Mogu, ali za potpuniji doživljaj, preporučujem ipak barem pročitati dramu "Ljudi od voska" (predstava trenutno nigdje nije na repertoaru).
Printable View
Usput, preporuke i za fantastičnu, duhovitu, zabavnu, inteligentnu i glumački bravuroznu predstavu "Ubu ovo ono" u Teatru ITD :-D
Uvijek se oduševim kad vidim te mlade glumce, s kojim elanom igraju najrazličitije uloge i kako se uživljavaju u njih. Dok je njih, kazalište nam neće propasti.
06.06. u ZKM-u gostovanje riječkog baleta, Zelnerov "Grand finale"... Tko može nek pogleda, nešto nesvakidašnje, sa puno emocija, energično i nježno. Mislim da ima još karata. Vjerujte, nećete požaliti. ❤❤
Baš za razonodu i zafrkanciju i za nasmijati se preporučam predstavu s Goranom Grićem i Dorom Fišter u glavnim ulogama u Ludoj kući.
Baš sam se nasmijala... Više info: Jutarnji list - Luda kuća: Slavni glumac, amaterska glumica i manijakalno ljubomoran suprug
Ima li nekad u zg predstava na engleskom?
To je ovo: https://www.mojekarte.hr/hr/jesus-ch...ce-616181.html
Ne mogu naći kad ima opet i ne stignem sad tražiti, znam da smo mm i ja htjeli to otići pogledati/poslušati i nikako naći vremena :-(
Actors studio Zagreb je kazališna škola engleskog jezika, a rezultat su predstave na engleskom, naravno.
Žao mi je da sam kasno vidjela ovo, jer sad im je već kraj sezone i prošli vikend su imali završne produkcije, a prije par tjedana u Vidri su održali predstavu San ljetne noći.
Probaj pratiti na facebooku voditeljicu https://www.facebook.com/asja.zulic
Inače, preporuka za sve koji traže nešto drugačije i zabavno za svoje klince
Preporuka za Tere i Luce, inače me strah komedija jer ugl. meni budu bezvezne, ali ova je odlična. Još nisam gledala lošu Torjančevu predstavu.
Gledala sam sinoć Kralja Gordogana u HNK.
Meni je predstava fenomenalna, čak se i MM svidjela (on je inače jako kritičan po pitanju našega teatra). Međutim, prijateljici koja je išla s nama nije se uopće svidjela :mrgreen:.
Fascinantno mi je da ju je Ivšić napisao 1943. u dobi od 22 godine! Pomalo groteskna bajka, u režiji Renea Medvešeka, koja se i danas lako može čitati kao suvremena politička satira.
Odlični vizualni i predobri zvučni efekti vrlo su maštovito izvedeni (zvukove na raznim vrstama udaraljki izvode sami glumci, baš, baš odlično)!
A kakav ti je sam taj Ivšićev tekst? Mene od Kralja Gordogana pomalo odbija prevelika sličnost s Jarryjevom dramom "Kralj Ubu", koju sam gledala i čitala u više verzija, pa Gordogana doživljavam kao njegovu kopiju :unsure:
U petak smo odšetali u kvartovsko kazalište na ovu predstavu, jer je mm nabavio karte: https://www.knap.hr/kazaliste/predst...ura-s-greskom/
Bili smo ugodno iznenađeni. Baš sam rekla mužu da je ta doza kulture bila baš po mjeri - blizu, ne predugo, a poznata tema je nažalost aktualna i danas. Bojim se da postaje sve više...
Izvini a o čemu je kralj gordogan? Mislim si možda otić na to kad svi pišu.
Evo, tu je službeni sažetak o predstavi: https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/kralj-gordogan/
A kritike su podijeljene - Čadežu (Jutarnji) je predstava loša, u Novom listu je hvale...
Haha, Čadežu je, dapače "jako loša" :mrgreen:!
A, čuj, Gordogan i jest na tragu Kralja Ubua, a Ivšić i njegova Annie (koju sam imala prigodu upoznati, divna žena je bila...) bili su jedni od posljednjih aktivnih nadrealista... pa sad, netko to voli, netko ne podnosi, a nekome je glupo :-| :mrgreen:, tako je to... Ja sam još u srednjoj školi bila zaluđena dadaizmom i nadrealizmom (možda je to bio utjecaj profesorice iz književnosti, ne znam), tako da me ovaj komad istinski razveselio, kao da sam se transponirala u ono vrijeme i gledala ovu predstavu u tadašnjem ITD-u :heart:!
E, da, pročitala sam i članak u Novom listu, apsolutno se slažem s komentarom vezanim uz jezik i naglasak, to je i meni zasmetalo 8-)
Kerempuh, Sve zbog jednog imena
zabavno :)
Ako još niste pogledali balet Žar-ptica / Petruška u HNK, najtoplije preporučujem :heart:.
Toliko divan spoj glazbe Igora Stravinskog i uprizorenja na sceni dugo nisam vidjela!
Žar-ptica je pogotovo prepredivna! :heart: