Pepita prvotno napisa
Znate kako mi u Dalmaciji kažemo "hvali more, drž se kraja"...tako i s pkk...rađaj gdje hoćeš, ali naravno ipak drži se blizine bolnice i svega što treba...apsolutno...ja se ne bi ni usudila promišljati o pkk, a da sam jako daleko od bolnice.
Baš večeras sjedim na večeri s mm rođakom iz ZG i njegovom ženom koja je rodila prije točno tri tjedna u Petrovoj pa mi priča. Poznavala nekog dr. i sve bilo sređeno preko veze, pa priča epiduralna, pa jedna doza, pa druga, pa joj je bilo savršeno, ništa osjećala, šalila se sa babicom, dr. i sl. jedino kao šteta da su je puno rezali. Ja ne pitam ništa jer kontam, desilo se ono standardno rezali i to je to, kad ona mi priča, beba je bila procijenjena veća nego što zbilja jest, pa su je rezali ZA SVAKI SLUČAJ, a poslije je i babica rekla da šteta, da su znali koliko je stvarno velika beba da ne bi imala ni šava. Pa mi priča kako je morala disati plitko, jer kao ništa nije osjećala, pa su joj kazali da mora (nisam skužila ovaj dio o disanju) pa na kraju priča mi dalje, savršeno osjećaj, dr. kaže tiskaj, ona tiska i opaaaaa beba vani.
Znači ako ste shvatili što sam htjela reći, žena mi priča s oduševljenjem svoj porod, sretna, hvali Petrovu na sva zvona...blistaju joj oči od sreće.
...a ja jadna sjedim, klimam glavom i mislim se "da ti kažem samo dio što bi ja željela od svog poroda, mislim da bi ti let down bio blokiran jako dugo"...