ajde dobro ondak..neću previše razmišljati o tome...samo se bojim preranog poroda.....pa samim tim sad pojačano osluškujem,promatram......da mi je još barem 6 tjedana izgurati
Printable View
ajde dobro ondak..neću previše razmišljati o tome...samo se bojim preranog poroda.....pa samim tim sad pojačano osluškujem,promatram......da mi je još barem 6 tjedana izgurati
Ma meni je Sven jednako skakutao do zadnjeg dana a rodila sam ga na punih 41 tj., mislim da nije pravilo da se smire pred porod.
molim vas, može li mi netko odgovoriti kako se točno osjećaju prva micanja bebe? ja sam sada u 19. tjednu, na UZV čudo pleše kao u disku 70-tih, a ja ne osjećam apsolutno ništa. i nije to meni neki problem, jer znam da ću kad-tad osjetiti, ali zabrinuo se ovaj moj da nešto nije u redu.
i nemojte mi napisati da se osjete leptirići u trbuhu, jer ne znam kako se leptirići osjete. jel postoji neki realniji, manje romantičan opis?
Crvici? :lol:
Ma nije to do romantike nego je stvarno osjecaj kao da imas leptira koji ti leti u trbuhu. Onako te samo njezno okrzne "krilom". :-)
Bez brige, posebno ako si prvorotka, osjetit ces udarce kad-tad. A i sama kazes da se na uzv vidi da skakuce, znaci da je sve ok i nema razloga brizi.
Prve pokrete ces osjetit skroz nisko ispod pupka pa eto tamo prvo osluskuj.
mene nije podsjećalo na leptiriće, više na ribicu koja se vrpolji u malo vode, tako nekako :roll:
jesam koksy, jesam, prvorotka sam. zato sam tako i zbunjena sva. :-)
ma i mislila sam si ja da bude nešto nježno, bezbolno, a ne kao neki nastavak aliena. zato, pretpostavljam takvi opisi. mislim da mi je bliži čak ovaj opis od Ares, to bi si mogla još zamisliti: kao kad se ribica nosi u vrećici s vodom pa osjetiš na dlanu kad lupi repom.
budem ja rekla dragom svom da malo stane na loptu. nema žurbe. kad čitam kako neke bebe udaraju u kasnijim tjednima, sve me nešto strah za kasnije da me ne zanese na stranu dok hodam... :-)
meni ko neko prduckanje iznutra. eto ti neromantičnog opisa :P
a alien pokreti su iza 28.tt
Pinky... :lol:
a meni ko trzanje ribica kad se love na udicu. ali onih malih, gauna:mrgreen:
meni se činilo ko balončeki ili mjehuriči neki da me dodiruju!
Strašne opise smo dale 8-)
ja sam u 18 tjednu osjetila vibriranje u maternici,kao da sam pojela mobitel i netko me stalno zove....i često je to bilo...čak sam i dr rekla da mi nešto vibrira stalno pa mi one rekla pa to je tvoje djete...:)....e onda tek oko 20 tjedna sam osjetila kao da mi se netko očešao ali nježno od stjenku trbuha s unutrašnje strane...isto prvorotka...:))...još sam i tapecirana pa mi je malo duže trebalo da "zaprave" osjetim...
ja bi isto to u startu opisala ko trzanje ribica na udici...to je za ove ribarice s mora...:)
a ja sve cekam kad ce me pocet tako lupat kao sto neke pisu,da to boli,budi vas po noci...pa nista....a evo me u 33cem tjednu....
vise me nekako gura i nabija se pod rebra,stomak mi izgleda ono deformirano i smijesno kako bice napendi guzicu ili nogu prema van...ali neki bolni udarac u organ jos nisam primila...
glava je dolje i jako nisko kaze ginic...pito me jeli mi pritice mjehur ali nista mi ne smeta....
evo je i sad osjecam gura mi nogu u rebra,ko da zna sto pisem....:)
Ma nije svaka trudnoca ista, Sven me nije ni upola toliko udarao, on je vise valove pravio po trbuhu. Al ova beba je obican mali divljak i cesto mi se dogodi da sjedim u nekom drustvu a on/ona me lupa i lupa, ja sutim dok odjednom ne poludim (hormoni) i doslovno viknem "molim te daj se smiri malo" :lol: Jasno, cesto me ljudi cudno pogledaju...:mrgreen:
Al ta beba kad krene ne staje, ona nema odredene djelove dana kad vise ili manje skace, stalno je u pokretu.
Ma neka je, nek jos malo skace dok moze, kad rodim ima da slusa mamu :-)
kod mene je mješano.....ustvari prošli tjedan se kao primirio....čak sam i brojala da bude 10 udaracaa dnevno...al evo ovaj tjedan je baš lupanje i isto tako u društvu kažem dobro je..eej....jer zna stvarno iznenada snažno lupiti nije bol...al iznenadi....al isto tako i bude nježno mrduckanje,s tim daa sam primjetila da kad legnem na lijevi bok mu neodgovara jer tada snažno lupa i ako se neokrenem sav se sklupča na desnu stranu tako da slijeve strane stomaka je udubina.....ma smiješno kako već sada zafrkava i određuje što mu paše
Ja sam 100% sigurna da sam bebu prvi put osijetila s točno 16 tjedana i kako mi je posteljica straga to mi nekako uopće nije bilo čudno. ...e sad, moja dr tvrdi da to nije moguće, da je to prerano (ovo mi je prva trudnoća)... Zanima me je li neka od vas osijetila bebu tako rano i što su vaši dr-i rekli na to.
ma mislim da je moguce - ja sam osjetila s 18tt, a posteljica je bila sprijeda.
ja sam vibracije osjetila u 18 tj isto posteljica sprijeda....isto mislim da je moguće
Ma ja sam sigurna da je moguće, na kraju krajeva mm je bebicu osjetio s 18+ ... tako da sam sigurna da nisam umislila. Ali mi nije jasan taj stav moje dr da to nije moguće.
neznam šta je ona zabrijala...jel mlada? možda nema djece pa nezna koji je filing aa drži se slijepo knjige da je kod prvorootke to prerano......iako ima žena prvorotki koje kažu da su osjetile čak i sa 16 tjedana......ma briga te....ti osluškuj,prričaj bebi....uživaj s mužem pa kad njoj bude oke da ti osjetiš ti reci da osjetiš......ja nisam čak bila sigurna da je to micanje kad sam sa 18 tj osjetila.....jer sam drugačije to zamišljala...ali mi je nekoliko žena potvrdilo da je..i moja gin je rekla da je to TO...nezamaraj se glupostima i uživaj u micanju svoje bebe...vidit ćeš poslije još kad ojača...preprepreeee dobro...falit će mi to jako kad rodim...:)
evo još jedne prvorotke koja je rano osjetila bebicu, s 17 tt, iako dr. je rekla da ću je osjetiti s 20 tt, no kad sam joj rekla da je već osjetim nije se ništa čudila, mislim da je to individualno...
prvi udarac u 16 tt, prvorotka...opalio me decko tako da sam se uplasila :mrgreen:...od tada svaki dan se javljao i bio je hiperaktivan :zaljubljen:
cure..kopala sam al nemogu naći temu.....jeli itko od vas išao na more u 8 mj trudnoće....tj 32 sam tjedan a išla bi umočiti guzu u more makar na tjedan dana...a imamo i kućicu pa mi je džabe ..:))...jel itko bio tako...šta s kupanjem i to....??
MM je osjetio micanje ili bolje reći divljanje bebača u 16. tjednu, a ja sam ga počela osjećati puno ranije iako mi je posteljica sprijeda pa bi se kao trebalo preko trbuha kasnije osjetiti...tak da mislim da je mišljenje dr-a vrlo subjektivno što se tog tiče i vrlo individualno...
Meni je eto 3. beba i sad sam najzbunjenija. Prvu i drugu sam osjetila jako rano oko 16 tj. i trudnoće su bile dosta slične, a ova.... Sad sam 19 tj i jedan dan osjetim kao ono prduckanje iznutra pa par dana ništa pa se pitam jel ono bilo micanje, pa onda opet nešto osjetim...A na uzv-u rita se ko veliki.
zvijezdo, meni je četvrto dijete i najkasnije sam ga osjetila. A uz sve to, u prve tri trudnoće posteljica je bila sprijeda a sad nazad, pa sam prema svoj toj logici ovu bebu trebala osjetiti najranije od svih. Ali sam najkasnije. Ne brini se
ja sam malo u panici vec drugi da mi je beba mirna a termin mi je oko 10.7. pa sad da li se smirila pred porod ?!? samo neko povremeno štuckanje osjetim...okrenuta je vec glavicom dolje.
Blizu smo! Meni je termin 6.8. i beba se još nije okrenula, niti smirila. Svaki dan promeni po nekoliko poza, a najviše voli da me nogama tuče u rebra, a rukama dijagonalno u kuk. Nekada se postavi horizontalno i razvuče mi stomak tako da na sredini, kod pupka ostane udubljenje. Skroz smešno! Sutra imamo UZ, pa ćemo videti šta doca kaže. Na poslednjem pregledu je nije mogao uhvatiti koliko je bila vesela.
Moj mali je sinoc htio van u krivom smjeru :lol:
Toliko je guzom gurao prema gore, prema zelucu, da se koza rastezala maximalno, bilo je bas jako bolno, a nogama me udarao sastrane. Pola sata tako, nije stao ni sekunde, morala sam lec koliko je divljao. Umjesto da krene dolje on se penje....eh muski...sve im moras nacrtat :lol:
trebala si uzet bateriju, uperit je u gospodju i davat mu SOS signale ....:)
ja sam u 20 tj. trudnoce i ima 10-tak dana da sam bebicu cula svakodnevno,stalno,...sada uzimam neke ljekove za upalu dole DALACIN C i veginalete Medazol i sad ne znam dal filmam al nekako ga zadnja dva dana skroz slabije cujem i jako rijetko....dali je normalno da se beba kad kad cuje,a kad kad ne??? Prva mi je trudnoca pa nisam informirana????:-)
Normalno je. Beba je još mala i ima dosta prostora u trbuhu za okretanje pa je moguće da je trenutno u takvom položaju da je ne osjetiš.
Cim sam se opustila i uvjerila sebe da je sve oke (kao sto 99% i je) beba se opet cuje,...najbolje ne previse razbivati glavu i uzivati u ovim lipim misecima :))) Bit ce sta Bog kaze da ce bit i na to slabo da se moze utjecati :)
Toliko je puno tema na forumu, možda već i postoji ova tema, al prenestrpljiva sam da je pronađem! Prvi sam put trudna i to punih 15 tjedana, ulazim u 16. Zanimaju me vaša iskustva, kad ste prvi put osjetile bebicu? Hvala vam unaprijed! :-)
Dobro došla na Forum. :)
Temu već imamo , pa spajam .