Sta sve u bijelom?
Pa gdje nadjose tolike bijele haljine?
Printable View
Sta sve u bijelom?
Pa gdje nadjose tolike bijele haljine?
Rolleyes? Malo smo si uštogljena?
ja sam znala masu puta prespavat kod prvog decka u srednjoj skoli. njegove mame nikad vikendom nije bilo doma. a ja sam sluzbeno spavala kod tate koji je bio u centru kad sam isla van. kako moji bas nisu bili u nekim odnosima nisu se nikad ni culi u vezi icega, a nekad ni mjesecima...jednom.sam skoro umrla kad smo mama i ja isle nesto obavit u grad i veli ona idemo se navratit kod mog starog...a meni samo kroz glavu prode pitanje sta ako on pita da kad cu konacno doc kod njega. a ja sluzbeno bila kod njega jucer...kolko je to povjerenje bilo od strane moje mame, i danas se pitam. tad su mi malo prisjeli ti moji 'izlasci'. nisam ja to planirala da tako bude, nego valjda s prvi put ostala kod decka i mislim reci cu mami kad dodem doma. al kako sam skuzila da niko nis ne pita preslo mi u naviku. znao je nekad on doc kod mene, al rijetko. nije da bi to bio neki veliki.problem. al meni je bilo glupo.
jedini problem je bio kad sam prekinula s tim deckom zbog jednog drugog...tom je pak mama stalno bila doma! a njegova bivsa zivjela sama jer su joj starci bili u njemackoj. tako da od nasih bivsih navika nista. nije nam veza bas dugo trajala :D
LOL Beti, nemoj me idući put tako doslovno shvatiti, molim te :).
Htela sam reći, ako se roditelji seksaju dok su pod istim krovom sa decom (nemaju svi barke i plaže na raspolaganju, uostalom, nije li bit braka da se stiče pravo na taj čuveni bračni krevet :mrgreen: ?), što njihova odrasla deca ne smeju da imaju istu slobodu?
Ma u stvari, neobično mi je to što vam je OK da vam se deca "snalaze" po potencijalno vrlo neudobnim, i ne baš uvek bezbednim mestima?
A istovremeno svi roditelji tinejdžera umiru od brige kad im deca noću odu na izlazak i jure da ih razvezu, odvezu, dovezu itd.?
Pa, ono, nije li prostije znati gde i sa kim ti je dete :mrgreen:?
A ono, ne mora ni meni sve biti jasno, što neko već reče...
pa mislim da se vecina ne protivi seksu pod svojim krovom ako je to diskretno izvedeno. samo im to redovno ugoscavanje deckiju uz popratnu jutarnju kavicu post delictum ne ulazi u plan i program roditeljstva. ja to tako vidim. djeca se ionako uvijek nekako snadu. ako su premladi da se snadu to im ni ne treba. ako su dovoljno stari mogu preuzet odgovornost za svoj seksualni zivot.
Pasivno je "draga", i "nemoj se ljutiti".
"Pasivni agresivci zapravo pokazuju sve što misle, ali to rade na drukčiji način – indirektno se ljute, a zavidne manipulatorske vještine omogućuju im da svoju ljutnju maskiraju naizgled savršeno logičnim obrazloženjima i zaključcima, zbog čega ponižavaju okolinu i čine da se svi oko njih osjećaju loše."
http://vijestigorila.jutarnji.hr/gor...na_agresivnost
Ono, nemoj.
da, samo se ja nemam sta ljutiti na tvoje izjave jer se ne ticu mene osobno. mozes prihvatit moju dobronamjernu primjedbu dobro, ne mozes isto ok. nema se tu vise sta raspravljat. ja ti samo velim da ak sam agresivna onda sam otvoreno, nemam manipulatorskih sposobnosti.
evo, naišla na ovo danas, pa me sjetilo teme http://net.hr/magazin/brakveze/brak/...red-fotografa/.
Meni pola ovoga zvuči ko neko karikiranje.
Naravno da će nakon 16e (ili kad osjetim da je ok) moć dovesti dečka-curu doma.
Naravno da njima neće past na pamet da svaki trenutak s dečkom-curom provode u mojoj blizini, ta nisu ludi.
Al ovi koji cekaju red da se ozene pred smak svijeta su vrh lool
S druge strane, fotografije iz posta od rijecanke su jake. Umrli grad. Kao nas vukovar. Uzas.
Zanimljivo kako si medin post skeljila kao pasivno agresivan a nisi primjetila svoj "pasivan" bezobrazluk. Otvoreno ti je rekla kako zvucis i potpuno se slazem s njom. Postoji razlika izmedu ustogljenosti i kulture.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
žuta, vrlo jednostavno. drži se tema o kašicama i zaobiđi filozofski, ako te zamara uštogljenost i pasivna agresija
moje razmišljanje je na tragu Svimbalo i mamice
i baš me zanima kako ću se ponašati kad dođe vrijeme za to, možda samu sebe iznenadim
A ne znam, ja sam stekla utisak da su mišljenja pola-pola, tj. da broj forumašica koji se ne bi oduševio ni najdiskretnijim seksom pod svojim krovom nije tako mali :).
Osim toga, tu postoji više nijansi diskrecije, čini mi se.
