Cilj je priliv pozitivnih ideja koje Vam pomažu da promijenite svoju svijest
"Vaše misli su kao sjeme koje sadite u svoj vrt. Vaša uvjerenja su kao tlo u koje sadite ovo sjeme. Bogato plodno tlo stvara jake i zdrave biljke. Ako želimo da nove, pozitivne izjave - to jest, misli koje mislimo i riječi koje izgovaramo - što prije postanu istinom za nas, tada ćemo uložiti veći napor u pripremu našega uma da prihvati nove ideje.
Izaberite pozitivne izjave koje za Vas imaju smisla i često ih ponavljajte. Cilj je priliv pozitivnih ideja koje Vam pomažu da promijenite svoju svijest u sustav vjerovanja koji potvrđuje život. Sve izjave i postupci neka budu smješteni u prvo lice i sadašnjost. Npr. ja jesam, ja prihvaćam, ja uvijek, a ne "ako", "kada" "kad bi" - jer su to izjave kojima odgađamo. Učinite te ideje dijelom Vas. Govorite izjave trenutačnog prihvaćanja i Svemir će se pobrinuti za njih Sada." Louise L.Hay: Život
Odgoj vaše djece su vaša UVJERENJA koja im usađujete. Ona su tlo na kojem rastu vaša djeca, ona su odgovorna za to u što će vaše dijete izrasti, simbolično rečeno:u zdravu snažnu biljku (ili ne)! Puno strpljenja i ustrajnosti na novom putu istraživanja...Moj skromni doprinos. Pozdrav svima