toj količini, strašno nešto :shock: . Navodno se to može izbjeći višemjesečnom upotrebom ampula i šampona za jačanje korijena kose odmah poslije poroda. U mom slučaju sam to počela upotrebljavati dosta kasno, ali sam ipak primjetila razliku u ispadanju. A tko zna, možda je jednostavno kosa odradila svoje s ispadanjem.
nas dvi se u stopu pratimo :love:Citiraj:
Danči29 prvotno napisa
i meni neki dan počel opadati....
koliko to traje?
Traje dok ne otpadne sva koja je trebala otpasti u trudnoći i u onom periodu dok nije padala...nema čarobnog lijeka, mora otpasti. Phyto ima odlične tablete koje su za kosu i nokte, ali cijena je "popularna", 300kn....Znam da je meni to pomoglo više nego Vichy, a koristila sam i to, i ampule i šampon, i to punu godinu dana.....
meni isto prebrutalno otpada kosa zadnjih par tjedana,al sam to prepisala tome šta mi je konstantno 0-24 sfrkana u punđicu na vrh glave jer imamo par podoja po noći pa da usred mraka ne tražim gumicu,lakše mi spavat vezane kose.Taman sam u biti mislila ošišat se na neku polukratku frizuru al sad kad sve pročitah...bila duga ili kratka očito će nastavit s tim otpadanjem ili..? :?
Da, mora ti otpasti.....ne znam ak si primjetila da ti je tijekom trudnoće puno manje ispadala, ili nije uopće ili je barem na neki način bila drukčija...Citiraj:
ilka prvotno napisa
jes u trudnći je manje padala,a nakon poroda pa jedno mjesec,mjesec i po je bila savršena;)
Evo i meni kosa opada zadnjih mjesec i pol, vec sam izgubila pola kose, a inace nikad nisam imala pregustu kosu, tako da sad izgleda uzasno i jadno. Pored toga mi se i jako masti, a posto mi kod pranja jos vise opada, izbjegavam je precesto prati, tako da stvarno pregrozno izgledam :( . No tjesim se da nisam jedina, i da ce to kad tad proci, pa se previse ne zamaram time. No ono sto me malo brine je to da me u zadnje vrijeme pocelo boliti tjeme - znate onaj osjecaj kada vam je kosa cijeli dan u repu, i onda kada je pustite i kad malo prodjete prstima kroz kosu a ono boolliiii. E tako i mene sada, s time da je uopce ne vezem, nego je jednostavno pustim, i onda kada hocu se pocesljati ili samo dotaknuti osjetim tu bol. Da li je jos netko imao to? Neznam da li bih se trebala zbog toga zabrinuti ili da pustim dok ne prodje samo?
Meni je koma koliko mi je ispadala kosa nakon poroda. Ispadala je skroz do prije nekih 4 mjeseca (a rodila sam prije 18 mjeseci). Prestala je opadati iako sam opet trudna. Trebam roditi svaki tren i sad me strah da će opet početi onako manijakalno opadati kao nakon prošlog poroda :roll:
i meni kosa suludo pada, rodila prije 4 mjeseca. vec osjecam kako se volumen smanjio. i opet se pocela mastiti kao prije, a to znaci peri je svaki drugi dan i jest da sam dobila mengu ( a iskljucivo dojim) :?
U trudnoći mi je kosa bila super, bitno se manje mastila, nakon poroda nije nešto specijalno opadala, nego se samo vratila u staro malo tužnjikavo stanje - bez nekog sjaja i često se masti.
potpisujem sve odredaCitiraj:
taMarelica prvotno napisa
I ja sam se lani u ovo doba zabrinula da ću oćelavit.. :lol:
ne sječam se kad je prestalo opadanje, nisam ni skužila..
koristim fitoval već godinama i sad je sve ko i prije trudnoće
(vjerojatno ne zbog šampona nego zbog genetike :mrgreen: )
Jucer mi je MM kupio ampule od Vichya protiv ispadanja kose. Pa cisto da probam, posto sam njih jedanput vec koristila i pomogle su, mozda i sada budu djelovale. Samo me zanima da li netko zna da li ih smijem koristit ako dojim. Na njima nis ne pise da nesmijem, a teta u apoteci isto nije bila sigurna :? ?
moja kosa je opadala u busenima. i stalno sam ju zbog toga držala vezanu. otišla sam frizeru i prvo što mi je zabranila bilo kakve gumice. štipaljke i slične zakačaljke su dozvoljene. savjetovala mi je i vichy šampon. čak je i ona bila zgrožena količinom kose koja joj je ostajala u ruci.
sada mi manje opada kosa. prošlo je mjesec i pol kako koristim šampon. čak mi se čini da je bolje nego prije trudnoće.
dojim 5,5 mjeseci i još nemam menstruaciju
koliko mi kosa otpada... muž me je pitao:
"ideš li ti na kemoterapiju a da ja to ne znam?"
uglavnom...sad sam uzela u DM-u onaj kron losion kaj se pošprica po tjemenu. a kao..jača kosu i sprečava preveliko otpadanje... baš ćemo vidjeti.
Evo ja vec 2 tjedna koristim Vichy ampule i mogu reci da manje opada :D , sva sreca jer sam vec na pola celava :cry:
i ja zacepim kadu svaki put kad perem kosu, i napunim kantu za smece kad se cesljam. :( linjam se vise od psa!!!
ja ne gubim samo dlake na glavi, imala sam crne dlacice izmedju prsa i ispod pupka, i otpale su! :? cak su mi se prorjedile i stidne dlake. da li je to normalno? :? nisam zadovoljna jedino zbog kose, a za ove druge...bolje je ovako...
citala sam nedavno da je ispadanje kose jedan od znakova anemije (plus umor, slabi nokti i pucanje kutova usana). to recimo nisam znala, a poklopilo se da je kod mene sve tako--imam tesku anemiju.
odite si provjeriti zeljezo, pogotovo ako ste vise krvarile nakon poroda i ako vam se menga brzo vratila.
pucanje kutova usana - anemija?
ajme. joj. ja se cijelo vrijeme derala na muža da mi prenosi neku bolest od ljubljenja :lol:
A ja sve moram obrnuto :roll: Sad u trudnoći imam anemiju, a baš mi prestala ispadati kosa, nokte sam uvijek i imala slabe, kutovi usana mi ne pucaju i ne umaram se niša više nego u prošloj trudnoći :mrgreen:Citiraj:
mikka prvotno napisa
i ja sam se iznenadila kad sam procitala simptome anemije :/
Ninci, povecaj si zeljezo, nije dobro da si u trudnoci previse anemicna (zato ja popravljam krvnu sliku da mogu ponovo biti trudna ali toliko sam u komi da ce to potrajati :roll: ).