Sa jedne strane, roditelji koji diskretno nisu kod kuće dok mladi jesu i obrnuto, mi se čini kao super-povoljno rešenje za obe strane, ali varijanta da se i roditelji i deca prave "mutavi" mi je malo bezveze,
Tj. ne moraju se naravno ispijati kafice zajedno ako je to obema stranama neugodno, ali bezglavo bežati iz kuće da ne sretneš tuđe roditelje mi je :unsure:...čudno. I sa tačke gledišta momka/devojke i sa tačke gledišta roditelja.
Ja sam uvek išla logikom-ako sam tako hrabra da idem u kuću momka da prespavam, onda ću biti dovoljno hrabra i da im ljubazno kažem "dobar dan", kako ste?", pa makar umirala od sramote u sebi. I obrnuto, da sam roditelj, valjda bi volela da vidim tog momka/devojku, a ne da mi to tuđe dete beži iz kuće kao da ću da ga bijem :-P.
Uopšte nije upitno da li će se mladi snaći ili ne, ko hoće, nađe način :), samo što meni kreativnost u iznalaženju mesta i vremena nije neko merilo zrelosti u pogledu seksa...
A opet, ako smatramo da su naša deca dovoljno odrasla da preuzmu odgovornost za svoj seksualni život, onda valjda mi roditelji treba da se "pokrijemo ušima" i potpuno ih pustimo na miru, a nije baš tako, jer većina žalopojki roditelja odrasle dece se svodi na brigu oko toga gde su i s kim su....
Zuta, duboke isprike sto nisam uocila tvoj pokusaj zafrkancije :mrgreen:
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ajme zuta, ti si bas svadljiv neki tip. Kako ti se da uvijek prepucavati.
A na temu, seni je napisala dobro. Tako nekako se i ja vidim. Progutas knedlu, prezivis nekako taj prvi put i ajmo dalje. Imas na umu da je njima sto put neugodnije nego tebi, pa ako mogu oni, a sto ne bi mogla i ja. Ako je am prezivjela, i ja cu :lool:
Ništa. Idem na dohranu. Ako se netko razumije u kelj pupčar nek mi dođe pomoći. Zdravo svima ovdje.
Taj seks u sobi do nekog mi je uvijek nekako nepotpun. Ubije me razmišljanje o decibelima.
:glasni:
I tako pričam ja s prijateljicom i kaže ona: znaš li da se nakon smrti vanbračnog partnera treba pokrenuti sudski postupak da se dobije pravo na obiteljsku mirovinu? A u braku, partner umrloga sam odabire povoljniju mirovinu.
Ne bih ja bila ja, da to nisam provjerila. Stvarno je tako! http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=73
I postoji datum 28.3.2008. koji je granica za to pravo, evo kopiram: Izvanbračni drug ima pravo na obiteljsku mirovinu ako je izvanbračna zajednica postojala najranije na dan 28. ožujka 2008. ili kasnije, a trajala je najmanje tri godine.
Status izvanbračne zajednice utvrđuje se u izvanparničnome sudskom postupku.
Tako da, nije isto papir, ne papir, i treba se malo bolje raspitati o pravima, da se ne bi poslije ostalo bez.
Pa i? Moraš ti to istaći jel da, anđelko foruma, ne :angel::mrgreen: Ajde pusti je, neka je, ne možemo svi biti isti, i fala nebesima da nismo 8-)
A uz djecu u kući sex je čista vratolomija. Mi to rješavamo kad su djeca po vrtićima, pa se vratimo doma prije posla u blaženoj samoći :mrgreen: Quickie uglavnom, ali bolje išta nego ništa:mrgreen:
Ti mene zbunjuješ :).
Pre dobrih par stranica napisala si da nevenčani treba da uzmu u obzir da nemaju ista prava kao venčani, pa stoga treba da razmisle još jednom.
Onda si opet meni vrlo eksplicitno istakla da se ne govori DA iz administrativnih razloga, nego zato što nekoga voliš.
Evo ga sad opet savet o nejednakim pravima nevenčanih i venčanih.
Pa sad, odluči se, je l treba da nam budu bitni administrativni razlozi ili ne :)?
Meda je već napisala da vanbračna zajednica ima potpuno ista prava kao i bračna - čim se dokaže njeno postojanje. Tj. kod vanbračne zajednice sve funkcioniše retroaktivno i po principu ako-onda: ako dokažeš da jesi u vanbračnoj zajednici, stičeš prava bračne zajednice. I meni je to dovoljno logično.
I to je tako za bilo koji administrativni postupak, svako ko živi u vanbračnoj zajednici je manje-više svestan toga, pa će se ili pomiriti sa tim ili promeniti svoj status.
Uostalom, osigurana sam preko muža i pogledala sam u zdravstvenu knjižicu gde mi kao status piše: supružnik :-P. DakleM, ja sam za njih dovoljno G-đa :).
Za seks u susjednoj sobi. Pa ostavis im skripav krevet. Sakrijes wd40 i jel ono bucka podmazivala krevet sapunom.
Pa nek spavaju ujutro ce dobro jutro svima biti ugodnije :lool:
Ovo je lijepo:
https://www.reddit.com/r/pics/commen...ef_source=link
Treba kliknut na naslov pa će se otvorit slika.
.